[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


1.

MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI

LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie

s-a îndurat de mine, păcătoasa”Mă numesc Cornelia, sunt din Timișoara și sunt datoare față de Sfântul Nectarie să relatez minunea pe care a făcut-o cu mine în anul 2004.

Eram foarte bolnavă și mergeam la Catedrala Mitropolitană Timișoara. Acolo am auzit de părintele Ioan Dimitriu. L-am găsit pe părinte la biserica de boli contagioase Pădurea Verde. Părintele, văzându-mă bolnavă și necăjită, mi-a propus să merg în pelerinaj în Grecia. Până atunci nu mai fusesem niciodată în pelerinaj. M-am hotărât pe loc și așa am ajuns pe insula Eghina, la Sfântul Nectarie. Înainte de plecare am considerat că trebuie neapărat să mă spovedesc și să mă împărtășesc. Când am ajuns la Sfântul Nectarie am stat tot grupul la rând, să ne închinăm la sfintele moaște, după care am citit Acatistul Sfântului Nectarie.

După ce am terminat de citit, am mers la mormântul sfântului, unde am pus urechea, așa cum se face acolo, și am ascultat, cu emoție, pașii bunului Sfânt Nectarie. Apoi am coborât la biserica nouă, care era încă în construcție. Când am ajuns la racla din biserica nouă, m-am închinat în față, apoi pe partea stângă lateral și când am ajuns lateral dreapta, m-am așezat pe raclă cu pieptul și brațele deschise, ca într-o îmbrățișare. Cu mari emoții retrăiesc și acum aceste clipe. Am stat așa câteva minute, nu știu câte pentru că abdomenul meu a început să se contracte foarte tare și respirația, mai ales expirația, a devenit foarte puternică. Am auzit apoi câteva cuvinte în limba greacă, pe care n-am fost în stare să le rețin din cauza emoțiilor. N-am știut ce să fac și cum să reacționez și dacă am voie să spun cuiva. Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa.

Când am urcat treptele spre biserica veche eram epuizată, abia am putut urca. Acolo l-am găsit pe părintele Ioan Dimitriu, care văzându-mă a înțeles că Sfântul Nectarie a făcut cu mine una din multele minuni pe care le face cu cei ce merg la el pregătiți, cu credință și dragoste.


(Cornelia, Timișoara – Eghina, 2004).
Izvorâtoare de har sunt

sfintele tale moaște!În luna iulie a anului 2009, am purces împreună cu doi părinți și cu niște prieteni către insula Eghina din Grecia… Dorința arzătoare de a mă închina și de a rosti o rugăciune la moaștele Sfântului Nectarie fusese îndeplinită, iar în sufletul meu se puteau auzi imnele de mulțumire îndreptate către Dumnezeu…

Ajunși în Insula Eghina, după un drum lung și deși obosiți fiind, primul gând s-a îndreptat către Sfântul Nectarie, ocrotitorul Eghinei, și ne-am îndreptat numaidecât spre Mănăstirea Sfânta Treime. Sufletul îmi tresărea de emoție la fiecare cotitură, în speranța că voi zări în depărtare mănăstirea unde sfântul a viețuit și pe care atât de mult a iubit o… Și iată că, după câteva minute, după un deal uscat si sărac, se arată o mănăstire impunătoare, un adevărat sanctuar pentru sufletele celor care vin să ceară ajutorul sfântului!

Ajunși la poarta mănăstirii, am coborât și ne-am îndreptat către biserică… Locul, plin de sfințenie, te făcea să pășești cu evlavie și cu frică de Dumnezeu și peste tot se simțea prezența sfântului. Am ajuns în biserica mare a mănăstirii unde, aproape de Sfântul Altar, în partea dreaptă, într-o absidă special amenajată, am găsit așezată pe un baldachin de marmură racla cu Sfintele Moaște. M-am închinat până la pământ și i-am mulțumit sfântului cu lacrimi că m-a învrednicit să ajung acolo. După ce ne-am rugat fiecare și am vizitat și restul mănăstirii (respectiv biserica mică unde se află capul sfântului, mormântul sfântului ș.a.), am plecat de la mănăstire cu sufletul plin de bucurie duhovnicească, urmând să înnoptăm în Eghina.

A doua zi, pregătindu-ne să plecăm din insulă pentru a vizita și alte locuri, ne-am gândit să mai mergem o dată la mănăstire pentru a lua binecuvântarea sfântului și pentru a mai vizita încă o dată ctitoria Sfântului Nectarie. Am intrat în biserică și, după ce ne-am închinat la icoanele aflate pe iconostase, ne-am îndreptat către „cămăruța unde se aflau moaștele sfântului, numai că de data aceasta am hotărât să îi citim acatistul. Am îngenunchiat cu toții în jurul baldachinului, iar părinții au început să citească fiecare câte o părticică din acatist. Țineam capul plecat și ochii închiși... Mintea îmi era ațintită la cuvintele rostite de părinți, iar inima înmuiată de evlavie și de dragoste. La sfârșitul Acatistului (mai exact la Condacul al 13-lea), ceva m-a îndemnat să mă ridic în picioare și să îmi lipesc mâna de raclă. După ce s-au reluat Condacul și Icosul I, am luat mâna de pe raclă și am văzut că pe palma mea era o substanță uleioasă… Privind în jur și negăsind nicio sursă de ulei, mi-am dat seama că este o minune și că moaștele Sfântului Nectarie izvorâseră mir! I-am chemat pe părinți și pe cei care erau cu noi să vadă minunea și ne am uns frunțile cu mirul care izvorâse din raclă… Aceasta era dovada că sfântul ne auzise rugăciunea și că întotdeauna ne răsplătește dragostea ce o avem față de el.

Am sărutat încă o dată, cu dragoste și cu evlavie, sfânta raclă și am plecat din mănăstire cu sufletul tresărind de bucurie!

„ Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!”


(Bazgan Luminița-Valentina, București)

Cât am mai plâns acolo!

Și, minune!”1Povestea noastră este aceasta… În anul 2007, împreună cu alți nouă rezidenți din Italia am fost la hramul Sfântului Nectarie în Grecia (9 Noiembrie). Noi aparținem de parohia din Udine. Acolo s-au întâmplat mai multe minuni, drept pentru care vă povestesc…

Cu noi era și un catolic. Acesta se pregătea pentru botezul ortodox. După participarea la hram, s-a botezat, având în vedere că a primit și încredințarea dreptei credințe. Cu o zi înainte să se boteze, diavolul a încercat să-l tulbure, povestea el, zicându-i: „Mâine te botezi, Nectarie, ha?…” Printre cei care au venit cu noi era și o doamnă, care a avut cancer la sân și la gât. Ea a aflat de la o altă enoriașă de minunile pe care le face Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, mai ales cu cei bolnavi de cancer. Femeia a hotărât să meargă și să roage pentru vindecare. A fost la sfântul și cu uleiul pe care l-a adus acasă l-a vindecat pe tatăl ei, care avea și el metastază.

Această femeie bolnavă de cancer a decis să ceară ajutor si mijlocire la Domnul, prin Sfântul Nectarie, înainte de operație… și s-a vindecat! Total! Pe locul unde erau cele două tumori, au rămas doar două cicatrici. Apropiindu-se hramul sfântului în noiembrie, am făcut acest grup de zece persoane și ne-am dus să îi mulțumim pentru ajutor. Eu însă nu îl cunoșteam încă pe Sfântul Nectarie. Dar s-a făcut el cunoscut, și încă cum … Ceea ce știam despre el citisem în cele două acatiste ale sale și toate cele scrise acolo le-am crezut, din toată ființa mea. Odată ajunsă acolo, mi-am dat seama de adevărul celor scrise și pot să mărturisesc că am simțit și miros de mir pe străzile Eghinei…la fel ca și lângă racla cu moaștele sfântului.

Eu, fiind începătoare în ale Ortodoxiei, m-am gândit la înșelare, dar starea de lacrimi și de zdrobire erau cu siguranță daruri de la cei din înălțime… Mărturisesc că e adevărat că rugându-te cu capul sprijinit de patul sfântului, primești vindecare, după credință, în dar, chiar și dacă nu ceri. Eu avem două chisturi pe ovar și au dispărut efectiv, deși eu nu cerusem vindecare trupească, ci sufletească, căci asta era durerea mea cea mai mare. Dar știe Domnul ce avem nevoie și fără să cerem...

După care fotografiile. Am încercat de câteva ori să fac poze, dar nu am reușit, pentru că mi se închidea obiectivul aparatului de câte ori intram la sfântul și atunci mi-am zis că nu vrea sfântul să fac poze, așa că nu voi face. În ziua de hram, stând la capul raclei (că nu îți vine să te duci de acolo), grecoaica care curăța geamul raclei și o altă româncă, care stătuse la rugăciune toată noaptea, au văzut ochii deschiși ai Sfântului Nectarie, probabil așa cum noi îi vedem acum în fotografii (pe blogul respectiv sunt postate și fotografiile). Și mă trăgeau de mână ca să văd și eu, dar spre nevrednicia mea, nici eu, nici alții nu am reușit să vedem nimic din ceea ce se arăta doar lor două. Am făcut fotografii înainte de plecare. Închipuiți-vă bucuria și frica ce m-a cuprins când m-am întors acasă și am descărcat pozele pe calculator. La început am sesizat doar focul de deasupra sfântului cap, și în timp ce le povesteam alor mei de ochii deschiși, nepotul se uita spre mama sa și cu voce stinsă și palid îi zice: „Mami, dar eu văd și ochii deschiși”. Din acel moment am văzut și noi….Aceste lucruri am vrut să le scriu spre mărturie pentru alții. De atunci minunile nu au încetat să curgă în casa mea.

Să vă povestesc cea mai mare minune a Sfântului Nectarie în viața mea și a soțului meu, Serafim. Soțul meu este italian, convertit la Ortodoxie, la cununie. A primit la botez numele de Serafim. După cununie nu puteam să rămân însărcinată. La analize, s-a descoperit că nu pot avea copii deoarece aveam sterilitate primară anovulatorie, care a fost confirmată atât in România cât și în Italia. Eram disperată, gândindu-mă că nu voi avea niciodată bucuria de a râde alături de un copil. Disperare e puțin spus, numai cine a trecut prin aceste stări va înțelege vreodată cum este. Dar PUTEREA SFINȚILOR E MARE! Am plecat la Hramul Sfântului Nectarie pentru a-l ruga să-mi dăruiască un copil… Cât am mai plâns acolo! Și, minune: am rămas însărcinată în cursul anului 2008, iar în data de 23 MARTIE 2009 am născut un băiețel superb, botezat NECTARIE, deși eram STERILĂ, repet, sterilitate primară anovulatorie, confirmată atât în România cât și în Italia. Dar vă zic că nu a fost zi lăsată de Dumnezeu să nu îmi ung pântecele cu ulei adus din Grecia de la candela sfântului, cu mers la Maslu și rugăciune la sfântul, ca să Îl îmblânzească pe Domnul pentru păcatele mele. Căci toate bolile și neajunsurile ni le dă Domnul pentru ca să ne întoarcem la El. Ca să ne dăm seama că am greșit și să îi cerem iertare și ajutor, că toată darea cea bună de la El vine, prin mijlocirea sfinților și a Maicii Sale, Fecioara Maria.

După ce am rămas însărcinată, alte ispite! Am avut o sarcină teribilă. Am stat în pat aproape nouă luni pentru că am avut contracții din prima lună a sarcinii. Nașterea nu vă mai spun… Dar toate s-au terminat cu bine, căci bunul Dumnezeu, Maica Domnului și Sfântul Nectarie mi-au fost alături până în ultima clipă. SLAVĂ DOMNULUI ȘI MAICII SALE PREACURATE PENTRU TOATE, BUNE SI RELE, CĂ TOATE SPRE ÎNDREPTARE ȘI BUCURIE ÎNDOITĂ MI-AU FOST DATE. AMIN.

Pace și dumneavoastră și întărire duhovnicească!


(Camelia Ungureanu, Italia)


***


Într-o altă mărturie2, aceeași femeie completează relatarea minunii de mai sus:

„Într-un moment de rătăcire, făcusem programare și la un cabinet de sterilitate de cuplu în Italia, după sfatul medicilor. Dar am renunțat imediat la acea programare, de comun acord cu soțul meu. Și iată că, la un an de la căsătorie, am început să produc ovule. Atunci preoteasa noastră încă nu știa că lucrurile începuseră să se îndrepte și, cum nu rămâneam încă însărcinată, m-a sfătuit să cer ajutor și Sfintei Mucenițe IULITA, al cărui fiu a fost ucis, pentru că nu s-a lepădat de Hristos. Am făcut ascultare, căci multe din sfaturile ei mi-au fost grabnic folositoare, iar în luna următoare AM ȘI RĂMAS ÎNSĂRCINATĂ!

Așa că, dragii mei, vă spun că nu-i medic mai mare și mai priceput decât doctorul sufletelor și al trupurilor care este IISUS HRISTOS. La El să alergați, că nu va trece pe nimeni cu vederea. Nu uitați, însă, să cereți mijlocire la sfinți, că cine va îndrăzni să intre la director și să ceară ale sale fără să fi trecut mai întâi pe la secretară? Cu atât mai puțin noi, în fața Domnului, să îndrăznim a cere iar și iar, știind însă, în inimile noastre, că nu ne-am lepădat de fărădelegi și că ne lenevim a face fapte bune în toate zilele. Sfinții știu neputințele noastre, iar Sfântul IERARH NECTARIE TAUMATURGUL, care este un sfânt al zilelor din urmă, ne este foarte aproape și foarte de folos. SĂ NU VĂ LIPSIȚI DE AJUTORUL SĂU!Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.