[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


Minunile sunt la tot pasul –

trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”Doamne ajută! Vă scriu din dorința de a împărtăși și altor oameni din minunile Sfântului Nectarie de la Eghina. Am aflat de el observându-i cartea cea roșie pe biroul unei colege. Am citit-o și am fost foarte impresionată…

Orice durere mă încerca, abia de apucam să mă rog Sfântului Nectarie, că-mi și trecea imediat!

Aveam o fetiță de aproape cinci ani și îmi doream foarte mult un frățior sau o surioară pentru ea. Timp de aproape un an și ceva am încercat să-l conving pe soțul meu, dar nu am reușit. Când am citit cartea Sfântului Nectarie, parcă m-am luminat: mi-am zis că dacă n-am reușit să-l conving pe soțul meu, atunci știu eu unde să mă rog – la Sfântul Nectarie. Și l-am rugat pe Sfântul Nectarie să mă ajute să mai am un copil, promițând că-i voi pune numele Nectarie (nădăjduiam, un băiețel). Și după aproape două luni, am rămas însărcinată! S-a bucurat și soțul meu, știind că eu eram foarte bucuroasă! Și am născut o fetiță!

Acum, eu vroiam să-mi țin promisiunea și să-i pun numele Nectaria. Însă m-am lovit de înverșunarea nașei, soacrei și a soțului (nașa este sora soțului). Iar soțul a venit cu ideea să-i punem numele Nectaria doar la botez, ca al treilea prenume. Eram în maternitate, micuța dormea și am întrebat-o, în gând, ce părere are de acest lucru, dacă-i place s-o cheme așa – și ea a zâmbit! A fost primul zâmbet din viața ei! Ei, atunci m-am hotărât și am fost de acord cu soțul meu.

Hotărâre, pe care, însă, am regretat-o mult după aceea. Deoarece, după ce a trecut puțin timp, am început să simt remușcări că, deși va avea numele sfântului la botez, totuși nu va fi trecut acest nume în niciun act… Iar eu îmi doream să afle cât mai mulți oameni de Sfântul Nectarie (acestea se întâmplau acum cinci ani și jumătate, când încă nu era așa de cunoscut la noi în țară). Iar remușcările erau din ce în ce mai puternice.

Într-o noapte, am avut un vis: eram împreună cu soțul, nașa și soacra, iar în fața noastră stătea… Sfântul Nectarie! Și mi-a luat mâna într-a lui – iar în acel moment m-am gândit cu îngrijorare că acum va simți, prin mâna mea, toată tulburarea și toate remușcările mele și toată iritarea pe care o aveam față de cei trei, deoarece simțeam că din cauza lor nu am fost în stare să-mi țin acea promisiune. Iar imediat, după tot acest amalgam din mintea și din sufletul meu, m-am liniștit… Iar sfântul mi-a arătat cum să mă rog, făcând o metanie cu capul până la pământ. Și m-am trezit liniștită și ușurată… Și fericită!

Micuța Nectaria nu a crescut prea bine în prima lună, impunându-se suplimentarea alăptării cu lapte praf, pe tot parcursul lunii a doua. După ce a împlinit două luni, a început să refuze biberonul și să bea din ce în ce mai puțin lapte praf. Într-o zi am avut treabă în oraș, iar când am terminat, deși era deja trecut puțin de ora ei de masă, iar eu de abia așteptam să ajung acasă să o alăptez, am trecut totuși un pic și pe la Sfânta Mănăstire Radu Vodă, pe la Sfântul Nectarie. Și, deși simțeam de când l-am visat că m-a iertat, l-am rugat să-mi mai dea totuși un semn clar că m-a iertat… Când am ajuns acasă, soțul meu se chinuia de o oră să-i dea biberonul, iar micuța nu voia și pace! M-am bucurat nespus că n-a băut laptele praf și că am putut să o alăptez. Din acel moment nu a mai pus gurița pe biberon, până la aproape cinci luni alăptându-o exclusiv (încă dinainte să rămân însărcinată, de când am început să-mi doresc foarte mult al doilea copil, îmi doream să-mi pot alăpta bebelușul). Nici ceai sau apă nu i-a trebuit, și a crescut foarte bine. A fost încă o minune a Sfântului Nectarie!!!

Și au trecut doi ani și ceva și am mai născut un copilaș, de data aceasta un băiețel. Am nimerit în maternitate într-o rezervă cu o mămică care născuse și ea tot un băiețel. Nu știu cum mi-a venit să-i spun de Nectaria mea – și am aflat că și ea ar vrea să-i pună numele Nectarie, deoarece fetița ei, de șase anișori, se rugase la racla Sfântului Nectarie să-i dăruiască o surioară sau un frățior, mămica rămânând însărcinată la puțin timp după aceasta!

Însă soțul ei nu era de acord cu acest nume…

Eu îmi doream numele Nicolae pentru băiețelul meu, însă nici soțul meu nu era de acord… Și să vedeți cum s-a ambiționat acea mămică, care era gata-gata să cedeze, după ce i-am povestit prin ce dureri și remușcări am trecut eu datorită faptului că nu am pus numele fetiței așa cum am vrut! Și să vedeți ce m-am ambiționat și eu, când am văzut-o pe ea cât e de puternică și de hotărâtă! Și uite-așa, după ce amândouă ne-am lovit de refuzurile categorice ale soților, întărindu-ne una pe alta, până la urmă am reușit să-i convingem. Iar când soții noștri ne-au adus certificatele de naștere ale micuților, eram cele mai fericite mămici din lumea-ntreagă!!! Oare a câta minune a Sfântului Nectarie, atât de drag nouă, este aceasta?!

Minune sau ajutor, deoarece minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem. Iar ajutorul, bineînțeles, este și el prezent clipă de clipă, însă nu știm noi să ne dăm seama de acest lucru mereu.

Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ajute mereu să simțim dragostea și ajutorul Lui, iar noi să încercăm să fim vrednici de purtarea de grijă a Maicii Sale și a tuturor sfinților și îngerilor Săi! Doamne, ajută!


(Mariana-Valeria).Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.