[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”Acum câțiva ani, diferite persoane din anturajul meu au început să-mi povestească despre acest minunat sfânt de care eu nu știam nimic. Aproape zilnic auzeam câte ceva legat de Sfântul Nectarie sau de Mănăstirea Radu Vodă. Deși sunt din București, recu­nosc că habar nu aveam de existența mănăstirii, cu atât mai mult de moaștele Sfântului Nectarie.

Întâmplarea (sau nu) a făcut ca tocmai în aceea perioadă drumurile mele să treacă prin apropierea mănăstirii. Treceam cel puțin o dată pe săptămână pe la poarta mănăstirii, așa că – mi-am spus – este prilejul cel mai bun să aflu și eu mai multe despre acest sfânt. Participarea la slujbe și atmosfera de acolo m-au impresionat profund; Sfântul Nectarie mi-a devenit foarte drag (între timp citisem despre viața lui și minunile săvârșite) și, de multe ori, în rugăciunile mele îi ceream sprijin și ocrotire, dar nu în mod special, pentru că la vremea aceea nu aveam mari probleme de viață. Nu întâmplător am simțit o mare atracție și o mare apropiere sufletească față de Sfântul Nectarie și nu întâmplător drumurile mele duceau către Mănăstirea Radu Vodă. Problemele au apărut însă repede.

Locuiam în aceeași casă cu o rudă (o persoană în vârstă și bolnavă de demență într o formă care se agrava destul de repede). Este greu de redat în cuvinte ceea ce ni se întâmpla în fiecare zi (mie și restului familiei mele – părinții, soțul și copii mei). Toată casa devenise un soi de cocină – bătrânul își făcea nevoile oriunde în casă, dar mai ales în mijlocul bucătăriei, ascundea mâncarea prin dulapuri și de multe ori ne-am trezit cu viermi care mișunau de oriunde. Devenea tot mai agresiv cu ceilalți (din tinerețe fusese un om violent și alcoolic), ajunsesem practic doar să facem curățenie, să dezinfectăm tot ceea ce foloseam, și să stăm cu ochii în patru ca nu cumva să se întâmple vreo tragedie (de multe ori l-am găsit umblând cu un cuțit în mână și amenințând pe oricine, arunca cu toate obiectele pe care le găsea, țipete, scandaluri, gesturi violente etc.).

Sunt multe lucruri de spus și de povestit și numai cei care au în familie astfel de cazuri știu bine despre ce vorbesc. Eu, personal, mă străduiam să trec peste aceste moment, dar mi-am dat seama că cel mai mult afectați sunt cei doi copii ai mei, care la acea vreme aveau patru și zece ani. Erau de-a dreptul terorizați și deveniseră aproape isterici când trebuiau să stea acasă. Nu mai puteam găti, nu mai puteam să stăm în propria casă, dar nici nu știam ce să facem în asemenea situație. Medicii nu ne ofereau nicio soluție (nici măcar în spital nu voiau să-l mai primească, deși încercasem din răsputeri să-l internăm). Umblasem pe la tot felul de comisii medicale, pe la tot felul de medici, dar nimeni nu își asuma responsabilitatea. A trebuit să ajungem și la poliție pentru că realmente devenea tot mai periculos, dar în zadar. El, pe de altă parte, avea nevoie de îngrijire permanentă și supraveghere strictă.

După câteva luni ajunsesem practic în pragul disperării și nu mai puteam decât să mă rog la bunul Dumnezeu să se îndure de noi, pentru că omenește nu mai aveam altceva de făcut. Apelasem la toate instituțiile abilitate, dar nimeni nu ne ajuta cu nimic. Chiar și când chemam salvarea sau poliția, nu făceau decât să-i injecteze un calmant și apoi ridicau din umeri – iar internarea lui într-un azil sau cămin privat era imposibilă din cauza costurilor exorbitante pentru noi.

Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie, la care ajunsesem să mă rog cu lacrimi de disperare. Știam și aveam convingerea că nu ne poate ajuta nimeni decât sfântul. Este adevărat că din păcate numai atunci când suntem cu cuțitul la os facem rugăciune și ne smerim cel mai mult. Atunci realizăm cât de neputincioși suntem și că nu reușim nimic fără voia lui Dumnezeu. Făceam zilnic Acatistul Sfântului Nectarie, mergeam cât de des puteam la Mănăstirea Radu Vodă și așteptam izbăvirea. Este greu de descris în ce situație sufletească mă aflam; era greu să am răbdare, milă, înțelegere și dragoste pentru un om bolnav în timp ce simțeam că situația în care mă aflam devenea drama copiilor mei. Era cumplit să văd că ei suferă și că sunt atât de afectați de ceea ce se petrecea în casă și eu să nu pot să fac nimic decât să aștept. Nu primeam niciun sfat și nimeni nu știa exact cum mă poate ajuta.

Mă rugam cu toată nădejdea pentru că știam că nu mai am nimic de pierdut, dar în același timp eram ca un om în pragul agoniei; mergeam la biserică și îi spuneam plângând în rugăciune sfântului că nu mai pot, că este peste puterea mea de a mai trăi în continuare coșmarul. Simțeam că sunt la limita tuturor puterilor mele. Și soțul meu și copiii erau răvășiți – simțeam că ne pierdem și noi mințile, pentru că nu găseam Soluția.

Și tocmai atunci lucrurile au început să capete un sens. O cunoștință mi-a promis că se ocupă de internarea bătrânului într-un spital de specialitate, unde va fi îngrijit și asistat medical. Și incredibil de repede (în numai două luni de zile) am și reușit să facem acest lucru. Toată lumea se mira, inclusiv medicii care îl avuseseră în observație și ne întrebau cum am reușit acest lucru, știut fiind că sunt persoane care așteaptă și un an de zile pentru a se interna într-un astfel de loc. Și eu eram extrem de mirată de cât de repede și cu câtă ușurință se desfășurau lucrurile. Era exact în preajma zilei Sfântului Ierarh Nectarie (9 noiembrie 2008) când s-a întâmplat acest lucru și atunci am știut și am avut convingerea că sfântul mi-a auzit glasul disperării.

Sunt puține cuvintele care să exprime mulțumirea și dragostea pe care o am față de bunul Dumnezeu și față de toți sfinții lui, dar mai ales pentru Sfântul Nectarie. De altfel, întotdeauna când am fost într-o situație de criză sau am avut diverse probleme am simțit, în modul cel mai real cu putință, sprijinul și mila bunului sfânt care nu mă trece cu vederea, deși eu sunt o mare nevrednică față de toate binefacerile lui.

Nu știu dacă am reușit să redau o părticică din tot ceea ce am suferit (de altfel, sunt multe de povestit), dar cred că important este că atâta vreme cât avem credință în Dumnezeu și în sfinții ocrotitori aceștia ne vor auzi rugăciunile mai devreme sau mai târziu.

Pentru mine acest eveniment a fost o minune (deși pentru alții poate nu este o poveste spectaculoasă) și, în același timp, o lecție de viață. Niciodată nu vom fi lipsiți de dragostea și mila lui Dumnezeu, trebuie doar să o cerem cu toată smerenia.


(Gabriela Negoiță, București, 2010)
Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.