[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in RomaniaCând am luat rezultatul analizei,

era negativ!Am fost de multe ori ghidată de sfânt în luarea unor decizii majore, sănătate, ajutor pentru prieteni și bolnavi.

Să încep cu minunea prin care am fost vindecată de o rană internă, a colului, care se vindecă de obicei foarte greu. După analiză, mi s-a recomandat un tratament, dar am fost și m-am rugat și cu acatistul, la racla Sfântului Nectarie de la Mănăstirea Radu Vodă. Am făcut ulterior analiza. Când am luat rezultatul analizei, era negativ! Am izbucnit în lacrimi de bucurie și mi-aduc aminte că am îmbrățișat-o pe asistentă, nevenindu-mi să cred! Am mărturisit și atunci altor două femei, care și ele erau bolnave, dându-le acatistul și sfătuindu-le să meargă la mănăstire să ceară ajutor sfântului.

O altă minune. Am aflat despre duhovnicul meu, mărturii dureroase, de trei ori la rând, prin intermediul unor surori în credință, fiind nevoită să-l schimb! Am reușit să am azi un duhovnic minunat! Și îi mulțumesc sfântului de câte ori am prilejul să trec pe la racla sa!!! Fără un duhovnic adevărat, cum rar se mai găsește azi, nu aș fi avut nicio șansă de mântuire!

Tot acolo, la Radu Vodă, cugetam cum să ajung la părintele Iustin Pârvu, dar nu dispuneam de prea mulți bani. La sfârșitul slujbei, o soră m-a întrebat dacă vreau să merg la părintele Iustin, că are două bilete de tren, gratuite. Le-a scos și le-a pus pe masa cu icoana sfântului, din partea stângă a mănăstirii. Am crezut că visez! Era pur și simplu adevărat! Am ajuns la părintele Iustin, pentru prima dată în viață, acum trei ani!

Mâna mea dreaptă căpătase o culoare galbenă, inexplicabilă. Fusesem la doctorul de familie, care nu putea să-și explice cauza (era nevoie de investigații mai amănunțite). Luasem cu mine niște analize și mă gândeam după Sfântul Maslu să merg la spitalul Colțea, fiind neliniștită. Când să ies din biserică, am observat că nu mai aveam nimic! Culoarea galbenă a mâinii și a unghiilor dispăruse!

Într-o dimineață, am alergat la racla sfântului să-i cer ajutor pentru fiul meu, care pleca în Barcelona, să se întoarcă cu bine acasă.

Am făcut acatistul și am plecat. Peste o oră mă sună fiul meu. Nu plecase, pierduse avionul și venea acasă! Chiar și el a spus că așa a vrut Domnul! (Am aflat ulterior de la o prietenă că în acea perioadă acolo fusese epidemie de gripă porcină). Nu știu sigur dacă acesta a fost motivul.

Un alt ajutor a fost față de o prietenă pe care am luat-o să se spovedească. ea avea multe greutăți, și trebuia să părăsească și țara! La raclă era un părinte, care la rugă­ciunile noastre a spovedit-o pe loc! Prin părintele acela a primit ulterior mult ajutor!

O soră mi-a spus într-o seară că băiețelul ei e bolnav, cu febră, și era foarte neli­niș­tită. Febra nu-i scădea cu medicamente... la fel, dimineața am fost la racla sfântului și am citit acatistul. Când m-am întors după câteva ore, am întrebat-o cum se simte copilul. Îi trecuse temperatura!

Altădată, nu puteam să vând apartamentul. De ziua sfântului m-am rugat pentru asta și când am intrat în biserică am simțit un puternic miros de tămâie! Mi s-a spus ulterior că în acest fel poți primi uneori un răspuns afirmativ pentru cererea făcută la rugăciune. (Și la Sfântul Mina mi s-a întâmplat același lucru.) Am primit ajutor dublu!

La coadă, tot de ziua sfântului, anul trecut, se făcuse foarte frig și, nemaiputând îndura frigul, m-am dus în biserică pentru câteva minute. Am întâlnit o soră din biserică și i-am povestit că nu știam ce să fac... O pereche de ciorapi, dacă ar fi avut cineva, mi-ar fi fost de mare ajutor! Mi-a spus să stau pe scaun, mi-a acoperit picioarele cu perne și a sunat la un elev de la seminar. În câteva minute mi-a adus o pereche de ciorapi de lână! Cu ajutorul lui, am putut să mă întorc la rând, fericită, primind – a câta oară? – ajutorul de neprețuit al minunatului sfânt, cel mai bun prieten al nostru, care te ajută, oricând, în orice moment greu al vieții, indiferent de situație! Nu e nevoie decât de credință cât un bob de muștar și sfântul nu pregetă să ajute! De mare folos ne este nouă, tuturor! Să îndrăznim și, de câte ori avem necazuri, să-i cerem ajutorul!

Nu merit aceste ajutoare neprețuite prin mila și iubirea Sfântului Nectarie! Îi rămân veșnic recunoscătoare! Sigur că sfântul se bucură de gesturile de dragoste ale noastre: aducându-i flori, ulei pentru raclă (uleiul e foarte bun pentru vindecări) și orice dar e primit cu drag, așa cum se obișnuiește când facem daruri celor mai iubiți ai noștri!


(Paula Ciochină)Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.