[ dreapta credintã ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrãjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintã si religie ] [ pãcate ] [ canoane ] [ cãsãtorie familie ] [ rugãciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psalticã MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cãrti ] [ duhovnici ] [ noutãti ] [ index ]
 

Ortodox Radio


Tainele muzicii

Acest text este introdus identic dupa filmul SIRENELE .

Ascultati si convingeti-va de acoprerirea inversa - secvente de melodii redate invers - ( muzicarockreverse.mp3 )

 

Poate vi se pare de necrezut dar cel pe care l-ati vãzut mai înainte cântând sunt eu.

Buna ziua, mã cheamã Andrei, ceea ce vreau sã fac este sã vã împãrtãsesc câteva din experientele mele anterioare despre formatii, despre muzicã si despre motivele care m-au fãcut sã mã hotãrãsc sã le pãrãsesc pe toate si sã încep o nouã viatã . Scopul acestui film este cercetarea puterii tainice a muzicii si mai ales a rock-ului . Mai întâi vreau sã-l vedeti în întregime cu atentie , deoarece contine lucruri care mai mult sau mai putin ne intereseazã pe toti.

Muzica rock a fost cea mai mare experientã a vietii mele, mã atragea gloria starurilor rock si viata lor fermecãtoare.

Cu cât trecea timpul, toate acestea mã uimeau. Am început sã dau mai putinã atentie învataturii si mai multã atentie la ce îmi spuneau starurile muzicii rock, pe care îi vedeam ca pe niste dumnezei.

Telul meu era sã ajung si eu la nivelul lor. Am început sã gândesc, sã imit, sa trãiesc cele spuse de ei si filozofiile lor, farã sã-mi pese de ce-mi spuneau pãrintii mei, rudele si prietenii mei.

În aceasta perioada, chiar daca eram nãscut din pãrinti ortodocsi, eu nu eram credincios. Mai mergeam din când în când la bisericã , si asta rar, doar asa din obisnuintã.

Conceptia mea despre Dumnezeu îmi fusese formatã sub influenta filmelor S.F., desene animate si cu OZN-uri. Toate acestea contribuiserã la formarea unei imagini desfigurate despre cine si ce este Dumnezeu.Îl socoteam o putere superioarã, cum face si cea mai mare parte a lumii. Si dacã cineva mi-ar fi vorbit despre traditii, le-as fi socotit ca inapoiate si conservatoare. Si astfel nu intelegeam ca mintea mea era otravita de toate aceste idei moderne.

Dupa un sir de întâmplãri însã, câtiva prieteni ai mei au fost interesati de crestinism, si prin ei am vazut o caseta video despre muzica rock, care mi-a descoperit fapte carora nu le dãdusem nici o importantã pânã atunci si pe care o sã vi le arãt în continuare.

Am inceput sa citesc despre Hristos si crestinism si încet, încet, am vazut Adevarul.

Nasterea lui Iisus Hristos separa în douã întreaga umanitate. Daca nu credeti, priviti putin la data de pe ziarul dumneavoastra. Daca privim la o scara a istoriei vedem cã se împarte în înainte de Hristos si dupã Hristos, remarcati ca în mijloc se gaseste Hristos si nu altcineva ca Buda, Alexandru cel mare sau vreun alt mare eveniment important.

Daca Hristos nu este decât un simplu om bun, asa cum crede marea majoritate a oamenilor, atunci de ce separã întreaga umanitate în douã? Dar este cu totul clar ca este mai mult decât un om bun.

Craciunul este sarbatoarea nasterii lui Hristos. Pastile este sarbatoarea Învierii Lui. Învierea este un eveniment istoric real, care îl deosebeste de orice alta personalitate care a trait vreodatã. Cine cerceteaza cu obiectivitate învierea sa vede aceasta foarte clar.

Iisus Hristos este Însusi Dumnezeu întrupat. Chiar daca toate acestea le avem totdeauna înaintea ochilor nostrii, oare câti dintre noi ne gandim la ele? Craciunul a ajuns sa însemne Mos Craciun, daruri si vacante, dupa cum si sfintele Pasti au ajuns sa însemne mâncare, bautura si petreceri. Au devenit atât de obisnuite, încât si-au pierdut semnificatia lor originara si importanta lor reala.De vreme ce exista cu adevarat dumnezeu-Omul Iisus, exista si potrivnicul Sau, satana, ceea ce eu nu crezusem vreodata. Este ciudat faptul ca e usor sa fii rau si este foarte greu sa fii bun. Este usor sa bei, sa fumezi, sa te droghezi si sa te înstrainezi, dar este dificil sa te înfrânezi, sa te retii. Un alt exemplu : pentru a pierde o viata de om, trebuie doar o secunda, dar pentru a o crea, sunt necesare noua luni. aceasta este o lege naturala : pentru a face bine, trebuie multa osteneala, dar este foarte usor sa fi rau.

Dumnezeu este DUH, iar omul ca o creatie desavârsita a lui Dumnezeu, are o esenta spirituala.

Sfânta Scriptura ne spune:" Atunci luând Domnul Dumnezeu tarâna din pamânt, a facut pe om si a suflat în fata lui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie ( Facere 2,7 )".

Mai este scris, de asemenea , ca scopul principal al îngerilor este de a cânta si de a-L slavi continuu pe Dumnezeu. Înainte de caderea lui, din cauza mândriei, satana ca arhanghel al lui Dumnezeu, a avut mare rol în aceasta slujire si cunoaste foarte bine influenta pe care muzica o are asupra sufletului.

Chiar si cuvântul "MUZICA" indica o dimensiune spirituala si provine din cuvântul "MUZA" care înseamna " spirit artistic ".

Cum am vazut mai înainte , omul nu este alcatuit numai din trup ci si din suflet. Muzica ne poate influenta sufleteste spre bine dar si spre rau. V-ati gândit vreodata de ce, atunci când ascultam muzica, ne miscam piciorul sau mâna, involuntar, în ritmul muzicii? Aceste miscari se fac automat, fara vreun efort din partea noastra.Puterea muzicii a fost binecunoscuta de stramosii nostri. Vechii spartani, în timpul bataliilor erau însotiti de cântareti. Cu muzica pe cere o ascultau îsi întareau spiritul si luptau cu mai multa putere. La fel faceau si egiptenii.

Vechiul Testament relateaza ca împaratul iudeilor, Saul, atunci când era cuprins de melancolie, îl chema pe David sa-i cânte psalmi din lira lui si în acest fel Saul se linistea sufleteste. Un alt fapt important este acela ca psalmii lui David îi alungau pe demoni.

Filozoful antic Platon credea ca fiecare schimbare a tonurilor muzicale are influenta directa asupra spiritului si a moralei. Aristotel credea atât de mult în puterea muzicii, încâtera de parere ca toata muzica tinerilor trebuie controlata de legile statului.

Lenin, conducatorul revolutiei comuniste a spus ca un mod rapid de a distruge o societate este prin intermediul muzicii ei. Toate acestea satana le cunoaste foarte bine. Din momentul caderii lui, el este încredintat ca sfârsitul lui se apropie, iar asta îl face sa se nelinisteasca. Satan este însa foarte viclean si apastrat ultima si cea mai buna arma pentru a se razboi cu oamenii , si arma aceasta este muzica rock.Având în fata ochilor toate acestea, sa cercetam putin radacinile rock-ului. Putini sunt cei ce stiu ca originile acestei muzici trebuie cautate în adâncurile junglei africane. Când vânzatorii de sclavi , au adus în 1619, primii sclavi în America, nu au adus numai trupuri omenesti pentru vânzare, cum au crezut ei , ci si obiceiurile, datinile si mai ales muzica lor, o muzicã ceremonialã a vechilor religii africane, a cãrei putere îsi afla izvorul în ritmul hipnotic care te duce în stare de transã. În aceste religii, pe care sclavii le-au practicat si în America, magii si preotii pãgâni ai idolilor si ai cultului Voodoo, chemau ,folosind si jertfe de animale , pe duhorile necurate (adicã pe demoni), care veneau imediat la ceremoniile lor satanice.

Asa cã nu este întâmplãtor cã într-un interviu al sãu, John Lennon, conducãtorul formatiei Beatles, declara cã "cel mai bun rock-n-roll este cel primitiv (originar). Sunetul lui a venit din junglã."

Cunoscutul cântãret Jimmz Hendrix a avut un baterist originar din Uganda -Africa, al cãrui tatã se ocupa cu Voodoo si magie. Acest baterist era uimit de ritmul si miscãrile Voodoo folosite de Hendrix, care semãnau cu cele folosite de tatãl sãu. Mike, solist al formatiei Fleetwood Mac, ca si alte staruri ale rock-ului, a cãlãtorit în adâncurile junglei africane, pentru a învãta ritmurile Voodoo si a-si îmbogãti sunetul muzicii sale.

Muzica Rock pãstreazã în continuare multe elemente din ceremoniile de magie africane.Pânã si tinuta lor aratã cã sunt influentati de acelasi duh, care a influentat si miscãrile africane originare.

Dar vã rog sã nu mã judcati gresit, nu sunt rasist. Vreau doar sã întelegeti si sã admiteti cã existã numeroase asemãnãri între ele, acelasi gen de muzicã , acelasi ritm, aceeasi tinutã, aceleasi miscãri maniace si spasmodice, aceleasi strigãte, s.a.

Asa cum vechii greci au pãrãsit si au renegat falsii lor dumnezei atunci când au îmbrãtisat adevãrata credintã în Hristos, tot asa si membrii vechilor triburi africane când cred si se boteazã în numele lui Hristos, condamnã ei însisi moravurile si obiceiurile lor idolatrice si satanice.

În 1955, când a apãrut pentru prima datã stilul rock, a creat o mare tulburare în societate si aceasta deoarece la începuturile lui ,rock-ul s-a zidit pe temeliile revolutiei si rãzvrãtirii.

Când primul star rock, Elvis Presley , a apãrut la televiziune , miscãrile lui au scandalizat lumea. I s-a îngãduit sã aparã numai de la mijloc în sus. Cu mentalitatea noastrã actualã , acestea ni se par cu totul ridicole. Imaginati-vã cã pãrintii tinerilor de astãzi sã gãseascã miscãrile lui Elvis scandaloase. Este într-adevãr ridicol dar aceasta a fost pãrerea oamenilor de atunci.

La fel si cu Beatles. Când au apãrut prima datã , lungimea pãrului lor a fost consideratã ca o mare jignire, în timp ce pentru noi , astãzi par niste îngerasi. Astfel vedem cum , treptat , lumea începe sã accepte lucruri care în trecut i se pãreau scandaloase. Si acesta este un stil de a actiona al satanei, treptat, treptat, pentru ca noi sã nu ne putem da seama ce se întâmplã în realitate. Astãzi am ajuns la un asemenea grad de tolerantã, încât nu mai suntem scandalizati nici mãcar de formatiile care-l slãvesc fãtis pe satan.

O formatie britanicã cântã:" Lumânãri se aprind, jertfelnicul arde, e nevoie de moartea fecioarei , jertfiti lui lucifer, stãpânul meu. Aduceti potirul, Înãltati cutitul, bine ati venit la jertfa mea , infigeti cutitul în pieptul ei, insist , jertfiti! Demonii se bucurã. Repet: Demonii se bucurã. Jertfiti!".

Formatia australianã INXS cântã : "Diavolul e în noi!".

În prezent este evident faptul cã formatiile de muzicã rock afiseazã multe simboluri si imagini satanice.Sã examinãm câteva dinte ele:Steaua cu cinci colturi, un simbol al magiei negre, folosit în ceremoniile si invocãrile demonice, atunci cãnd este întoarsã formeazã un cap de tap care l-a simbolizat dintotdeauna pe satana. Folosirea acestui semn este foarte frecventã în sfera muzicii rock.

Pan a fost unul dintre zeii vechilor greci. Avea o înfãtisare de om-tap si era cunoscut pentru muzica fermecãtoare pe care o cânta din flaut.

Aici vedem emblema unui post de radio din Australia . Priviti pe cine înfãtiseazã! Nu este altul decât vechiul zeu Pan, cu aripi de înger , adicã satana, care astãzi în loc sã cânte din flaut, cântã la chitara electricã a rock-ului.Pe un disc al lui Rolling Stones este desenat un picior de tap purtând un pantof de damã.

Pe coperta unui alt disc al lor vedem un cap de tap cufundat într-o oalã cu sânge. titlul albumului este "Supã de cap de tap".Led Zeppelin au un cântec care este socotit ca cel mai popular din muzica rock: "Scarã cãtre cer" (Stairway to heaven). Un vers al lor aminteste de zeul Pan , cu numele de Pipper (flautist - care cantã din flaut) si sunã astfel: " Mintea ta fredoneazã fãrã încetare si fãrã sã stii , flautistul te cheamã sã-l urmezi. "

Din nefericire , tinerii din ziua de astãzi ascultã sfatul celor de la Led Zeppelin si , prin muzica rock pãsesc pe drumul spre iad, urmându-l pe Pan, care dupã cum am vãzut îl simbolizeazã pe satana.

În aceastã icoanã a lui Hristos vedem degetele mâinii drepte asezate în asa fel încãt sã formeze numele Lui. Cu acelasi gest preotii dau binecuvântarea celor din bisericã.Aici vedem pe Anton Lavey , întemeietorul bisericii satanice din America. Priviti forma mâinii lui care simbolizeazã coarnele satanei. Ca si steaua cu cinci colturi , acest simbol este prezent aproape peste tot în muzica rock.

Oare stie rockerul grec Nicolas Caravellas ce simbolizeazã degetele mâinii lui ? Dupã titlul albumului lui "O Diavolos"(= diavolul) se pare cã stie foarte bine ce reprezintã.Acest simbol al satanei are o foarte mare rãspândire între fanii rockului. Nu existã însã nici o îndoialã , cã doar putini din cei care fac acest semn cu mâna lor cunosc si semnificatia lui. Ce pãcat!

Acest simbol al fulgerului face parte din simbolurile mistice si reprezintã pe zeul Thor (=satana) . În Evanghelie Hristos spune:" Am vãzut pe satana ca un fulger cãzând din cer. (Luca 10,18) "În aceastã fotografie satanistul Anton Lavey poartã o stea cu cinci colturi având în centru semnul fulgerului.

Multe formatii ca AC/DC , Black Sabbath , Kiss folosesc acest simbol al fulgerului,

iar Michael Jackson ajunge sã-l facã cu trupul lui în timp ce danseazã .

Este oare o simplã coincidentã faptul cã organizatia SS a lui Hitler avea ca simbol acelasi semn al fulgerului?

Crucea este o armã a Ortodoxiei. Diavolul urãste crucea pentru cã prin ea Hristos, prin jertfa Sa rãscumpãrãtoare, a arãtat iubirea lui deplinã fatã de umanitate si a biruit desãvârsit puterea satanei .

Despre Sfânta Cruce, Sfânta Scripturã spune : " Cãci cuvântul crucii , pentru cei ce pier este nebunie ; iar pentru noi cei ce ne mântuim este puterea lui Dumnezeu (Corinteni 1,18)". Pentru cei ce merg pe drumul pãcatului , puterea Sfintei Cruci li se pare o prostie, dar pentru noi , care înaintãm pe drumul mântuirii, Crucea este puterea lui Dumnezeu, care mântuieste.

Astãzi crucea este cea mai obisnuitã podoabã pentru cântãretii de rock. Nu le pasã cã afiseazã un simbol sfânt al crestinismului si în acelasi timp sãvârsesc tot felul de pãcate si fãrãdelegi de neînchipuit. Astfel Satana micsoreazã însemnãtatea Crucii si întunecã valoarea ei în ochii tineretului.Un alt mod prin care satana atacã Sfânta Cruce este batjocorirea si dispretuirea ei, dupã cum vedem aici pe diferite coperti si videoclipuri ale unor formatii rock.

Se pune întrebarea: de ce lovesc mereu si batjocoresc Sfânta Cruce, de ce dispretuiesc si luptã împotriva a ceva în care nu cred si care nu are nici o valoare pentru ei? De ce? De fapt Sfânta Cruce îi arde , îi deranjeazã , îi necãjeste. Dar ei nu-si dau seama cã prin însãsi aceastã luptã împotriva lui Dumnezeu si a simbolurilor Sale, dau, vrând, nevrând mãrturie despre existenta si puterea Lui.O cântãreatã blasfemã si desfrânatã, pe care o adorã mii de tineri, Madonna (al cãrei nume înseamnã fecioarã) a spus într-un periodic: "Crucea este sexy , pentru cã are pe ea un bãrbat gol!".

Rãsturnarea Sfintei Cruci a fost dintotdeauna un element esential al ceremoniilor satanice, acest fapt petrecându-se adesea si în cadrul muzicii rock .

Acest tricou care arboreazã Crucea lui Hristos întoarsã invers cu inscriptia : " Distruge-o! ", este purtat de cântãretul formatiei SEX PISTOLS.
Aici îl vedem pe cântãretul de la Rolling Stones afisând-o in timpul unui concert.Însã cea mai mare batjocorire a Crucii se gãseste în acest simbol. Cei mai multi dintre noi îl considerã ca fiind emblema pãcii, dar dacã studiem cu atentie provenienta lui , vom descoperi ceva cu totul opus. Sã vedem acum cum se obtine acest semn: cum am spus , rãsturnarea Crucii este totuna cu necinstirea ei, iar atunci când îi rupi cele douã brate si o inconjuri cu un cerc magic (cunoscut in lumea magiei), atunci crucea aste cu totul batjocoritã, formând asa numita emblemã a pãcii.Sfânta Scripturã numeste însã pe Hristos "Domnul pãcii"(II tesaloniceni 3,16),

dar diavolul , dintotdeauna hulitor al adevãrului , a reusit astãzi într-o mare mãsurã sã înlocuiascã adevãrul lui Hristos cu simbolurile lui corupte, propovãduindu-le cu puterea întunericului si folosindu-se de instrumente cum ar fi cântãretii de muzicã rock cu un mare impact asupra majoritãtii tinerilor.În prezent , luarea în râs a Sfintei Cruci a ajuns a fi o modã.

Potrivit Sfintei Scripturi , o altã manifestare specificã oamenilor demonizati sunt strigãtele puternice. Iatã o relatare a întâlnirii unui demonizat cu Iisus Hristos : " Si vãzând pe Iisus , strigând , a cãzut înaintea Lui si cu glas mare a zis: Ce ai cu mine , Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preaînalt? " ( Luca 8,28). În alt loc este scris:" Si era în sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare"(Marcu, 1,23). Sã comparãm acum strigãtele demonizatiilor cu strigãtele cântãretilor rock.Aici putem vedea o imagine dintr-o slujbã de exorcizare sãvârsitã de un preot. Demonizatii în afarã de strigãte puternice , obisnuiesc sã facã si gesturi furioase spasmodice. Priviti cu atentie asemãnarea cu muzica rock!

Am ascultat formatia Anvil cu cântecul lor, 666 . Apocalipsa Sfântului Ioan teologul ne spune cã acest numãr reprezintã fiara sau antihrist, care va veni dupã instalarea stãpânirii mondiale pregãtitã de înainte-mergãtorii lui si care va face semne si minuni mari cu puterea diavolului amãgind lumea. Va veni si Hristos , care la a doua Lui venire , va birui pe antihrist si-l va osândi la chinuri vesnice împreunã cu toti cei care l-au urmat.Foarte multi cântãreti au devenit ei însisi, cu voie sau fãrã voie , înainte-mergãtori ai lui antihrist , prin afisarea numãrului lui , pregãtind astfel tineretul pentru primirea lui.

Black Sabbath prezintã numãrul 666 pe coperta acestui disc. La fel fac si formatiile americane APHRODITE'S CHILD si MATADORGROUP . Cel mai important membru al formatiei Mickysix poartã numãrul 666 pe tricoul lui , împreunã cu cuvintele "PIERZÂND CREDINTA".Formatia IRON MAIDEN a scos un album cu titlul "Numãrul fiarei".

Muzica rock este împãrtitã în mai multe ramuri. Pânã acum am vorbit numai de cele cu caracter satanic fãtis. Unii cred cã prin evitarea acestui gen de rock si limitarea numai la genurile mai linistite sau mai sigure, nu sunt influentati în rãu. Îmi dati voie însã sã vã spun ceva? Ceea ce noi socotim ca sigur , de multe ori este mai periculos decât ceea ce am vãzut mai înainte, deoarece are o influentã mult mai subtilã. Nu se vorbeste pe fatã despre diavol, care se ascunde astfel sub felurite mãsti si deghizãri. Diavolul nu se aratã numai cu aceastã înfãtisare urâtã , cunoscutã de toti, ci se poate preschimba în multe feluri la care noi nici nu ne-am gândit vreodatã ; Sfânta Scripturã ne spune : "Nu este de mirare deoarece însusi satana se preface în înger al luminii" (II Corinteni 11,14) .

Un alt mesaj al muzicii rock este libertinajul sexual. Copii ajunsi la vârsta adolescentei sunt asaltati înfricosãtor de acest gen de muzicã care le întineazã mintea si le inoculeazã o conceptie desfiguratã despre adevãratul înteles al sentimentului de dragoste.

Conducãtorul grupului Rolling Stones declarã în paginile ziarului Times: "Rock-ul este sex si trebuie sa-i lovim pe tineri peste fatã cu el".George Michael ne cântã :"Vreau dragostea ta (I want your sex)".Acest cântec a avut un mare succes si afost ascultat de milioane de tineri din întreaga lume. În continuare el spune :"Ti-am spus: nu am sã te pãcãlesc, minciuni nu-ti voi spune, nu avem nevoie de BIBLIE , ci doar priveste-mã in ochi. (Won't tell zou no lies,don't need no Bible , just look in my eyes )".Sfânta Scripturã este cuvântul lui Dumnezeu si , neprimind Scriptura , George Michael nu îl primeste pe Dumnezeu. Acest fapt este mai satanic decât ceea ce am auzit mai înainte , deoarece se ascunde sub masca dragostei pãcãtoase.

Sfânta Scripturã ne spune : " Nu vã amãgiti , nici desfrânatii, nici încinãtorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii , nici sodomitii , nici furii , nici lacomii, nici betivii , nici batjocoritorii , nici rãpitorii nu vor mosteni împãrãtia lui Dumnezeu " (I Corinteni 6,9-10).

Pentru societatea de astãzi , ideea pãstrãrii relatiei sexuale în cadrul familiei pare o glumã , pare ceva ridicol . Motivul pentru care Dumnezeu a îngrãdit relatia sexualã în Sfânta Scripturã si a binecuvântat-o în Taina Cununiei este importanta si cinstea ei. Scopul familiei este nasterea de prunci, iar satisfacerea plãcerilor trupesti în afara cãsãtoriei are mari urmãri distructive . Nu avem decât sã privim la înfricosãtoarele boli venirice si mai ales la SIDA , care astãzi se rãspândesc tot mai mult în întreaga lume. De aceea Dumnezeu a hotãrât cu strictete cã aceastã relatie de mult pret sã fie pãstratã în cadrul cãsãtoriei. Aceste boli sunt urmãrile relatiilor sexuale libere. Astãzi , aceastã relatie a ajuns a fi ceva ieftin si trecãtor, fiind afisatã cu violentã peste tot, dar mai ales în cadrul muzicii rock. Aproape toate formatiile si cântãretii de muzicã rock au ca subiecte preferate sexul. De altfel , chiar cuvântul rock'n'roll, în dialectul negrilor africani, de unde provine, înseamnã chiar act sexual.

Sã facem aici o micã parantezã. Vã amintiti cã am vorbit de zeul Pan, care-l simbolizeazã pe satana si are o mare legãturã cu muzica. acest zeu nu este legat numai de muzicã, ci numele sãu este asociat si cu dragostea trupeascã.

Nu numai cântecele rock , ci si muzica popularã (greceascã) divinizeazã aceastã dragoste trupeascã.

Dar cea mai mare minciunã si cea mai mare amãgire o reprezintã muzica rock care se autodeclarã crestinã . Artistii care amestecã crestinismul cu rock-ul si castitatea cu dragostea trupeascã, se prezintã drept exemple demne de urmat pentru discipolii lor. Dupã ei poti crede în Dumnezeu si în acelasi timp poti pierde vremea cu aceastã muzicã. Iatã ce ne sfãtuieste Alice Cooper :"Dimineata în bisericã, iar seara rock'n'roll". Dar Hristos ne spune : "Nimeni nu poate sã slujeascã la doi domni, cãci sau pe unul îl va urî si pe celãlalt îl va iubi, sau de unul se va lipi si pe celãlalt îl va dispretui; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona"(Matei 6,24). Un proverb spune de asemenea: Nu încap douã picioare în aceeasi cizmã. Îmi pun adesea o ãntrebare despre rock-ul crestin: cum poate fi slãvit Hristos prin muzica rock? Rock-ul este un gen de muzicã violent, care produce tulburare în sufletul omenesc, care nu-l mai poate slãvi pe Dumnezeu în aceastã stare . În afara textului cu continut crestin nu mai existã nici o altã deosebire fatã de celelalte formatii de muzicã rock. Este ca si cum am admite cã existã desfrânare crestinã, sau magie crestinã, dar asa ceva nu este cu putintã. Sã nu uitãm cã si satana s-a folosit de cuvintele Sfintei Scripturi atunci când l-a ispitit pe Iisus Hristos în pustie. Rock-ul crestin este o altã mascã si cursã a satanei.

Nu cu multã vreme în urmã, în domeniul rock-ului a apãrut un nou gen muzical care provine, de asemenea, de la negrii africani si cunoaste o mai mare rãspândire: rap house . Aceastã nouã muzicã nu este decât o înfãtisare politicoasã a Voodoo-ului , bazat pe puternice ritmuri hipnotice de transã, ce produc in suflet dorinte trupesti. Foarte des textul ei cuprinde un vocabular murdar, injurios.

În ultima vreme , discotecile si centrele de distractie nocturnã , atrag din ce în ce mai multi tineri, care se adunã aici ca mustele la mizerie. Sã vedem acum câteva afise publicitare ale unora dintre aceste centre. Aici este prezentat un "înger derbedeu" care invitã pe tineri în "al saptelea cer". Ziua invitatiei este duminica.

Aceastã reclamã spune:" Dacã tot nu ve-ti merge în rai, atunci mergeti în iad " . Mai jos scrie " Este dusmãnos, este sãlbatic, este arzãtor, este iad" . Discoteca se numeste CHECKPOINT (Vamã) si-i cheamã pe tineri din nou în ziua de duminicã.O altã discotecã cu numele DEPOZIT , observati simbolul lor.Un alt afis îsi începe reclama cu cuvântul "blasfemie" , iar mai jos "ziua judecãtii" .
Aici citim " în casa iadului , sunetele pãcãtoase ale diavolului " si "stilul satanic" .
În final , o înfricosãtoare reclamã care contine simbolul satanic steaua cu cinci colturi, având în centru numãrul 666. Ea a fost afisatã în ajunul Crãciunului din anul 1989 de cãtre o discotecã din Melbourne.

De unde vine , oare, aceastã permanentã preocupare pentru simbolurile crestine si cele demonice? Dacã toate acestea nu sunt decât simple superstitii , atunci de ce pãmântenii moderni de astãzi, din era stiintei si tehnologiei, continuã sã se mai intereseze de ele? În mod normal ar fi trebuit sã le uite. Dar nu putem face aceasta , deoarece au o existentã realã sãditã în constiinta noastrã . Cea mai mare biruintã pe care a obtinut-o diavolul în lupta lui contra oamenilor este convingerea multora cã el nu existã. Aceasta îi îngãduie sã se strecoare neobservat si sã-si îndeplineascã mai lesne lucrarea. Dorinta lui satan este sã fie adorat ca si Dumnezeu, iar în prezent este cu sigurantã foarte satisfãcut de marile succese obtinute. În societatea de astãzi muzica a devenit un limbaj international, influentând îmbrãcãmintea, coafura si purtarea tinerilor.Un mare prooroc al Ortodoxiei , sfântul Cosma al Etoilei, care a trãit în urmã cu 200 de ani a profetit lucruri de necrezut, care se împlinesc , însã în zilele noastre: cã bãrbatii vor arãta ca femeile, iar femeile ca bãrbatii. Priviti acum câtiva bãrbati a-i rock-ului!

Si acum câteva femei!Muzica rock a devenit o limbã internationalã . Dar care este mesajul pe care ni-l transmite? Cântecele de azi ne spun: "Dacã-ti place fã!" ; dar Dumnezeu ne spune sã facem numai ce este bun. Aceastã filosofie a rock-ului "fã ce vrei si nu asculta de nimeni" este cea mai înaltã poruncã a satanismului. Multi oameni cred cã satanismul înseamnã numai jertfe de oameni, orgii, ceremonii, etc., dar satanism înseamnã de asemenea si a face ce vrei, fãrã a recunoaste vreo autoritate a cuiva, fie El si Dumnezeu. aceasta ne-o adevereste si cel mai mare satanist al secolului 20, englezul Alice Crowley, care a murit pe la sfârsitul anilor '40 si care s-a autointitulat "marea fiarã - 666", cum vedem pe acest portret al lui.

Într-una din cãrtile sale mentioneazã cã principala poruncã a satanismului este sã-ti faci voia ta. Aceastã filosofie este urmatã de multe staruri ale rock-ului si aplicatã îin cântecele lor.Chitaristul de la Led Zeppelin , Jimmz Page, locuieste în vechea casã a lui Crowley. David Boowie îl pomeneste într-unul din cântecele sale, Beatles îl prezintã pe coperta unui album,

Ozzy Osbourne are un cântec cu titlul "Domnule Crowley".În aceastã fotografie Jim Morrison cu formatia lui The Dorrs stau în jurul unei statuete a lui Crawley.

Urmãtorul cântec al unei formatii australiene spune: "Fã ceea ce vrei sã faci si fii ceea ce vrei sã fii.". Un alt cântãret ne spune: "Sunt liber sã fac ce vreau , sã fiu ce vreau, la ce orã vreau si sã aleg ce vreau". Cu cât ascultãm mai mult aceastã muzicã , cu atât hrãnim mintea noastrã cu gânduri care sunt împotriva vointei lui Dumnezeu. Fãrã îndoialã cã în lume existã astãzi o mare tolerantã a acestor conceptii, care se generalizeazã tot mai mult si care ne vor duce în cele din urmã la pieire.Tinerii se scoalã cu muzicã, conduc cu muzicã, fac sport cu muzicã, citesc cu muzicã, si dorm cu muzicã. Cu alte cuvinte muzica devine a doua lor suflare . Dar trebuie sã întelegem cã muzica este ceva de naturã spiritualã, care trece prin minte si vorbeste direct sufletului. Cunoscutul chitarist Jimmy Hendrix a zis: " esenta muzicii este spiritualã. Cu ea poti hipnotiza pe oameni, iar atunci când le gãsesti punctul lor slab, le poti sugera direct în subconstient ceea ce vrei sã le spui.". Hendrix a cunoscut puterea ascunsã ce se gãsea în spatele muzicii lui.

Plecând de la experienta mea personalã si privind în urmã, pot afirma cã, constiinta a milioane de oameni este cu desãvârsire subjugatã prin muzica rock. Gândindu-mã la trecutul meu , îmi amintesc cã eram atât de împãtimit de muzicã , încât nu trecea nici mãcar o zi fãrã sã ascult discurile mele.

Diferite experiente stiintifice au arãtat cã muzica influenteazã nu numai sufletul ci si materia. La plante s-a observat cã un fundal sonor linistit ( muzicã clasicã de pildã ) grãbeste dezvoltarea acestora, iar unul cu muzica rock poate duce chiar la ofilirea lor. Dacã asupra plantelor muzica rock are o influentã atât de puternicã , atunci ea actioneazã nociv si asupra oamenilor. muzica rock a devenit în prezent o nouã religie, fapt mãrturisit chiar de starurile rock. Chitaristul Rolly Galleher a spus " am vãzut rock-ul ca o cauzã de viatã, ca o religie ". Sã ascultãm acum un jurnalist al rock-ului , care afirmã cã : " Dacã Elvis ar fi fost Dumnezeu , Beatles ar fi fost Hristos".

Starurile rock sunt numite "preoti si preotese" . Într-o revistã , Madonna era numitã "preoteasã a rock-ului", la fel vedem si la Tina Turner si la Cher. Aici chiar si infãtisarea ei seamãnã cu a unei zeite antice.Cântãretul Ozzy Osbourne se intituleazã "arhiereu". Alte staruri au dorit sã fie socotite drept "sfinti" în ochii fanilor lor. Acest articol pretinde "Faceti-l pe Elvis sfânt!".

Cu multã viclenie si mestesug satana a înlocuit pe adevãratii sfinti ai lui Dumnezeu cu sfinti falsi:

Bob Dylan.Cântãreata Nina Hagen ( prezentatã ca Maica Domnului).În afarã de arhiereu, Ozzy Osbourne pretinde a fi si sfãnt ca Hristos.

Nu numai cã apar desenati ca sfinti dar se si numesc asa: aici cântãretul Bob Geldof se numeste "sfânt".

Cum am ami spus dintotdeauna a imitat adevãrul lui Dumnezeu. Camerele copiilor au ajuns temple ale rock-ului. Asa cum bisericile sunt împodobite cu icoane, tot asa si camerele copiilor sunt pline cu imagini ale starurilor pe care îi adorã. Sfântul jertfelnic este înlocuit cu aparatura la care tinerii pierd ore în sir , ascultând muzicã rock. Când eram adolescent , am avut si eu ca idol pe Jim Simmons de la formatia KISS. Într-adevãr îl socoteam ca pe un dumnezeu.Aici mã vedeti pe mine imitându-l . Ce fãcea el , cãutam sã fac si eu. Ajunsesem chiar sã scot flãcãri din gurã , ca si el ; nu-mi pãsa cã riscam ca focul sã mã ardã si sã mã desfigureze pentru totdeauna.

Sfânta scripturã îi atentioneazã pe tineri: " Fiilor , pãziti-vã de idoli! "(I Ioan 5,21) . Din nefericire adevãratii sfinti, care s-au luptat ani de-a rândul împotriva satanei si chiar si-au dat viata pentru Hristos, nu sunt cunoscuti de tineret. Sfintii care prin harul lui Dumnezeu au fãcut minuni în viata lor , continuã incã si dupã moarte sã facã minuni. Acestia sunt adevãratii eroi, din nefericire dispretuiti de tânãra generatie, care preferã sã se închine la idolii rock-ului .

De asemenea , Sfânta Scripturã ne avertizeazã : " Dupã roadele lor îi veti cunoaste." (Matei 7,16) . Care sunt roadele starurilor rock? Revolta , drogurile , moartea , alcoolismul , violenta , homosexualitatea si libertinajul sexual.

La începutul anilor '80 a apãrut în muzica rock un fenomen care nu a putut fi explicat pe deplin nici pânã astãzi. Acest fenomen se numeste "acoperire (redare) inversã": La redarea inversã a unor melodii rock, se constatã aparitia unor mesaje care au , de cele mai multe ori, un pronuntat caracter satanist. Se aud , mai ales , blasfemii la adresa lui Hristos, cuvinte de laudã pentru satana sau îndemnuri imorale. Acest fenomen a fost semnalat de mai multi cercetãtori si nu poate fi negat. Realizarea intentionatã a acestor mesaje este aproape imposibilã din punct de vedere tehnic. Cum se poate ca cineva sã cânte un vers oarecare sau o propozitie , iar la redarea inversã sã aibã un alt înteles , cu continut satanist ? Asa ceva am pãtit si eu cu câteva din cântecele noastre, fãrã ca noi sã întreprindem ceva în acest sens. Singura esplicatie pe care o putem da în acest caz este cã acest fenomen are loc numai prin lucrarea tainicã a duhurilor necurate. Avem dovezi cã unele formatii sau unii cântãreti , dupã înregistrãrile din studio si înainte de multiplicarea matritei, oficiazã asupra acesteia un soi de ceremonie de "binecuvântare" , în care îl invocã pe satan pentru a le înlesni succesul discului. Asa cum preotii binecuvinteazã si sfintesc pâinile în slujba Litiei , tot asa si slujitorii magiei negre au ceremoniile lor de chemare a diavolului.

Primul exemplu pe care îl vom asculta este de la formatia Queen. Cântecul se numeste "Another one bites the dust" (Încã unul moare). Refrenul -"Another one bites the dust"- la redarea inversã se aude -"Start to smoke marijuana"(Începe sã fumezi marihuana)- .

Asculta in cele doua sensuri refrenul ( muzicarockreverse.mp3 )

De ce diavolul vrea sã începem sã fumãm marihuana? Ca sã devenim narcomani si apoi sã murim, dupã cum sunã si titlul.

Unul din cele mai uimitoare exemple se gãseste în cântecul "Stairway to Heaven"(Scarã cãtre cer) al formatiei Led Zeppelin. versurile spun " da, existã douã cãi pe care le poti urma, dar mai este vreme sã schimbati drumul pe cere mergeti acum. (Zes , there are two paths you can go by, but in the long run, there's still time to change the way you're on )" . Chiar si la ascultarea nomalã a cântecului existã destulã otravã care sã întineze sufletele a milioane de tineri si sã-i trimitã în iad. Într-adevãr existã într-adevãr numai douã drumuri , de care ne-a vorbit Însusi Hristos: unul este larg si usor , cu distractii si plãceri, pe care-l urmeazã cei mai multi , dar care duce la pierzare si la iad ; iar celãlalt e strâmt , pe care merg putini. Cale de mijloc nu existã. Intentia lui de a ne face sã credem cã mai existã destul timp pentru a ne schimba drumul este foarte vicleanã: "nu te îngrijora , petrece-ti viata , tineretea, pãcãtuieste în voie si te vei întoarce la Dumnezeu mai târziu ". Dar cine ne mai asigurã cã vom mai ajunge acest "mai târziu"? Avem noi oare vre-un contract încheiat cu Dumnezeu si stim exact când vom muri? Fiindcã nimeni nu-si stie ceasul mortii sau dacã va mai apuca ziua de mâine , trebuie sã ne întoarcem la Dumnezeu acum cât mai avem timp, înainte de a fi prea târziu.

Asculta in cele doua sensuri refrenul ( muzicarockreverse.mp3 )

Sã ascultãm acum acelasi vers al cântecului , redat invers: -"My sweet satan , no other made a path, for it makes me sad, whose power is satan"(Dulcele meu satan, nimeni altul nu a mai croit un drum ca al tãu, iar stãpânirea este a lui satan. )- .

Nu suntem siguri de motivele existentei acestor mesaje, s-ar pãrea cã au o influentã asupra subconstientului uman. Stim , însã, foarte bine cã dacã cineva trãieste viata tainelor Bisericii , este apãrat de harul lui Dumnezeu si pãzit nu numai de aceste mesaje ascunse , ci si de orice influentã a magiei în care , din nefericire, oamenii se încred mai mult decât în Biserica lui Hristos.

Satana nu este de loc dulce. La început prezintã pãcatul ca fiind dulce, ca sã ne atragã, dar apoi ne adapã cu amãrãciune si otravã , pentru a ne deznãdãjdui. Scopul lui este sã fure , sã distrugã , sã omoare sufletul nostru. Prin muzica rock mai ales, a reusit sã distrugã tineretul, alungând din sufletul lui orice aspiratie cãtre bun , frumos si moral ; aducând în locul lor numai urã si dispret pentru credinta strãmoseascã.

Duhul antihristic al muzicii rock este elocvent exprimat în urmãtorul fragment dintr-un cântec al rock-erului grec Vasilis Papaconstantinos: "Lasã-mã sã-ti umplu golurile cu muzica rock care-mi place , lasã-mã sã gresesc , nu te face cã esti Dumnezeu, nu-mi plac mântuitorii , nu vreau sã mã mântui. ".

Muzica rock a fost centru vietii mele vreme de sapte ani , am fãcut tot ce se putea pentru a ajunge cineva si pot spune cã am reusit . Când însã , am simtit cã Dumnezeu existã cu adevãrat , am înteles cã trebuie sã merg pe drumul Lui si nu pe cel pe care-l alesesem eu . Dar eram atât de legat de formatia mea , încât îmi pãrea imposibil s-o pãrãsesc. Când însã am început sã mã rog cu multã cãldurã si sinceritate , am vãzut cã încet-încet viata mea se schimba pe zi ce trece. Am deschis usa sufletului meu lui Hristos , Care bãtea în ea si am înteles cã prin viata mea de pânã atunci îl slãvisem pe satan si nu pe Dumnezeu . Într-adevãr , numai alãturi de Dumnezeu simte cineva adevãrata fericire si îsi împlineste viata . La mine schimbarea nu s-a fãcut deodatã , când am aflat ce se ascunde în spatele rock-ului si mi-am dat seama cã viata mea se afla în totalã contradictie cu vointa lui Dumnezeu , am avut mustrãri de constiintã . Eram foarte rãtãcit, dar am luat hotãrârea sã-l urmez întru toate lui Dumnezeu. Aici este o mare tainã : hotãrârea de a ne schimba ne apartine, dar puterea pentru a face aceasta vine de la Dumnezeu . Noi putem primi acest ajutor de la Dumnezeu prin rugãciune . De aceea trebuie sã cerem din adâncul inimii : "Dumnezeul meu , ajutã-mã sã scap din mâinile diavolului , pentru cã am înteles acum cã nu este joacã , dupã cum am crezut la început . Întoarce-mã la adevãrata viatã cu Tine."

În schimbarea mea treptatã m-au ajutat prietenii mei crestini, citirea Sfintei Scripturi, spovedania deasã si Sfânta Împãrtãsanie si, în general viata cu Tainele Bisericii. De aceea vã sfãtuiesc sã cãutati un preot duhovnic bun , care sã vã arate cum sã duceti o viatã crestinã normalã.

Vã atrag atentia asupra faptului cã în tot ceea ce am vãzut mai înainte despre muzica rock , nu a fost blasfemiatã nici o altã persoanã (din domeniul religios) cum ar fi Buda sau Mahomed sau un altul , ci întotdeauna Hristos . Existã o preocupare si o luptã continuã împotriva Lui . De ce oare îi îndeamnã satana pe oameni sã-l blasfemieze pe Hristos? Pentru cã Hristos este Adevãrul.

Satana nu vrea ca oamenii sã se apropie si sã gãseascã adevãrul , ca nu cumva sã se mântuiascã. De aceea îi amãgeste , fie cu muzica , fie cu patimile, fie fãcându-i sã creadã cã au gãsit adevãrul atunci când apartin altor credinte din afara ortodoxiei. Tot aici vreau sã vã spun cã, înainte de a veni la Ortodoxie , am trecut si pe la alte secte : evanghelisti, penticostali , baptisti ; despre care pot spune cã sunt rãtãciti, nu numai cã rãstãlmãcesc Sfânta Scripturã , dar nu au nici o legãturã istoricã cu aceasta. Toti suntem liberi sã-i urmãm lui Hristos, sau sã-L negãm , aceasta depinde doar de noi, iar dacã noi folosim aceastã libertate pentru a-L nega , nu El ne pedepseste, ci noi însine, pentru cã acest drum duce la vesnica pierzare.

Sper cã v-ati folosit de cele pe care le-ati auzit. De asemenea vã rog sã fiti atenti la felul de muzicã pe care îl ascultati si sã nu mã întelegeti gresit, nu condamn toatã muzica în general, existã si muzicã bunã, dar trebuie sã stii s-o cauti în societatea de astãzi. Eu personal ascult acum mai mult muzicã clasicã si psalticã (bizantinã). Ca reper vã sfãtuiesc sã aveti grijã de douã lucruri: Sunetul muzicii si textul cântecelor pe care le ascultati .

Sfântul Ioan de Kronstadt a zis: "Sã nu vã lãsati atrasi de sunetul plãcut al unui instrument sau a unei voci, ci fiti atenti ce urmãri au acestea asupra sufletului vostru. Dacã sunetele aduc liniste în suflet si sentimente curate , dumnezeiesti, atunci vã puteti hrãni sufletele ascultându-le. Dacã însã sunetele nasc dorinti trupesti , îndepãrtati-le cu totul si sã nu mai ascultati o asemenea muzicã. ".

Adevãrul este cã cea mai sigurã corabie pe valurile vietii este Biserica Ortodoxã , care este condusã de Însusi Hristos si de apostolii Lui .

Vã multumesc cã m-ati ascultat , vã doresc bunã nevointã si raiul. 

 

 


Cuvinte de folosPricina întristărilor, mâhniciunilor, melancoliilor și amărăciunilor este întotdeauna egoismul

Lepădarea legii lui Dumnezeu a adus războiul peste Europa

Fără dragoste nicio nevoință nu are valoare

Diavolul încearcă să ne devoreze timpul

Vezi-ți de sineți și taci ca mortul în groapă

Protocolul judecății dintre Europa și Hristos

Pentru Dumnezeu alerg, nu pentru oameni

Unde nu sunt reguli se ivește îndată căderea

Cuvinte însemnate

Cea mai importantă armă în războiul nevăzut

Cei mai mulți care vorbesc de rău sunt in iad!

Înșelăciunea diavolească

Nu avem îmbrăcăminte de nuntă, de aceea trebuie să ne curățim

Oamenii desăvârșiți și oamenii nedesăvârșiți

Fiecare dintre noi este potențial un Iuda

carti ortodoxe librarie