[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania

Minunile de la Ghimicești - Vrancea


În anul 2008, Toma C. din Ghimicești, Vrancea, în vârstă de 77 de ani, suferind de diabet, a căpătat o rană la un picior. În scurt timp, rana s-a extins, tratamentul administrat acasă neavând niciun efect benefic, și piciorul a început să se tumefieze. Aurica, soția sa, a venit la duhovnic și, la racla cu sfinte moaște, a primit îndrumări să se roage împreună cu soțul ei Sfântului Nectarie, făcătorul de minuni.

Citind cartea cu viața sfântului și săvârșind acatistul cât mai des și cât mai târziu în noapte, au mers la fiul lor la Botoșani pentru o intervenție chirurgicală din partea unor medici foarte buni. Dar analizele au dus la concluzia că partea de jos a piciorului trebuie amputată. Vestea a fost de nesuportat pentru bietul om, preferând ca mai bine să moară decât să rămână infirm. Un gând din afara lui l-a făcut să ceară să fie dus acasă sau, dacă tot insistă familia, la spitalul din Focșani. Acolo, același diagnostic, aceeași soluție...

Între timp, soția și copiii l-au convins că merită să jertfească o parte din trupul său pentru a se mai putea bucura unii de alții atât cât va mai îngădui Dumnezeu. Rugăciunile către Sfântul Nectarie, atât acasă, cât și la racla cu Sfintele Moaște din biserica de la Ghimicești, erau vii și cu nădejdea că făcătorul de minuni îl va ajuta să treacă cu bine de operație.

Sosise ziua intervenției chirurgicale, toată lumea implicată în acest sens era pregătită, mai puțin medicul chirurg. Acela nu a putut să vină în ziua aceea și a fost înlocuit de altcineva. Pacientul a fost adus în sala de operație și preluat de medicul anestezist. Nefiind cunoscut de noul chirurg, acesta examinează sumar piciorul bolnavului și constată că, în mod ciudat, zona afectată începe să se încălzească, fapt care a determinat echipa medicală ca, în ultimul moment, să renunțe la operație și să apeleze la tratamentul medicamentos.

În scurt timp, rana s-a vindecat și nimeni nu s-a îndoit de faptul că noul doctor fără de arginți, Sfântul Nectarie, săvârșise o mare minune.


***


La biserica din Ghimicești, Vrancea, care adăpostește sfinte moaște de la douăzeci de sfinți, este o părticică și din moaștele Sfântului Nectarie. Aici, vecerniile și acatistele sunt săvârșite împreună cu copiii de la Corul „Sfântul Nectarie”. Deseori, unele persoane cu o stare duhovnicească aleasă simt revărsări de mireasmă dumnezeiască.

Anul trecut (2009), încercați de unele greutăți, atât noi, cei mari, cât și copiii de la cor – persecutați la școală pentru apartenența la acest cor – am cerut ajutorul Sfântului Nectarie. Într-o vineri seara, la un acatist, pe când copiii stăteau în genunchi în jurul preotului, cu fața la Sfântul Altar, o doamnă de mare încredere a simțit nespusă bucurie văzând pentru câteva clipe pe Sfântul Nectarie stând în picioare, în stânga icoanei Maicii Domnului, între iconostase, cu fața către copii, căutând, parcă, să transmită bunătate și nădejde. Problemele s-au rezolvat, corul de copii nu s-a destrămat, ci a căpătat mai mulți membri, din satele vecine.


***

O tânără, Gabriela, din Movilița, localitate învecinată cu Ghimicești, a fost diagnosticată cu leucemie. Era studentă, râvnitoare în toate cele bune și boala de care aflase putea să o distrugă nu numai fizic, ci și psihic... E o taină cum Dumnezeu le dă aleșilor Săi puteri de nebănuit. Pentru că numai harul Domnului și mijlocirea Maicii Sale și a sfinților pot să-l facă pe om să iasă întreg din focul suferinței.

Această tânără a mers la medicul de familie, doamna M.T., care, împărtășindu-i din experiența sa duhovnicească, a îndrumat-o să ceară ajutorul Sfântului Nectarie. I-a dat acatistul sfântului, i-a vorbit despre minunile cunoscute din cărți, i-a împărtășit din bucuria de pelerin la moaștele sfântului, în Eghina, dar și la părticica din racla de la Ghimicești, și a trecut-o și în pomelnicul personal, pomenit la fiecare slujbă a acatistului în Biserica de la Ghimicești. Iată, medici care se și roagă pentru pacienți!

Gabriela a trecut astfel prin inerentele chinuri ale citostaticelor, i-a căzut părul, nu s-a putut hrăni cum trebuie, dar pe toate le-a depășit cu nădejde în ajutorul Sfântului Nectarie. Acum, după 2 ani, a terminat facultatea, are serviciu în Iași, a fost în Italia pentru analize și veștile sunt minunate, boala fiind în remisie.


***


Toți știm cât de mult iubește Sfântul Nectarie copiii. Îi iubește și pe cei nenăscuți și le ajută pe mamele purtătoare de prunci.

Într-o familie din Movilița, urma să se nască un copil peste șase luni. Faptul că mai aveau copii, lipsa unui serviciu, sărăcia și credința nu îndeajuns de lucrătoare i-au determinat pe viitorii părinți ai pruncului nenăscut să se gândească la avort. Au împrumutat bani, au încercat să ajungă la o clinică, dar n-au reușit și au cheltuit banii. S-au mai împrumutat o dată, dar pentru că sarcina era prea înaintată, au fost sfătuiți să renunțe sau să caute alt doctor, capabil să-și asume riscul... Au cheltuit și banii aceștia, în casă, pentru copiii pe care îi creșteau. S-au mai împrumutat o dată, a treia oară, și au mers la medicul de familie, doamna Mariana T., rugând-o să-i dea gravidei un bilet de trimitere pentru a scăpa de copil. Medicul, cu o viață duhovnicească exemplară, i-a spus că pentru așa ceva nu dă trimitere, nu vrea să aibă părtășie la un păcat așa de mare.

Atunci, femeia, plecând, a zis că va căuta ea o soluție sau alt medic... Îndată, doctorița s-a ridicat cu gândul la Sfântul Nectarie: „Sfinte Nectarie, ajut-o!” Apoi, cu voce tare, a strigat după gravidă: „Uite, dacă naști copilul, ți-l cresc eu!” Nu se mai gândise la așa ceva. Este văduvă și are deja doi copii mari acasă... Dar, parcă altcineva o împinsese să dea grai cuvintelor de mai înainte. Cea însărcinată se oprește, se întoarce și zice: „Vorbiți serios? Îl creșteți?” „Da” - răspunse doctorița și, în clipa aceea, copilul nenăscut avea în mintea dânsei și un nume: Nectarie sau Nectaria. Sfântul Nectarie „arbitrase” lupta dintre viață și moarte. Câștigase Viața...

Tânăra gravidă s-a dus acasă și a discutat cu soțul ei. Acesta a căutat de mai multe ori să se convingă de seriozitatea înțelegerii cu viitoarea „mamă adoptivă”, obținând de fiecare dată răspunsuri certe din partea acesteia.

Doamna doctor, frământată de gândul unei vieți care începea să se complice foarte mult (văduvie, serviciu solicitant, doi copii mari, cu cheltuieli pe măsură, și, acum, un copil mic...), dar conștientă că trebuie să salveze un prunc nenăscut, a mers în ziua aceea acasă, dându-le copiilor o veste care nicicând nu-i trecuse cuiva din familie prin minte. Însă, dumnezeiescul har a făcut ca inimile lor să primească totul ca de la Domnul.

Prin luna a șaptea a sarcinii, lucrurile iau o întorsătură neașteptată. Se vede că Sfântul Nectarie nu a vrut ca părinții să regrete vreodată slăbiciunea lor și a trezit în ei dorința, de altfel firească, de a păstra copilul. Au venit la doamna doctor și au spus că ei nu mai pot renunța la copil când se va naște. Vestea a demobilizat puțin familia doamnei, pregătită serios pentru slujirea maternă, dar îndată s-a stabilit relația de nășie, încât copilul urma să fie botezat de dânsa.

La vremea potrivită, s-a născut și copilul mult „râvnit”, un băiețel sănătos și frumos, care avea să primească numele de Nectarie-Gabriel. Botezul trebuia să aibă loc în biserica parohială, alta decât cea cu moaștele Sfântului Nectarie, de care este legată familia doamnei doctor. Dar, cu trei zile înainte de botez, preotul de la biserica satului în care locuiesc părinții copilului îi anunță că nu va fi în parohie în ziua aceea și că pot merge la o biserică vecină. Se înțelege că Sfântul Nectarie dorea ca acest copil să fie botezat în lăcașul cu sfintele sale moaște, la Ghimicești. Și așa s-a și întâmplat. În ziua nașterii sale celei de-a doua (botezul), pruncul Nectarie-Gabriel B. s-a atins și de sfintele moaște ale minunatului său ocrotitor - Sfântul Nectarie.

Credem că e ușor de priceput ce a făcut Sfântul Nectarie, cum, printr-o singură conjunctură, a salvat sau a ajutat mai multe suflete:

- copilul nu a mai fost sortit lepădării, ci, născându-se normal, a primit și haina luminoasă a Sfântului Botez;

- cei doi părinți au fost feriți de a purta stigmatul pruncuciderii și, prin nașterea și creșterea copilului, au mai multe șanse de mântuire;

- doamna doctor, care, asumându-și toată greutatea și responsabilitatea unei mame adoptive, va avea în ceruri răsplata celei ce deja a crescut copilul alteia;

- copiii doamnei (R. și A.), care, plasându-se departe de invidie, se hotărâseră să împartă tot ce au, inclusiv dragostea maternă, cu un frate neînrudit cu ei - și pentru aceasta vor primi cerească răsplată.


(Pr. Vasile Dabija, Ghimicești, Vrancea)Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.