[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor1Despre Sfântul Nectarie am aflat cu mai mulți ani în urmă, citind o minune mărturisită de o tânără în revista „Lumea credinței”. De atunci aceste mărturii s-au tot înmulțit și cu Sfântul Nectarie mă întâlnesc în fiecare zi, fie în icoană, fie într-o mărturie a unei noi minuni săvârșite de sfânt.

Când mama cumnatei mele s-a îmbolnăvit de cancer, am alergat la Sfântul Nectarie pentru ajutor în alinarea suferințelor, iar sfântul a fost alături de cei care i s-au rugat. În urmă cu câteva zile, o prietenă îmi spunea că mama ei s-a îmbolnăvit de cancer și au început să citească împreună acatistul sfântului, despre care aflaseră de pe internet. Analizele i-au ieșit bine, dar continuă să citească acatistul cu nădejde.

Am prins drag de Sfântul Nectarie și am rugat o colegă să picteze o icoană a sfântului și, de un an de zile, icoana e la loc de cinste în casa noastră. Colega mi-a spus că de atunci s-a apropiat și ea de Sfântul Nectarie. În primăvara acestui an am făcut un pelerinaj prin țară și în București. Traseul includea și Mănăstirea Radu-Vodă, unde se află racla cu sfintele moaște ale Sfântului Nectarie. Îmi doream foarte mult să ajung la Sfântul Nectarie, dar nu se putea devia de la traseul stabilit cu mult timp înainte. Însă... tot am ajuns acolo, spre marea noastră bucurie. Ieșeam de la Patriarhie și trebuia acum să o luăm spre Mănăstirea Antim. Ni s-a spus că e aproape și putem merge și pe jos, ba chiar o bătrânică s-a oferit să ne îndrume. Și s-a tot dus bătrânica, s-a tot dus, până când am ajuns cu toții la... Mănăstirea Radu Vodă. Aici bătrânica s-a scuzat, dar noi nu eram deloc supărați, dimpotrivă, ne-a făcut o bucurie. Atunci m-am închinat pentru prima dată la moaștele Sfântului Nectarie. Atâtea minuni am citit în ultimul timp, fie ca postări pe bloguri, fie comentarii la postări, încât acum sunt ferm convinsă că sfântul este ocrotitorul nostru, al românilor, și, desigur, al tuturor celor care îi cer ajutorul.


(Loredana)


***


Comentarii:

Claudia:

Și eu am fost ajutată de Sfântul Nectarie. După două sarcini pierdute și clipe groaznice, Domnul m-a ajutat și acum sunt iar însărcinată. M-am rugat atât de mult la Dumnezeu, la Sfântul Nectarie, la Maica Domnului, la Iisus Hristos, la Sfânta Paraschiva și la toți sfinții pe care îi știu să mă ajute să rămân însărcinată. Sunt sigură că Domnul Dumnezeu mă va ajuta și voi naște un copil sănătos. Lăudat fie Domnul întru Sfinții Săi!

Doamne, ajută-ne și nu ne uita!


Ioana:

Și eu am fost ajutată de Sfântul Nectarie. Mă numesc Ionela Mihăilescu și l-am cunoscut întâmplător pe Sfântul Nectarie, citind un articol scris de o persoană care vroia să îi mulțumească sfântului pentru ajutorul pe care i-l dăduse. Am căutat apoi și am citit despre viața și minunile acestuia și am început să mă rog sfântului. Nu au trecut multe zile și Sfântul Nectarie mi-a ascultat ruga, întorcând o persoană dragă care dispăruse fără urmă. În același timp am susținut mai multe examene la care, deși nu învățasem mare lucru, am luat note foarte bune. Îi mulțumesc sfântului pentru ajutorul dat mie, păcătoasei! Sfântul Nectarie ne ajută pe toți cei care îl rugăm cu credință și lacrimi. Doamne ajută!


Monica:

Sfinții lucrează în ceruri și tămăduiesc sufletele celor care nu au liniște. Ei sunt acolo unde nu mai există timp, acolo unde iubirea poartă în esența ei eternitatea. Nu există durere fără să fie simțită, nu există lacrimă care să nu se prefacă într-un ocean. Sfântul Nectarie simte gândul răstignit, simte zbaterea suferinței și jertfa trupului. E deasupra tuturor și în inimile noastre. Cred în Biserica neamului ăsta, în infinita milostivire a divinului.

Despre Sfântul Nectarie am să vă povestesc o întâmplare adevărată, extrem de tristă, care s-a petrecut în familia mea recent. Tatăl meu se simțea rău de ceva timp. Nu mai mânca, era palid, avea buzele vinete. Nu mai avea putere. În doar câteva zile a slăbit mult. Era un om vlăguit. De vorbit, vorbea foarte puțin. Mă temeam pentru viața lui. Sunt un om cu mare credință în Dumnezeu.

În urmă cu o săptămână își pierduse fratele, într-un mod cu totul inexplicabil. La spital, analizele i-au ieșit prost. Avea hemoglobina 5. Mă rugam tot timpul. Mă rugam noaptea, dimineața, seara. Fără încetare. Până la epuizare. Știam că sfinții îmi aud fiecare gând, că îmi simt sufletul consternat. Tatăl meu e un ateu convins. Nu crede în intervenția divinului în viața omului. L-am rugat pe Dumnezeu, de fiecare dată, să nu îi asculte părerile despre îngeri și minuni. Vroiam să îl salvez prin rugăciune. Am citit Acatistul Sfântului Nectarie în fiecare zi, iar noaptea când mă culcam ceream tămăduirea de la el și de la Maica Domnului. Zi de zi, clipă de clipă.

În numai câteva zile analizele au ieșit favorabile. Hemoglobina îi crescuse, apropiindu-se de valoare normală. În doar patru zile, tata a început să capete culoare în obraji, să meargă, să mănânce. Îmi povestea că acasă, când se așeza în pat, totul se clătina îngrozitor. În doar câteva zile și-a revenit la normal, a făcut analizele și au ieșit favorabile. Sfântul și Dumnezeu lucraseră. Lucraseră cu suflet. Mă gândesc cât de neputincioși suntem. Mă gândesc că tot ceea ce avem poate pieri într-o clipă.

Vă spun cu tărie în cuget să vă lăsați în mâinile lui Dumnezeu. Vă spun că am trecut prin nenumărate experiențe care mi-au confirmat că nimic nu se poate înfăptui fără voința cerului. Cei care nu cred în Dumnezeu sunt fără speranță. Cei care nu Îl simt pe Dumnezeu în ființa lor trăiesc în întuneric. Iubirea e tot ce contează. Iubirea este ceea ce ar trebui să fim noi pe acest pământ. Lacrimă și iertare.

Vă mulțumesc. Îți mulțumesc ție, Sfinte Nectarie, și ție, Maica Domnului, pentru că niciodată nu ai cerut nimic în schimbul tuturor minunilor tale.

Vă mulțumesc și vă iubesc!

1 Materialul și comentariile aferente au fost preluate de pe http://ramurainflorita.blogspot.com/2010/08/minunea-sfantului-nectarie.html.Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.