[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania

Sfântul Nectarie este cu noi

astăzi și de-a pururi


Am scris și eu câte ceva despre felul în care își face simțită prezența în viața noastră acest sfânt minunat, Sfântul Nectarie.

Acum trei ani mă aflam aproape de Dealul Patriarhiei. Ieșisem de la serviciu, era o toamnă caldă și nu știu ce m-a făcut să trec pe lângă șirul credincioșilor veniți să se închine la moaștele Sfântului Dimitrie. În anii anteriori mi se părea că e inutil să stai cu orele la rând doar ca să săruți niște moaște pe care, trăind în București, le poți săruta oricând.

Și, cum mă învârteam eu pe la poalele dealului, aud cum mă strigă o cunoștință care an de an stătea cu orele să se închine la sfântul ocrotitor al Bucureștiului. M-am așezat lângă ea, am început să vorbim de una, de alta, am citit și Acatistul Sfântului Dimitrie. Și, deodată, prietena aceasta zice: „I-am spus și Angelei să vină la sfintele moaște!”

Pentru că eram interesat de noi cunoștințe, am cerut amănunte despre Angela. Mai târziu, când s-a înserat, a venit și ea să ni se alăture. Prima dată, mi s-a părut o fată foarte frumoasă. La a doua privire, mi s-a părut o femeie liniștită, cu un evident echilibru interior. Un gând mi-a pătruns în minte transformându-se într-o veritabilă obsesie: la cât e de frumoasă în interior și în afară nu are cum să nu aibă un prieten!

Eram proaspăt despărțit de o fată cu care nu mi se potriviseră pașii. Sfântul Ioan Gură de Aur spune în omiliile sale maritale că soțul și soția trebuie să meargă în același ritm spre Hristos. Nouă nu ni se potriviseră ritmurile. Și am început să fac glume, doar, doar îi voi stârni interesul Angelei. Așa am petrecut douăsprezece ore împreună. Am ajuns la racla cu moaștele sfântului și acolo un călugăr care mă cunoștea mi-a zis că a văzut-o pe fosta mea prietenă îmbrăcată în monahie. Așa se face că la același rând au stat fosta prietenă și viitoarea mea soție.

Mai târziu mi-am dat seama că pe Angela o știam de la Mănăstirea Radu Vodă, unde obișnuiam să merg. După un an ne-am căsătorit. A fost o nuntă minunată. Când am văzut pozele m-am mirat că în nici una nu am ieșit nefotogenici. Nu că aș fi eu unul fotogenic, dimpotrivă! După doi ani și ceva am primit în dar de la Domnul un copil - pe Miriam. Schimbările acestea, care mi-au modificat portretul interior, îl au în centru pe Sfântul Nectarie. Înainte să o cunosc pe Angela, din când în când, citeam acatistul lui cu gândul că o să-mi dăruiască o soție bună, potrivită mie. Contează mult și cum e scris un acatist. Cel al Sfântului Nectarie este unul dintre cele mai frumoase: simți cum fraze întregi îți mișcă inima.

Tot în apropierea moaștelor sfântului l-am cunoscut pe duhovnicul meu, un om neobișnuit, care a vorbit inimii mele pe limba ei. Când ne-am cunoscut, Angela m-a avertizat că suferă de o formă gravă de hepatită. Asta însemna că în viitor starea ei se putea agrava. Exista și riscul ca fiica noastră, Miriam, să moștenească virusul hepatic. Am hotărât că vom face, în conlucrare cu Domnul, un copil. Angela citea în fiecare seară Acatistul Sfântului Nectarie. Acesta a fost un semn în plus din care am înțeles că sfântul ne va ajuta.

Un alt semn a fost credința pe care am simțit-o în adâncul sufletului că, în ciuda aparențelor și a pronosticurilor medicilor, totul va fi bine. Angela a născut-o pe Miriam în patruzeci și cinci de minute. M-a mirat că a putut să dialogheze cu noi imediat după operația de cezariană. Înainte de naștere am putut să fac diferența dintre o rugăciune profundă și una superficială. M-am rugat pentru Angela și Miriam cu toți mușchii încordați, cu toate motoarele ființei mele rulate la maxim. Mă simțeam ca o stâncă, așa cum s-ar simți ea, dacă s-ar putea percepe din interior: certitudinea că Domnul este milostiv și de-a pururi milostiv cu noi îmi ieșea prin toți porii.

În timpul celor patruzeci și cinci de minute de foc stăteam cu mama mea, fratele Angelei și cu mama-soacră într-o stare de sentimente amestecate: nerăbdare, nădejde susținută prin rugăciuni scurte – către Sfântul Nectarie, Cuvioasa Matrona din Moscova, Sfântul Ioan Maximovici, Părintele Ilie Lăcătușu (pentru că maternitatea în care Angela a născut se află în apropierea cimitirului unde este îngropat acest mărturisitor al lui Hristos), dar și teamă.

O altă minune a fost că Miriam a avut trei kilograme două sute la naștere. Nu mă așteptam să fie așa grăsuță, știind că eu am fost o miarță la naștere (am avut două kile opt sute) și nici mămica ei nu e corpolentă.

Acum, Miriam are șase luni și i-au ieșit trei dințișori de care e foarte preocupată. De curând Angela și-a făcut analizele care i-au ieșit bine. Mai mult decât atât: Sfântul Nectarie a stopat evoluția bolii ei. Ține virusul în șah. Noi nădăjduim într-o vindecare totală.

Sper ca toți cei care primesc ajutor de la Sfântul Nectarie de Eghina să înmulțească mărturiile despre el!


(Ciprian Voicilă1)


1 Inițiativa alcătuirii și tipăririi volumului de față i-a aparținut lui Danion Vasile. După ce a editat volumul Noi minuni ale Sfântului Nectarie (Editura Bunavestire, Galați, 2003), a pornit strângerea de materiale pentru această carte. După ce am postat pe blog-ul său mărturia personală despre ajutorul primit de Sfântul Nectarie, mi-a solicitat colaborarea – el începând lucrul la un volum de interviuri cu diferite persoane care au fost ajutate de Sfântul Nectarie și alți sfinți (din care, în partea a doua a acestei cărți, apare mărturia Mariei Liliana Manolache - „Am fost operată de Sfântul Nectarie…”). Astfel, am strâns și eu o parte din mărturiile despre minunile Sfântului Nectarie. Și a rezultat acest volum…Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.