[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnavPrima dată am auzit de Sfântul Nectarie acum vreo patru ani, când mama avea cancer la fiere. Dar pentru că era „specificat” pe Acatistul Sfântului (pe care-l primise de la cineva – cred că fusese luat de pe internet) ca, după vindecare, să se publice minunea (pe atunci nu erau în vogă blogurile), mama nu a luat în considerare apelul de după acatist (ea era de felul ei mai emotivă, cum să publice așa ceva și, mai ales, unde, în care ziar?), lăsându-se astfel în mâinile Domnului și ale Fecioarei Maria. Și Domnul a hotărât să o ia la Sine, tocmai în 15 august, de Adormirea Maicii Sale, al cărei nume îl purtase. Nu voi ști niciodată dacă, în cazul în care ar fi citit ea sau eu (pentru ea) Acatistul Sfântului Nectarie, ar fi avut vreo șansă de vindecare, având în vedere că această formă de cancer este foarte rară, dar și foarte rea, extinzându-se cu rapiditate la celelalte organe interne. Dar, nu știu, așa a fost să fie.

După doi ani de la moartea mamei, a venit asupra familiei noastre un alt necaz: tata a fost diagnosticat cu cancer la rinichiul drept. Știu că în momentul în care aflasem, eram cu tata în cabinet, doctorul părându-mi-se foarte dur, dând așa, verde-n față, cum se spune, o astfel de veste, în prezența celui în cauză. Abia așteptam să ajung acasă pentru a plânge. Oricum, de față cu tata, m-am abținut, dând explicațiile necesare fratelui meu, care ne dusese la medic și care ne aștepta afară. L-am lăsat pe tata acasă la el (locuim foarte aproape, pe aceeași stradă, la câteva case distanță), spunându-i că voi veni mai târziu să-i fac bagajul pentru spital (a doua zi urma să fie internat) și, ajunsă la mine acasă, mi-am dat drumul lacrimilor. Mi se părea că trăiesc un déjà-vu, că se repetă ceea ce se întâmplase cu doi ani înainte.

Așa m-a găsit tata, care nici el nu avusese răbdare să stea singur acasă până să merg la el. Oricum, era de un pesimism sinistru, fiind sigur că și el nu va trăi mai mult de șase luni după ce va fi operat, la fel ca mama. Și chiar asta era deviza lui: „Nevasta mi-a murit, așa că nu mă mai interesează dacă trăiesc sau nu”.

Pentru că știu ce sentimente de vină avusesem după moartea mamei, m-am gândit că asta nu se va mai întâmpla de această dată, încercând să fac tot ce se poate în privința tatei. Așa că, începând din ziua când era programat pentru operație, am început să spun Acatistul Sfântului Nectarie (pe care-l cumpărasem de la Cluj, de când fusesem cu mama), promițându-i Sfântului Nectarie că, dacă tata se vindecă, am să fac publică minunea și, în cazul în care Dumnezeu ne va învrednici cu un copil, indiferent dacă va fi băiat sau fată, îi voi da numele lui. Tot în acea zi, l-am uns pe tata în zona rinichiului care urma să-i fie extirpat, cu untdelemn de la Mănăstirea Eghina (primisem de la o colegă de facultate care, la rândul ei, primise și ea de la cineva).

Tata nu a fost operat în acea zi, ci a fost reprogramat, dar, oricum, operația a decurs bine, doctorul fiind mulțumit de evoluția lucrurilor. Totuși, la fel ca în cazul mamei, după efectuarea examenului histopatologic, pentru că au rămas niște celule canceroase de la rinichiul scos (fiind necesar să-i extirpe și o parte din vezică), tata a fost trimis la secția oncologie a spitalului, la doctorul la care fusese și mama.

Trebuia să înceapă cât de repede tratamentul cu niște injecții, Roferon (dacă am reținut corect denumirea lor). Tata trebuia să facă aceste injecții de trei ori pe săptămână, timp de un an de zile, și după fiecare lună să facă analize pentru a vedea cum decurge boala. A semnat și hârtia necesară în astfel de cazuri, cum că este de acord să facă tratamentul prescris. Totul era OK. Cu singura mică-mare problemă, aceea că tata nu avea voie să bea în timpul tratamentului (ni s-a spus că injecțiile amestecate cu alcoolul dau o depresie de-ți vine să te arunci de pe casă). Nu se poate să trec peste acest amănunt important, pentru a vedea totuși cum a lucrat Sfântul Nectarie, chiar și într-o astfel de situație.

O lună de zile a reușit tata să se abțină de la acest viciu. Făcând analizele și fiind ceva în neregulă, a fost nevoit să întrerupă injecțiile timp de o săptămână și să țină regim (mâncare fără sare). Doar că a început iar să bea. Pentru că nu s-a mai putut opri (și, după cum am specificat mai sus, nu-l mai interesa dacă se vindecă sau nu) doctorul a zis că asta este, trebuie să-l luăm pe om așa cum e; va întrerupe tratamentul, însă nu-l vom lăsa în voia sorții, ci va veni la spital la analize din trei în trei luni pentru a vedea cum decurg lucrurile.

Toți din familie ne-am gândit că nu mai are mult de trăit, mai ales că și doctorul ne-a avertizat că nu o va mai duce mult. Cumnata mea (care este asistentă) a zis că atât cât o mai trăi, o lună, trei sau șase, să încercăm să avem mai mare grijă de el. Eu continuam să citesc Acatistul Sfântului, gândindu-mă că ce va vrea Dumnezeu aia va fi, n-ai cum să te opui, orice-ai face. Dar, totuși, eu trebuie să continu­i ce-am început, atâta timp cât tata trăiește.

Cel mai greu au trecut primele șase luni, în care tata se gândea că va muri la fel ca mama. După aceea a fost mai ușor. Anul acesta s-au împlinit doi ani de la operație. Am ajuns să mergem la analize din șase în șase luni și de anul viitor vom merge o dată pe an. Oricum, toată lumea se miră de cât de bine au evoluat lucrurile de la diagnosticarea bolii și se miră cum de tata încă e aici, printre noi. Dar eu știu care e cauza: Sfântul Nectarie, care l-a ajutat nu doar la vindecare de cancer, ci și în alte probleme pe care le-a avut datorită alcoolului. Și a avut destul de multe, trebuie să recunosc, unele chiar foarte grave.

Sfântul Nectarie chiar este vindecător de cancer. Am ca mărturie boala pe care a avut-o tatăl meu. Eu încă mai citesc Acatistul Sfântului, pentru că am așa, un fel de teamă că, dacă aș înceta, s-ar întâmpla ceva rău. Cred că asta este de când a murit mama și m am simțit vinovată că nu m-am implicat mai mult.

Pentru că Sfântul Nectarie l-a ajutat pe tata, era cazul să încep și eu să îndeplinesc ce-am promis. O parte din promisiune o pot face acum, prin împărtășirea minunii pe care a făcut-o Sfântul Nectarie cu tatăl meu. Pentru că doar cine a avut o astfel de experiență în familie poate înțelege minunea vindecării de o astfel de boală.


(Loredana)
Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.