[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


După șapte ani de așteptări și chin...

eram însărcinată!!!Stau la marginea pătuțului și-mi privesc îngerașul dormind liniștit. Doarme exact ca tati al ei, cu mânuța sub pernă. Și lacrimile îmi curg pe obraji. E a mea? E chiar a mea? Au trecut trei luni și încă nu-mi vine să cred...

Povestea mea și a soțului meu a început acum 20 de ani, când într-o excursie la munte (eram colegi de clasă la Liceul PTTR din București) ne-am descoperit. Apoi, nu peste mult timp am devenit soți. Eram studenți, aveam doar 20 de ani și o grămadă de vise: să terminăm studiile, să avem cariere de succes, să ne cumpărăm mașină... Copiii nu intrau în planurile noastre de atunci – gândeam că trebuie mai întâi să ne facem o situație.

Anii treceau și cariera mea de succes nu se contura. Aveam deja 29 de ani când am început să mă gândesc că adevărata mea împlinire ar putea fi un copil... Doi ani de zile am așteptat lună de lună cu emoție, în speranța că îi voi putea da soțului meu vestea cea mare... Apoi, încă trei ani de investigații și controale la cei mai buni medici ginecologi din București. Dar, deși totul părea în regulă, minunea întârzia să apară. Nici tratamentele naturiste pe care le-am urmat nu au avut vreun rezultat.

Așteptam cu înfrigurare fiecare nouă lună, pentru ca apoi să cad iarăși și iarăși în tristeți udate de multe lacrimi. Lumina acestor ani triști a fost credința și nădejdea în Dumnezeu, care ni se descoperise și nouă, păcătoșilor.

În anul 2008 soțul meu a fost împreună cu colegii săi într-un pelerinaj la Sfântul Munte Athos. Am folosit această ocazie pentru a ne mai cumpăra câteva icoane. Printre altele, îl rugasem să aducă o icoană a Sfinților Părinți Ioachim și Ana, al căror acatist îl citeam cu speranța că vom dobândi pruncul mult-dorit.

I-am așteptat nerăbdătoare sosirea. Totuși, când mi-a arătat icoana pe care o adusese, am rămas surprinsă. Pe ea erau reprezentați doi bărbați și o fetiță! Soțul meu era contrariat – colegii săi, credincioși practicanți, chiar și călugărul de unde o cumpărase, toți îl asiguraseră că aceea era icoana pe care o căuta.

Am descoperit că icoana îi reprezenta pe Sfinții Rafail, Nicolae și Irina – martiri din Lesbos. Și pentru că nimic nu e întâmplător, ea fusese achiziționată chiar în ziua în care aceștia erau prăznuiți! Am început să caut să aflu cât mai multe despre acești sfinți, considerând că ceea ce s-a întâmplat cu icoana este un semn de la Dumnezeu, care ne arată calea de urmat pentru a ne împlini visul de a avea și noi copii.

La sfârșitul anului 2008, începutul anului 2009, căutând pe internet acatistul acestor sfinți, am dat de mărturia unei doamne preotese din Sibiu, care povestea cum una dintre fetițele dânsei a fost ajutată de acești sfinți să scape de o problemă medicală grea (constipație cronică), iar sarcina și nașterea uneia dintre fetițe a fost ocrotită de... Sfântul Nectarie.

Am început să citesc și eu despre viața și minunile Sfântului Nectarie, care m-au impresionat până la lacrimi. Apoi am citit Acatistul Sfântului Nectarie cu simțire profundă, așa cum nu mai citisem alte rugăciuni până atunci. Mi-am propus să îl citesc în fiecare seară, sperând că sfântul se va milostivi să mă ajute și pe mine. Luna ianuarie a trecut iar eu, păcătoasa, nu reușisem să mă țin întru totul de promisiune. Și totuși, Sfântul Nectarie, grabnic ajutător, nu mă lăsase: după șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!

Am alergat într-un suflet la Mănăstirea Radu Vodă din București, acolo unde se află moaștele Sfântului Nectarie, și i-am mulțumit cu lacrimi în ochi. Atunci am simțit mai puternic ca niciodată cât de mare e bunătatea lui Dumnezeu și a sfinților Săi pentru noi, păcătoșii păcătoșilor.

A urmat o lună de fericire. Însă în martie ne-am făcut din nou griji, pentru că în urma unor sângerări mi s-a pus diagnosticul „iminență de avort”, motiv pentru care am stat la pat, dar pentru că tratamentul și-a făcut efectul, în luna aprilie mi-am reluat activitatea.

În noaptea de Înviere am fost la Mănăstirea Radu Vodă, pentru a fi cât mai aproape de Sfântul Nectarie. Lângă noi se afla un cuplu cu o fetiță în brațe. Coincidență sau nu, mama fetiței purta același nume ca și mine. Ne-am întors acasă târziu în noapte, după terminarea Slujbei de Înviere, dar tihna sărbătorii ne-a fost spulberată instantaneu, când mi s-a declanșat o hemoragie puternică.

Am plecat în mare grabă la spital. Prima ecografie făcută în camera de gardă a confirmat că inima copilașului încă bate. În acea noapte, pe patul de spital, cu lacrimile șiroind pe obraji, mă gândeam că prezența lângă noi de la biserică a acelei doamne cu fetița în brațe e un semn de la Sfântul Nectarie că voi trece cu bine de această cumpănă și vom ajunge să ne ținem în brațe pruncul. Din fericire, așa a și fost. Sfântul Nectarie nu m a părăsit și, deși aveam un hematom uriaș, care m-a ținut la pat tot restul sarcinii, copilul nu a fost afectat și s-a dezvoltat normal.

În dimineața zilei de 5 octombrie 2009, de pe masa de operație i-am dat primul sărut micuței Nectaria! Ocrotirea Sfântului Nectarie am simțit-o și când Nectaria avea doar o săptămână, iar mama, care mă ajuta în acele prime zile de după operația de cezariană, a făcut o viroză foarte puternică, care însă nu a afectat-o în niciun fel pe fetița mea, în preajma căreia stătuse destul de mult.

Pentru că nu și-a întors fața de la mine păcătoasa și ne-a dăruit-o pe Nectaria, schimbându-ne viața, atât cât voi trăi le voi mulțumi Maicii Domnului și Sfântului Nectarie pentru această minune săvârșită.

Închei povestirea mea cu nădejdea că și alte suflete chinuite de deznădejde vor găsi tărie, sprijin și alinare la Sfântul Nectarie cel grabnic ajutător.

Doamne, ajută!


(Dana Târnescu, București)Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.