[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


I-am cerut sfântului o confirmare…”1De mult timp ar fi trebuit să scriu despre minunile pe care sfântul meu bun și drag, Sfântul Nectarie, le-a săvârșit cu mine, dar frica de a nu mă exprima destul de elocvent mă făcea să amân. Iată că a sosit momentul să scriu și să cer iertare Sfântului Nectarie că o fac așa de târziu.

Nu știam de existența acestui mare sfânt până în una din zilele lunii iulie 2005, când mă duceam la poliția județeană - serviciul de înmatriculări auto, ca să-mi schimb nume­rele provizorii ale mașinii cu cele definitive, când în fața blocului mi-a apărut o bună creștină care avea cartea Sfântului Nectarie. Știind că acolo voi avea mult de stat, am rugat-o să-mi împrumute cartea doar pentru o zi. Ajunsă la ghișeul de înmatriculări și cerând să mi se primească numerele provizorii, dar să mi le și elibereze pe cele definitive, am fost refuzată pe motiv că dimineața se iau numerele provizorii și după amiază se eliberează certificatul și numerele definitive (după ora 15), iar ceea ce doresc eu să fac predând numerele provizorii de dimineața e foarte riscant, întrucât poate există posibilitatea să fie vreo greșeală și să nu mi se poată elibera certificatul și numerele mașinii, iar mașina să nu mai aibă drept de circulație (menționez că eram din alt oraș, la distanța de 25 km și eram dusă acolo cu mașina în cauză).

Analizând situația, am decis să rămân pentru după amiază să iau certificatul și numerele definitive, iar cele provizorii să rămână nepredate. M-am întors la mașină și de la ora 9:30 și până la ora 12:30 am citit cartea Sfântului Nectarie. Am citit-o și m-am minunat de viața sfântului, dar în același timp parcă i-am cerut sfântului o confirmare: „Sfinte Nectarie, dacă e adevărat ceea ce am citit în această carte ajută-mă și pe mine!”

M-am dus din nou la ghișeu, deși era doar ora 13.00 și mi-am expus dorința, în timp ce unul dintre clienții de la ghișeu m-a dojenit, încercând să-mi explice riscul la care mă expun și chiar adresându-mi și ceva cuvinte mai dure, în timp ce lucrătoarea de la ghișeu a dispărut vreme de câteva minute. A revenit cu numerele definitive și cu talonul mașinii, cerându-mi numerele provizorii și efectuând cele necesare eliberării actelor. Nu vă pot spune cât de mirată am fost atât eu cât și cei din jurul meu de modul în care s-a rezolvat situația mea. Eu nu am s-o uit niciodată pe acea femeie (căreia îi mulțumesc pe această cale) prin care Sfântul Nectarie a lucrat. Mai mult, vizitându-mi părinții în acea zi, mama mi-a povestit cum în acea noapte i-a apărut în vis un călugăr care i-a cerut cheile de la mașina mea.

De atunci l-am luat pe Sfântul Nectarie protector al meu, al mașinii și al întregii familii, iar ajutorul său este grabnic și vizibil. Iată alte câteva exemple privind ajutorul primit din partea sfântului:

- Măcinată de gândul că aș avea o boală grea, am cerut ajutor sfântului și la un consult de specialitate am realizat că era doar o problemă minoră ușor rezolvabilă.

- Dorindu-mi iconițe cu sfântul, am tot căutat pe la magazinele bisericești din oraș, până ce una dintre vânzătoare, văzându-mi insistența, mi-a promis că la o viitoare comandă o să ceară, dar minune: în acea zi a primit o comandă neașteptată în care se găseau și patru iconițe cu Sfântul Nectarie (exact câte cerusem eu), pe care mi le-a și dat.

- Având o entorsă mai veche la unul din genunchi și simțindu-mă încă rău, o cunoștință, văzându-mi suferința, mi-a adus ulei de la candela Sfântului Nectarie (fusese la Eghina) și, ungându-mă cu acel ulei, pe loc mi-a dispărut durerea și jena ce o aveam. De atunci, fără să cer (dar având dorința în suflet), nu mi-a mai lipsit din casa ulei de la Sfântul Nectarie (am tot primit de la diverse cunoștințe care au ajuns la Eghina).

- De ziua Sfântului Nectarie am fost cerută în căsătorie, iar duhovnicul meu a dat binecuvântare acestei căsătorii.

- Luându-l ca ocrotitor pe Sfântul Nectarie, soțul meu s-a îngrijit să avem în casă cât mai multe icoane cu sfântul nostru drag. Dar iată că în una din zile, dorind să fac o schimbare, am luat candela ce ardea la una din icoanele sfântului și am mutat-o în altă cameră, căutând parcă să-i explic sfântului că nu vreau să afum sufrageria, dar voi ține la bucătărie două candele aprinse. După ce am terminat de aranjat totul și am dat să închid ușa de la sufragerie, am simțit cum o forță nevăzută a împins ermetic ușa. Căutând să redeschid ușa să văd ce s-a întâmplat, nu am mai reușit să o deschid, ușa se blocase. Am căutat împreună cu soțul să o deblocăm, dar fără rezultat, atunci am cerut ajutorul unui specialist care și acesta s-a văzut depășit de situație, propunându-ne ca unică rezolvare distrugerea ușii. În această situație neplăcută am strigat la Sfântul Nectarie cerându-i ajutor. În momentul când i-am promis că voi pune candela înapoi la icoană, în acel moment ușa s-a deschis în mod miraculos.

De fiecare dată când intru într-o biserică, privirea îmi este ghidată spre locul unde se află icoana sfântului.

Sper ca dorința sfântului, de a face cunoscute minunile pe care le săvârșește și în zilele noastre, am realizat-o. mă opresc aici, cu nădejdea că voi mai continua să fac cunoscute și alte întâmplări fericite prin care voi simți ajutorul Sfântului meu bun și drag, Sfântul Nectarie.

Doamne, ajută!


(Doina)Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.