[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


Medicul repeta întruna:

Doamne, ce-i aici!”Nu puteam să nu scriu despre minunea pe care a făcut-o, cu mine și cu Nectaria, bunul Dumnezeu, prin plăcutul sfânt al lui, Nectarie.

Cu mai bine de un an și jumătate în urmă, soțul meu a spus că, dacă Dumnezeu ne va mai dărui un băiat, îl vom numi Nicolae. Eu am completat, spunând că, dacă va fi fetiță, o vom numi Nectaria.

Mie, însă, o nouă sarcină îmi punea viața în pericol. Spovedindu-mă, am luat binecuvântare și întărire de la Dumnezeu, fiindcă El știa mai bine dacă burta aceasta mai putea ține încă un copilaș. De ce spun asta? Cele trei sarcini de dinainte au fost făcute prin operație de cezariană, în ultimele două cu eventrație în timpul sarcinii, fără să hernieze niciun organ. La prima vedere, ar părea că am vrut să-L ispitesc pe Dumnezeu, dar nu am avut nicio clipă această intenție.

Când am aflat că voi avea un copilaș, inițial mi-a fost frică, în special pentru prunc, dar ne-am încredințat Sfinților Nectarie și Nicolae, pentru că îi iubim foarte mult, după Dumnezeu și Maica Domnului.

Trebuie să menționez că în 2008 am fost operată de eventrație. Medicul mi-a spus că, la ce a văzut acolo – peritoneul ciuruit – ar trebui pusă plasă. Am întrebat dacă aceasta reprezintă un impediment în cazul unei eventuale sarcini. Răspunsul fiind pozitiv, am refuzat. M-am rugat atunci la Sfinții Nicolae, Nectarie și Ioan Rusul. Nu pot spune că am simțit injecția care mi s-a administrat pentru rahianestezie (făcută în coloană), în schimb un nectar dulce se răspândise în acel loc.

Dar să revin la îngerașul din burtică, pentru care duceam multă grijă, am pornit mai departe cu nădejde și credință în suflet. Având trei copii (12, 6 și 3 ani), chiar dacă sunt ajutată de mama mea, sunt multe treburi de făcut în gospodărie. Probabil am depus mult efort, deoarece au început treptat durerile abdominale. Aveam nevoie de câteva clipe să mă odihnesc și durerile dispăreau.

Într-o zi s-a produs ce era de așteptat, a herniat un organ, și anume intestinul, care ieșise în zona buricului și se vedea prin piele. Cu dureri îngrozitoare am ajuns la medicul care mă operase în 2008. El mi-a așezat intestinul la loc.

Inițial, am vrut să merg la medicul care mă văzuse de la începutul sarcinii, dar acesta a afirmat că înțelesesem greșit, și el nu putea să mă opereze. Eram disperată, pentru că în luna a 5-a de sarcină, cu greu te mai acceptă cineva, cu atât mai mult în situația mea. Aveam impresia că toți medicii fug de mine. Chiar așa era, pentru că oricând puteau să apară complicații.

Între timp, făcusem o ecografie și aflasem că pruncul va fi o fetiță, deci se va numi Nectaria. Știam că Sfântul Nectarie nu o să ne lase. Sora mea a vorbit cu un Părinte despre ce probleme aveam, și sfinția sa ne-a recomandat să mergem la domnul doctor Calciu, medic bun, credincios, cu foarte multă răbdare. Dumnealui a preluat cazul, cu îngrijorare în suflet, deoarece nu știa la ce să se aștepte când va deschide burta. Dacă vor ieși intestinele va fi complicat (trebuia să se ocupe mai întâi de mine și apoi să scoată copilul), plus că exista posibilitatea să nu duc sarcina până la termen. Dar, cu ajutorul Sfântului Nectarie, care rânduise să-l întâlnim pe domnul doctor Calciu, am reușit să duc sarcina până la termen…

Era 20 Mai. La această dată, este pomenirea mutării moaștelor Sfântului Nicolae, făcătorul de minuni, și ziua în care Sfântul Nectarie a intrat în „cerescul cin monahal”. Sosise ziua operației! Am plecat la spital cu frică, dar și cu multă nădejde în suflet. Mă gândeam tot timpul la copilaș, dacă o să fie bine. Cu toate acestea, în adâncul sufletului, știam că va fi.

În momentul în care am intrat în operație, au pornit mesajele către părinți, maici de la mai multe mănăstiri, către părintele duhovnic, către rude și prieteni. Chiar și oameni pe care nu îi cunoșteam s-au rugat pentru mine și Nectaria. Sora mea, Veronica, și soțul meu trimiseseră mesaje peste tot. Le mulțumesc încă o dată pentru rugăciunile lor. Ne-au ajutat pe mine, pe prunc și chiar pe domnul doctor Calciu.

Revenind la momentul operației, trebuie să specific că pentru anestezie s-a utilizat rahianestezie, așa că am auzit tot, chiar dacă medicul anestezist încerca să îmi distragă atenția. Medicul repeta întruna: „Doamne, ce-i aici!”. Eu mă rugam ca totul să fie bine, și iată, am auzit-o țipând! Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului și al Sfinților Nectarie și Nicolae, se născuse îngerul meu mic. A avut trei kilograme și cinci sute de grame și cincizeci și doi de centimetri la naștere, fiind perfect sănătoasă.

După ce s-a terminat intervenția, domnul doctor Calciu a afirmat că a fost o minune că acest copilaș s-a dezvoltat și a ajuns până la termen într-un spațiu atât de mic, deoarece, pe lângă că era un uter fibromatos, se mai și întorsese, ca și cum ai stoarce niște rufe, și cu intestinele răspândite în tot abdomenul.

Acum, la două luni și jumătate, Nectaria cântărește șase kilograme și patru sute de grame și are șaizeci și doi de centimetri, este cuminte, zâmbitoare și sănătoasă. Am botezat-o la patruzeci de zile și mare bucurie s-a așternut în sufletele noastre.

Îți mulțumim, Sfinte Nectarie, pentru grija pe care i-o porți acestui prunc!

Îți mulțumim, Doamne, pentru grija Ta pentru noi păcătoșii și ajută-ne să ne îndreptăm și să se mântuiască sufletele noastre!


(Alice Camelia Vetu, București)Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.