[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in RomaniaDacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit! Dumnezeu nu Își numără darurile când le dă, iar sfinții, răsplătiți cu harul facerii de minuni pentru dragostea lor, sunt tare grabnic ajutători și nu se uită la păcatele celor care îi cheamă în ajutor! Aș vrea să vă povestesc și eu minunea pe care Sfântul Nectarie a făcut-o pentru fetița mea, minune pentru care Îi dau slavă lui Dumnezeu și îi mulțumesc Sfântului Nectarie în fiecare zi. Numele meu este Ana Pascu, locuiesc în București și am două fetițe, Anastasia, care a împlinit anul acesta zece ani, și Sofia, de șapte ani. Nașterea Anastasiei, în anul 2000, ne-a pricinuit o mare bucurie. Nici prin cap nu ne-a trecut că vor fi atâtea probleme. A avut o sănătate fragilă de la început și, cu toate că am fost foarte grijulii, la vârsta de șapte luni a făcut o viroză respiratorie, care a declanșat o bronșiolită. A primit tratamentul adecvat și s-a restabilit, dar nu își revenea deloc. Din iarnă și până în vară, când a împlinit un an, a făcut, una după alta, otite, viroze, infecții în gât... Părinții cu copii mici știu foarte bine despre ce vorbesc.

Pe piele îi apăreau erupții urticariene și chiar în ziua când a împlinit un an am dus-o la munte cu brațele pline de urticarie. Acolo starea ei s-a ameliorat vizibil. Dar la munte am stat cât ne-au permis timpul și banii, apoi ne-am întors în aerul poluat din București. În iarnă, pe la un an și cinci luni, i-a apărut o eczemă pe față, ca o pată roșie. Nici nu s-a vindecat, nici nu a evoluat până prin ianuarie, când a început să se mărească. Am dus-o la dermatolog, care i-a pus diagnosticul de eczemă atopică și ne-a dat o cremă pe bază de hidrocortizon, cu care să o ungem. Am uns-o cu conștiinciozitate, dar, în loc să-i treacă, i-au apărut eczeme pe tot corpul, pe mâini, pe picioare, pe pleoape... M-am speriat și, cum medicina clasică nu mă ajutase, am apelat la homeopatie. S-a vindecat după aproximativ o lună de tratament, scăpând totodată de o constipație chinuitoare care o făcea să plângă. Totul părea bine, dar, fiind iarnă, au reînceput virozele și otitele interminabile.

Între timp, făcusem mucegai pe peretele garsonierei în care locuiam și, deși îl ștergeam săptămânal, nu a fost suficient. Bănuiesc că atunci a făcut alergie la mucegai și am înțeles ulterior că și eczemele care îi apăruseră puteau să fi fost de natură alergică, dar nu a tratat-o niciun doctor în acea perioadă de alergie, deși am vizitat destui. În vară ne-am mutat într-un alt apartament, mai mare, dar în iarnă, deși aici nu aveam mucegai, au reapărut eczemele, concomitent cu virozele, roșul în gât și otitele. Bolile începeau în septembrie și durau aproape fără pauză până în aprilie. Eczema se localizase pe bărbie și, în ciuda tratamentului homeopatic, nu se mai vindeca niciodată complet, doar se ameliora pe perioade mai lungi sau mai scurte, apoi se agrava din nou. Așa am dus-o până la trei ani și jumătate, când în urma unei viroze a reapărut weezingul și doctorul a diagnosticat-o cu: „tuse de hiperreactivitate pe fond alergic”, apoi „astm bronșic sub observație”. Am început tratamentele cu Ventolin și Flixotide, cu Singulair și siropuri de tuse, dar crizele cedau pentru foarte puțină vreme. Devenise alergică la praf, la mucegai și detergent, iar primăvara, când începea polenul, făcea crize foarte grave de tuse.

Eczemele au dispărut când au început crizele de tuse, dar schimbarea nu mă mângâia cu nimic. Tușea câte două-trei săptămâni continuu, în pofida tratamentului, zi și noapte, și de multe ori tușea până când voma. Nu vreau să intru în detalii, căci amintirile sunt încă foarte dureroase. E greu să fii părinte și să nu poți face nimic. Am încercat și tratamente homeopate, și naturiste, nimic nu a ajutat-o. Doar vara se mai răreau crizele și mai respiram și noi, ca toamna să o luăm de la capăt până în vara următoare.

La un moment dat, în martie 2005, în timpul unei crize grave de tuse, m a vizitat o prietenă, care îmi spune: „Aveam o iconiță a Sfântului Nectarie de dăruit și nu știam cui s-o dau. Și am auzit că Anastasia e bolnavă, așa că am venit să ți-o dau.” „Dar cine este Sfântul Nectarie?” „Cum, nu știi? Este mare vindecător.” Nu știam, dar voiam să știu. Am împrumutat de la ea o carte cu viața Sfântului Nectarie, tot ea mi-a dat și acatistul, dar nu-mi mai amintesc dacă atunci sau după câteva zile, cert este că m-am rugat sfântului să o ajute și i-am pus fetiței icoana pe piept. Tusea s-a oprit și a dormit liniștită până dimineață, ceea ce nu se mai întâmplase de multă vreme.

A doua zi, tusea a reapărut, dar se alina când îi puneam icoana pe piept. Am început să citesc acatistul, dar, deși se vedea o ameliorare evidentă, încă mai avea crize de tuse. Așa am dus-o încă un an, cu crize de durată mai scurtă și mai rare, dar tot bolnavă. Apoi, cu câteva săptămâni înainte de Sfintele Paști, în 2006, iar a făcut o criză urâtă. Iar nesomn, iar crize de tuse până la vomă, plămâni încărcați și weezing, ca la început. Cearcăne vinete de natură alergică până la nivelul nărilor, că arăta ca un urs panda, biata de ea. Iar pufuri, siropuri, tot tratamentul.

Marți, în Săptămâna Mare, ne ducem încă o dată la doctor, dar doctorul ridică din umeri. Nu mai are ce să-i facă. Tușește marți, miercuri, joi, fără pauze, iar în Vinerea Mare o culc la prânz. Doarme un sfert de oră și începe din nou să tușească și se trezește. Atunci îi spun soțului meu: „Ia-o, îmbrac-o și du-o la Mănăstirea Radu-Vodă, la moaștele Sfântului Nectarie, că nu mai pot. S-o vindece el, căci noi nu mai putem face nimic.” Soțul meu se uită lung la mine și-mi spune: „Bine. Îmbrac-o.” O îmbrac și închid ușa după ei. Tușea atât de rău, că răsuna scara blocului. Mă gândeam cu tristețe cât de rău îi va face polenul, căci era primăvară și pomii înfloriseră. Mă rugam și plângeam, căci ce mamă poate fi liniștită când copilul ei este bolnav și se chinuiește?

S-au întors după vreo oră și m-a izbit imediat faptul că nu mai tușea. Nu o mai văzusem de multă vreme atât de împăcată și de veselă. Am așteptat toată noaptea, dar tusea nu a revenit. De atunci nu a mai făcut nicio criză de astm. Aceasta s-a întâmplat în Vinerea Mare, pe 22 aprilie 2006. În anii care au urmat, a mai tușit de două ori ceva mai tare, dar niciodată nu a mai avut crize cu weezing. O dată, când s-au asfaltat străzile în București și tot aerul era îmbâcsit cu particule de asfalt. A doua oară, la o pneumonie. La indicația doctorului, am tot urmat tratamentul cu Singulair până în 2008, de teamă să nu reapară crizele. Vedeți ce înseamnă lipsa de credință?

În 2008 i-am făcut testele pentru alergie și ce să vezi? Anastasia nu este alergică la nimic. Nici la praf, nici la polen, nici la mucegai! Sfântul Nectarie a vindecat o complet, dar noi nu am crezut și i-am dat medicamente degeaba încă doi ani... Anastasia are o deosebită evlavie pentru Sfântul Nectarie și deseori îi citește acatistul, mai cu seamă de când a aflat că numele de botez al Sfântului era Anastasie. Și ce altă mulțumire putem aduce noi, păcătoșii, lui Dumnezeu, Maicii Domnului și sfinților Săi, în afara rugăciunilor și a străduinței de a trăi o viață creștinească?

Într-una din vizitele noastre, Anastasia a găsit în grădina Mănăstirii Radu Vodă un șirag de mătănii. Le-a luat cu dragoste, ca pe un dar al Sfântului Nectarie, ca pe un îndemn la rugăciune. Să-L slăvim pe Domnul și să le mulțumim sfinților pentru rugăciunile și darul dragostei lor pentru noi. Amin!

(Ana Pascu, București)Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.