[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


Naștere după dezlipirea parțială

a sacului gestațional de uterSunt una dintre persoanele care mărturisesc cu bucurie despre lucrarea minunată a Sfântului Nectarie în viața lor. Vreau să dau mărturie despre neașteptata bucurie legată de venirea pe lume a unui copilaș, care azi poartă numele acestui sfânt foarte prezent în viețile noastre secătuite de preocupările secularizate, cotidiene, pe care noi înșine le adăpăm. Sunt o preoteasă care acum nouă ani și jumătate a avut binecuvântarea de a avea un copil la vârsta de douăzeci și patru de ani, un băiețel pe nume Ioan, binecuvântare pe care nu am mai avut-o în viața noastră de familie până în vara anului 2010 .

După un an de zile petrecut împreună cu soțul și cu primul copil în Italia, unde soțul meu este preot paroh, odată cu vacanța de vară eu m-am întors cu Ioan în România, pentru o lună, după care în august mi-am programat o nouă plecare în Italia, la soțul meu care rămăsese la datorie ca preot în parohie. Înainte de a pleca, având zborul programat de la București am poposit două zile la una dintre prietenele mele din București, o persoană care dincolo de preocupările profesionale își găsește împlinirea și liniștea în credința ortodoxă.

În timpul scurtei șederi în capitală, ea s-a oferit să mă ducă la moaștele unor sfinți găzduite de câteva biserici din capitală. Am fost întâi la Sfântul Dimitrie Basarabov la catedrală, am fost la Sfânta Ecaterina și am trecut și pe la Mănăstirea Radu Vodă, care adăpostește moaștele Sfântului Nectarie din Eghina. M-am dus cu sufletul încărcat și apăsat la gândul că trebuie să mă întorc din nou în Occident (cred că numai cei care au avut o ședere mai lungă în Occident înțeleg despre ce apăsare sufletească vorbesc), și odată ajunsă la moaștele Sfântului Nectarie mi-am descărcat sufletul de amărăciune. Când am ieșit din biserică am simțit o bucurie care nu poate fi transpusă în grai omenesc, bucurie care și azi, împreună cu Nectarie al meu, nu a încetat .

La distanță de două săptămâni, în Italia am descoperit însă, în mod neașteptat, că sunt însărcinată, descoperire care m-a lăsat fără cuvinte, pentru că de ani de zile nu mai rămâneam însărcinată și mă resemnasem deja cu ideea de a nu mai avea un copil. În sfârșit. Problema apare în momentul în care, odată întoarsă în România pentru a lua pe primul băiețel în Italia, la școală, la primul control ginecologic de sarcină aflu, că de fapt sunt pe punctul de a pierde sarcina din cauza unei dezlipiri parțiale de uter a sacului gestațional. Vestea a venit ca un trăsnet nu numai pentru mine ci și pentru soțul meu căruia i-am comunicat că nu mai pot veni în Italia, având interdicție din partea medicului care m-a avertizat că risc odată cu călătoria să pierd copilul. Bineînțeles, au urmat săptămâni de repaus la pat și tratament, fiind cu amenințarea de a avea un avort spontan.

Am avut însă norocul de a întâlni o prietenă de a mea a cărei soră a avut fericirea de a naște o fetiță sănătoasă, tot cu ajutorul Sfântului Nectarie, și care m-a sfătuit să citesc zilnic acatistul sfântului, dând mărturie despre felul în care și ea, la rândul ei, a cunoscut minunea de a naște o fetiță, Nectaria, cu ajutorul sfântului. Mi-a dat o broșurică cu acatistul sfântului și, încrezătoare, am început să citesc zilnic acatistul. Știam despre vindecările minunate de cancer, citisem mărturii din Grecia contemporană apărute într-o carte încă din anii facultății.

După trei luni, doctorița mi-a zis că am trecut de pericolul iminenței, însă eu aveam o altă contraindicație pe sarcină: în ultimul trimestru de sarcină, având probleme cu coloana, de la prima naștere, a trebuit să fac repaus la pat. Tot cu ajutorul sfântului și al Maicii Domnului am trecut și de această perioadă. Urma episodul nașterii. Trecând de primele dificultăți din timpul sarcinii, cu ajutorul Sfântului Nectarie, am promis că dacă nasc cu bine un copil sănătos, îi dau numele Nectarie, punându-i-l protector pe sfânt. Fiindcă la prima naștere am avut un travaliu dificil, în urma căruia am rămas cu ceva probleme serioase la coloană și fiind rămasă cu un gust amar în ceea ce privește asistența medicală din maternitatea de stat din orașul meu, am decis împreună cu soțul meu să nasc într-o clinică privată dintr-un oraș apropiat; singura problemă era faptul că mai sus amintita clinică era o clinică protestantă, dar unde auzisem că se oferă o asistență medicală de calitate.

Am fost programată pentru cezariană la clinică1, dar se vede că sfântului nu i-a plăcut decizia noastră pentru că aproximativ cu o lună înainte de programare, într-o seară mi s-a rupt apa și a trebuit să mă duc de urgență la maternitatea pe care o știam din trecut. Nu am avut de ales (cei de la clinica privată mi-au refuzat asistența medicală pe motiv că nu au secție de prematuri); problema era următoarea: trebuia să fac, conform recomandărilor doctorilor, o naștere prin cezariană, care în sine presupune și ea riscurile ei post-operatorii, dar care cu greu se face în maternitățile de stat, dacă nu ai actele doveditoare (aceeași problemă a birocrației din România); fiind nevoită să stau mai mult în pat și neieșind decât foarte puțin din casă, nu am putut să merg la Iași să fac rost de un anume act cerut pentru cezariană. În clinica privată nu erau probleme de acest gen, numai că eu intram de nevoie în maternitatea de stat.

Purtarea de grijă a Sfântului Nectarie însă s-a dovedit mai presus de orice calcul și prevedere omenească. În acea noapte era de gardă aceeași doctoriță cu care a născut persoana care mi-a recomandat să citesc Acatistul Sfântului Nectarie, mama fetiței Nectaria. Mai târziu aveam să aflu că este și o doctoriță credincioasă, la cabinetul căreia nu se fac întreruperi de sarcină. Ea a fost de acord să-mi facă cezariana, problema se punea dacă va fi de acord și celălalt medic de gardă, pentru că operau în doi.

Am intrat în maternitate pe la miezul nopții și travaliul a început odată cu ruperea membranelor. Timp de șase ore, până dimineața, am avut dureri pe care în mod minunat le-am suportat foarte ușor pentru că am citit întruna Acatistul Sfântului Nectarie și primeam o putere foarte mare de a suporta durerea. După șase ore de travaliu, dilatația era abia 2 și eu pierdusem toată noaptea apa, trăind cu spaima de a nu se întâmpla ceva cu copilul. În sfârșit, la ora 6, 30 dimineața am intrat în sala de operații. Mai târziu am aflat de la doctorița care m-a operat că celălalt doctor a fost de acord cu cezariana, fără probleme. Operația în sine nu este dureroasă pentru că ești anesteziat; partea cea mai urâtă este după operație, când pot apărea complicații; refacerea mea după operație a fost foarte rapidă, fără nicio complicație, cu revenirea rapidă la normal și fără dureri. Mulțumită sfântului nașterea, chiar prin operație, nu am simțit-o ca pe o traumă așa cum a fost prima naștere naturală. Am avut parte de naștere ușoară, așa cum m-am rugat Sfântului, și de un copil sănătos pe care bineînțeles, așa cum am și făgăduit, l-am numit Nectarie. La externare doctorița însăși mi-a mărturisit că a mai asistat mame la naștere care și-au pus nădejdea în ajutorul Sfântului Nectarie și au născut necrezut de ușor. Mie mi-a mărturisit, la cinci zile după naștere, că mă prezint ca și un om care nu a făcut o operație.

Mărturisesc că nu minunile trebuie să le căutăm neapărat de la Sfântul Nectarie; ne ajunge protecția și ajutorul lui; pentru că el răspunde firesc rugăciunilor noastre, după credința pe care o avem în el. Bunul Dumnezeu ne-a dăruit prin Sfântul Nectarie un ocrotitor dulce și grabnic ajutător împreună cu Maica Domnului; astfel, fiind încredințați putem mulțumi din inimă lui Dumnezeu strigând cu bucurie: Mare și minunat ești Doamne întru sfinții Tăi! Amin.


(Preoteasa Cristina)

1 E important de menționat faptul că această mamă a născut prin cezariană doar din pricina unor probleme de sănătate. Din păcate, astăzi tot mai multe mămici apelează doar din comoditate la această formă de naștere - care însă le micșorează posibilitatea de a mai aduce pe lume alți copii fără să se supună unor riscuri suplimentare… De aceea mulți duhovnici le sfătuiesc pe mămici să nu apeleze la cezariană decât în cazuri de absolută necesitate…Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.