[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


Frica se naște din necredințăMă alătur și eu celor care dau mărturie despre minunile făcute de Sfântul Nectarie din Eghina – de fapt, pentru a fi mai corectă, minunea a fost posibilă datorită rugăciunilor mamei mele către sfântul și credinței și vredniciei ei nemăsurate în binefacerile Maicii Domnului. Iată povestea mea, pe care am încercat mult s-o scurtez.

De ani de zile am avut probleme cu formula leucocitară, în sensul scăderii numărului de celule albe. Am fost investigată pentru o grămadă de boli, printre care și HIV-SIDA, doctorii negăsind nicio explicație pentru această stare de lucruri și căzând de acord că ar putea fi vorba de ceva ce ține de ereditate. Oricum, acea perioadă s-a soldat pentru mine cu o puternică depresie, anxietate, anorexie nervoasă (aceasta a condus și la o menopauză precoce), ce mai!!! Am devenit o epavă; plus frica pe care o am față de orice analiză și investigație medicală.

Trăiesc fiecare zi cu frica de a face planuri, toate gândurile îmi sunt invadate de boală și moarte. Pe acest fond, evident că am devenit și ipohondră, așa încât sunt atentă la orice simptom care mi se pare că ar anunța o boală gravă care să justifice analize medicale. Când am primit telefon de la doctorul meu, care mi-a zis că e timpul să-mi refac analizele (pe care sunt obligată să le fac din șase în șase luni), am trăit momente cumplite. Acesta este momentul în care am descoperit Mănăstirea Radu Vodă și pe Sfântul Nectarie. Am citit cărțile despre minunile sfântului, i le-am dat și mamei mele care, așa cum am mai spus, este un om credincios, ortodox practicant, și a început să se roage pentru mine. Eu mă simt impură pentru rugăciune pentru că credința mea este slabă, am multe îndoieli fiindcă nu degeaba s-a zis: „Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor va fi Împărăția Cerurilor”.

Cu o zi înainte de a mă duce să-mi iau rezultatul, mama mea a avut un vis: se făcea că era într-o bisericuță foarte mică (în genul celor din Grecia, țară în care ea nu fusese niciodată), unde se afla o icoană a Maicii Domnului, înconjurată de icoanele altor sfinți (mama mea, de asemenea, are evlavie către mulți sfinți, inclusiv pentru Sfântul Apostol Andrei, al cărui nume îl port și la care ea se roagă mereu cu multă stăruință) – biserica era luminată doar de flăcările candelelor și ale lumânărilor. De ea s-a apropiat un preot micuț de înălțime, îmbrăcat în haine simple, călugărești și care dintr-un coș i-a dăruit mamei mele o pâinică și a îndemnat-o să mănânce. Când ea a cerut și pentru mine, care stăteam în ușa bisericii – călugărul a dat din cap în semn că nu – dar, așa cum mi-a relatat mama, nu era supărat, ci așa cum un părinte refuză copilului lui ceva pentru care consideră că cel puțin în momentul acela copilul nu este pregătit. Nu mai trebuie să spun că analizele au ieșit perfecte pentru prima oară în șapte ani.

Am fost și în Eghina și ne-am închinat la moaște, am adus și ulei de la candela sfântului – ulei pe care îl folosesc de fiecare dată când mă duc la câte o investigație medicală pe care trebuie să o fac (căci fiind în menopauză precoce trebuie să fac anual investigații suplimentare). Și aici am avut parte de o minune, fiindcă în urma unei ecografii mi-a fost descoperit un chist ovarian micuț, care pentru cineva în starea mea nu semnala nimic bun. Mi s-a dat să fac inclusiv un factor tumoral. M-am uns aproape în fiecare seară cu puțin ulei și bineînțeles că chistul nu a mai apărut (deși nu făcusem niciun tratament), ba chiar ovarele au involuat complet – veste bună la menopauză, dacă pot s-o numesc așa la doar patruzeci ani!

S-ar zice că după ce am trăit aceste minuni am devenit o credincioasă în sensul pe care-l înfățișează în numeroase exemple Biblia. Din nefericire, spre neodihna mea, îndoielile continuă să apară, deși am suprimat toate cărțile tendențioase, în genul celor care abundă pe piață acum. Citesc cărți ale duhovnicilor ortodocși, merg și la biserică, dar totul se face încă cu mintea și nu cu sufletul. Adică îmi doresc din tot sufletul să am credința aceea care mută munții și, parafrazând, în numele căreia orice ai cere să crezi că ai și primit și o să-l primești. Dar mă uit în jurul meu și văd multe mame plângându-și copiii, copii care mor și mor în chinuri groaznice. Oameni buni care se chinuie și ticăloși care prosperă și-și bat joc prin tot ceea ce fac de cei neajutorați.

Mi se spune că aceste gânduri vin de la diavol. Lui i s-a dat pământul spre stăpânire. Nu știu și nici nu doresc să știu. Dar știu că, așa cum spunea un părinte ortodox, frica se naște din necredință. Acest lucru mi se potrivește cel mai bine. Și pentru asta mă rog întâi și întâi de toate – ca Dumnezeu să nu-l lase pe diavol să mă ispitească– știind cât de slabă sunt.


(Andreea)
Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.