[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


Nectaria s-a născut printr-o minune!!!Sunt o ființă fericită!

Fericită, în primul rând, pentru că Preabunul Dumnezeu m-a învrednicit să-L cunosc din fragedă pruncie, că a îngăduit să port numele Preasfintei Maicii Sale, apoi că mi-a dăruit bucuria maternității, prin cele trei fetițe minunate: Anastasia (cinci ani), Daria (trei ani) și Nectaria (un an) și că, în cele mai grele momente ale vieții, m-a purtat El Însuși pe brațe, prin sfinții Săi, pe care i-a rânduit făcători de minuni și doctori fără de arginți tuturor celor care îi cheamă cu credință în ajutor.

Am văzut cu ochii mei fapte minunate săvârșite de unii dintre acești sfinți care, deși mutați cu sufletul la cer, n-au uitat de noi, cei de pe pământ, ci fie și-au lăsat trupul îndumnezeit drept altar de închinare, izvorâtor de tămăduiri trupești și sufletești, fie au lăsat ca, prin prăznuirea lor sau prin simpla pomenire a numelui lor, binecredincioșii aflați în nevoi să-și găsească de îndată izbăvirea. Aș aminti aici pe cei față de care nutresc o evlavie mai deosebită, datorită grijii lor speciale față de noi: Sfântul Mare Mucenic Mina – izbăvitorul de pagube și aducătorul lucrurilor furate sau pierdute, Sfânta Mare Muceniță Varvara – patroana copilăriei mele, Sfinții Mucenici Gurie, Samona și Aviv († 15 noiembrie, Edessa), Sfinții Rafail, Nicolae și Irina din Lesbos (†1463; martirizați de turci) și, nu în ultimul rând, Sfântul Nectarie al Eghinei, grabnic ajutătorul și aducătorul de blândețe, pace și bucurie în case și în suflete.

Demn de remarcat este faptul că, deseori, sfinții ne caută ei pe noi, înainte ca noi să dăm de ei. Așa s-a întâmplat cu Sfântul Nectarie: „m-a căutat” în anul I de Facultate prin cineva care dorea o traducere succintă a vieții sfântului din franceză în română. Atunci auzisem pentru prima dată de acest mare taumaturg, dăruit de Dumnezeu grecilor și întregii lumi. Dar, din păcate, nu l-am pus la inimă. Am luat doar cunoștință de existența lui și l-am uitat. A trebuit să treacă zece ani ca să mă întâlnesc efectiv cu dânsul.

Și aceasta s-a petrecut pe 19 octombrie 2003, ziua în care am adus-o pe lume pe Daria. Înainte cu câteva ore de a naște (deși mai aveam încă o săptămână până la termen), printr-un telefon providențial, bunele și grijuliile mele surori mă înștiințează că Sfântul Nectarie ajută pe toate femeile însărcinate care se roagă lui să nască în mai puțin de o oră. Până în acel moment știam despre sfânt că este vindecător de cancer. Nimic mai mult. Aveam să constat, la scurt timp, că dacă nu-l strigam pe sfânt în chinurile cumplite ale nașterii, aceasta n-ar fi durat numai cincizeci de minute – spre marea surprindere a mea și a personalului medical, iar eu nu aș mai fi fost acum în viață. Până la orele 22:00 nu am avut nimic, nicio durere. La 22:50 mă aflam deja în fața miracolului: o fetiță superbă, cu ten curat, rozaliu, blondă, cu ochii albaștri… Nu-mi venea să-mi cred ochilor! I-am pus numele Daria pentru că nouă luni de zile mi-a stăruit în minte numele acestei sfinte (†19 martie), dar, încă pe masa de naștere fiind, nu am rezistat să nu-i făgăduiesc Sfântului Nectarie că, dacă Dumnezeu îmi va mai dărui o fetiță, îi voi pune numele lui.

Timpul a trecut și, în primăvara anului 2005, eram din nou însărcinată. Ce-i drept, aceasta mă luase pe nepregătite. Planurile mele de viitor se îndepărtau unul câte unul, semn că voia lui Dumnezeu era alta. Starea de rău general, grețurile teribile, durerile abdominale m-au îndreptat, vrând-nevrând, spre medicul ginecolog care, în urma unei ecografii, a declarat soțului meu: „Soția dumneavoastră are o sarcină extrauterină. Trebuie neapărat operată, altfel există riscul ca una din trompe să explodeze, iar doamna să ajungă în stare de șoc la spital. Mâine dimineață o voi opera chiar eu. Vă aștept cu o confirmare”. Am rămas cu gura căscată. Nu am putut lua nicio decizie imediată. Și cum oare aș fi acceptat operația când știam că aș săvârși un păcat la fel de mare precum avortul?

Am ajuns acasă bântuită de gânduri și de mustrări de conștiință: „Să fie o atenționare a lui Dumnezeu că nu am primit de la bun început sarcina cu bucurie, cu liniște, cu recunoștință, că m-am întristat, că m-am descurajat? De ce a îngăduit pentru mine această încercare? Sigur, am greșit! Acum ce voi face? Voi avea atâta credință încât să merg înainte, așteptând clipa fatală și lăsându-mă cu totul în mâinile Știutorului a toate? Te-am mâniat, Doamne, iartă-mă!” – strigam în străfundurile ființei mele. Și mi am amintit din nou de Sfântul Nectarie. „Îl voi lua ca mijlocitor. El e cel mai potrivit pentru situația în care mă aflu. De va voi, va putea preschimba răul în bine…” – mi-am spus cu o oarecare vioiciune de spirit. M-am așezat în genunchi și i-am citit Acatistul cu lacrimi, rugându-l stăruitor să-l treacă pe copilaș „pârleazul”, aducându-l în mediul lui propice de dezvoltare. Ce nu e cu putință la Dumnezeu? După acest „botez” al conștiinței, m-a împins sufletul să-i făgăduiesc încă o dată că, dacă va decurge totul firesc, copilașul îi va purta numele, iar minunea o voi propovădui verbal și în scris, ca să cunoască toți cât de „minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi”.

După patruzeci și opt de ore m-am prezentat cu un bilet de urgență la un alt doctor pentru o nouă ecografie. Nu mai aveam cum să stau liniștită acasă. Am intrat cu prioritate, și, după efectuarea examenului clinic de rigoare, doctorul mi se adresează zâmbind: „Despre ce urgență e vorba? Sarcina este absolut normală, la locul ei… Totul e OK”. Am tresărit de uimire… Bătăile inimii mele se armonizau într-un dans înălțător cu bătăile grăbite și vesele ale micuței inimioare. Am răsuflat ușurată și profund mulțumită. Parcă mă întorsesem dintr-o bătălie. Purtam steagul biruinței obținute de marele meu binefăcător, Sfântul Nectarie, al cărui nume îmi revenea necontenit pe buze.

A sosit cu pași repezi și praznicul Sfântului (9 noiembrie), zi în care am purces spre racla cu părticica din sfintele sale moaște, adăpostită de Biserica Spitalului TBC din Sibiu. Până în acea zi nu am știut că Sibiul are o asemenea avuție. A avut grijă sfântul și de data aceasta să ne cheme la el, ca să-l putem „îmbrățișa” prin rugăciune. Nașterea era programată la sfârșitul lunii, dar mă bucur crezând că Sfinții Gurie, Samona și Aviv „s au înțeles” cu Sfântul Nectarie să aibă și ei o contribuție la fericitul eveniment. Am născut chiar de praznicul lor (15 noiembrie), în prima zi a Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. La ora 10:00 dimineața, când s-au întețit durerile, m-a sunat sora mea cea mică, încredințându-mă că imediat va începe să citească Acatistul Sfântului Nectarie. La 10:30 punct, când ea a terminat Acatistul, și-a făcut apariția „zâna zorilor”, minunata Nectaria, care, printr-un țipăt unic și de neuitat, ne dădea de veste că a părăsit întunericul pântecelui matern, dornică de lumina neînseratului soare. Încă nu coborâsem de pe „masa de jertfă” când a trebuit să depun mărturie despre adevăratul nostru Salvamar.

Nectaria sau Nectarina?” – mă întreabă doctorul mirat. „NEC-TA-RI-A!” – îi răspund silabisit și complet epuizată. „Dar ce nume e ăsta? N-am mai auzit… Pe moment m-a ispitit gândul să-i dau un răspuns simplu, real și străin de tainica realitate a comuniunii noastre cu lumea cerească (de exemplu: „în compensarea amărelilor groaznice pe care le-am avut în timpul sarcinii…”), dar conștiința nu m-a lăsat: „De la Sfântul Nectarie, care a vindecat-o pe fetița mea cea mare de o boală grea și care m-a ajutat la naștere…”

„Cine e? E mort sau viu?” – continuă să mă interogheze uimit doctorul. „Și una și alta. E un sfânt al secolului trecut, ale cărui sfinte moaște se află în insula Eghina din Grecia și o parte chiar la noi în țară. A fost profesor, mitropolit, sfânt!…”. „Și cum comunicați: în greacă sau în română? Știe și limba română?”. „Știe toate limbile pământului, domnule doctor!”. „ Ei, lasă-mă! Cum așa?”. L-am lăsat…, dar în grija Sfântului Nectarie, să-l călăuzească cum știe el spre adevăr.

Dar să revin la dulcea mea Nectaria, cu câteva remarci: o privesc și nu mă mai satur. Nu pentru că îi sunt mamă, ci asta o spun toți cei cu care ne întâlnim. Sper să nu fiu prea îndrăzneață dacă afirm că chipul ei are multe în comun cu chipul Sfântului Nectarie: ochii mari, albaștri, extrem de blânzi, sprânceana stângă mai coborâtă decât cea dreaptă, zâmbetul galeș și suav. „Copiii doriți sunt cei mai reușiți” – mi-a șoptit odată un preot sibian, tată a cinci copii excepționali, iar Nectaria a certificat acest lucru. Dumnezeu nu greșește niciodată cu noi, dar noi adesea… Dar noi adesea și iremediabil. Dacă aș fi ascultat de primul glas, aș fi pierdut o comoară mai scumpă decât tot pământul cu toate bogățiile lui. Dacă aș fi acceptat condamnabila operație și nu mi-aș fi pus nădejdea în Atotputernicul Dumnezeu, Nectaria acum nu ar mai fi fost. În prezent nu mi-aș mai fi îndulcit văzul, auzul, mintea și sufletul cu „mierea” îngerească a acestei „albinuțe”, ci m ar fi așteptat, fără să știu, „cupa” plină de „fiere” a Judecății de pe urmă. Slavă Preabunului Dumnezeu, sfinților Săi și îndeosebi Sfântului Nectarie că nu m-au lăsat să cad în ispită!

Am amintit mai sus de o altă minune a Sfântului Nectarie și nu numai a Sfântului Nectarie, ci și a Sfinților Rafail, Nicolae și Irina: tămăduirea primei noastre fetițe, Anastasia, diagnosticată de la vârsta de 2 ani cu megadori colon și constipație cronică. Clismele regulate pe care am fost nevoiți să i le facem tot la două-trei zile timp de un an o înspăimântau și o aduceau într-o stare critică, cu transpirații abundente, tremurături, urlete, lacrimi etc. Supozitoarele cu glicerină nu-și mai făceau de mult efectul. Pe 27 aprilie 2004 am consultat un medic naturist din București, după care am fost și la racla cu moaștele Sfântului Nectarie, de la Mănăstirea Radu Vodă. De această dată Dumnezeu ne a pus credința la încercare.

Minunea întârzia. Au trecut câteva zile. Eram abătuți și nedumeriți. Am citit de câteva ori, împreună cu fetița, Acatistul Sfântului Nectarie și Paraclisul Sfinților Rafail, Nicolae și Irina. Aflasem de curând că Sfântul Rafail a vindecat o femeie care suferea de constipație cronică și că Sfântul Nectarie „se pricepea” și la boli intestinale. În marțea luminată, a treia zi de Paști, când sunt sărbătoriți Sfinții Rafail, Nicolae și Irina, Anastasia a făcut la oliță fără nicio intervenție din partea noastră. Nici nu apucasem să-i administrăm tratamentul prescris de doctor. Am să redau cu exactitate dialogul pe care Anastasia l-a avut, în februarie 2005, cu sora mea cea mică și pe care l-am notat imediat:

N: – Am auzit că ai făcut la oliță. Vezi că te-au ajutat sfinții, dacă te-ai rugat?

A: – Da! Am visat că a venit la mine și m-a ajutat să fac și m-a împins așa: hmmm!

N: – Cine a venit la tine?

A: – Sfântul Lafail!

N: – Și cum arăta?

A: – Avea barbă lungă!

N: – Era mic sau înalt?

A: – Înalt!

N: – Și cum era îmbrăcat?

A: – Ca tati!

(….)

N: – Ia să vedem, care din această icoană?

A: – El! (l-a arătat exact pe Sfântul Rafail).

Se pare că sfinții lucrează și „în echipă”. Nu pentru că nu ar fi în stare să se „descurce” individual, ci pentru că le place smerenia, conlucrarea prietenească, intercomuniunea, ca unii ce sunt părtași ai harului Sfintei Treimi – „structura supremei iubiri”.

Și în anul acesta (2006) Sfântul Nectarie ne-a avut sub oblăduirea sa. În luna iunie ne aflam în stațiunea Govora. Doamna doctor R.I. ne-a primit ca și cum ne-ar fi cunoscut de când lumea. Asistenta dânsei era însărcinată; mai avea câteva zile și trebuia să nască. Amabilitatea amândurora ne-a încurajat să orientăm discuția spre tărâmul duhovnicesc al credinței. Le-am povestit propria experiență cu Sfântul Nectarie, sfătuind-o, în special, pe doamna asistentă să-l cheme în ajutor la naștere. Și pentru ca să se convingă de cele spuse, le-am dăruit câte o carte cu viața, minunile și acatistul sfântului. Apoi am urcat cu fetițele cele mari la ultimul etaj. În ziua aceea mai aveam de făcut încă o procedură. Dar înainte de a o finaliza, din ispita și răutatea diavolului care n-a suportat propovăduirea noastră, fetițele au ieșit cu un minut mai repede. Am auzit în curând țipete și inima mi-a fost cuprinsă de neliniște. Presimțeam că s-a întâmplat ceva rău. Când am coborât, Daria se afla în brațele unei femei care împreună cu doamna doctor R.I. ne-au spus, speriate, că fetița a alunecat pe scări și s-a rostogolit de sus până la parter întocmai „ca un dovleac” și, spre marea lor surprindere, n-a pățit nimic. Eu însămi am pipăit-o, am scuturat-o, am întors-o „pe toate părțile”: nicio lovitură, nicio vânătaie. Când am părăsit incinta spitalului, a început să zburde ca de obicei. Am ajuns în parc pentru a ne întâlni cu mama, care o avea în grijă pe Nectaria. Și mama era oarecum tulburată. Ce se întâmplase? În același timp în care Daria căzuse, în căruciorul în care dormea Nectaria era gata-gata să intre o mașină care virase foarte aproape de banca pe care stătea mama. Câțiva centimetri în plus și accidentul ar fi fost inevitabil. Ne-a păzit însă Sfântul Nectarie, drept mulțumire….

Și încă ceva foarte important: șapte luni de zile Nectaria nu dormea noaptea, iar ziua dormea doar cincisprezece, douăzeci de minute. I-am administrat și Romergan, dar degeaba. Căpătasem o oboseală cronică, vecină cu nebunia. Nu știam ce are. Mă scula din oră-n oră, parcă certându-mă… Cauza? Am făgăduit ceva și nu m-am ținut de cuvânt, amânând în permanență din diverse motive. În momentul în care am început să scriu, Nectaria a început să doarmă. Concluzia? Făgăduințele făcute sfinților trebuiesc îndeplinite imediat, altfel apar atenționările.

Binecuvântat ești Doamne, învață-ne pe noi îndreptările Tale! Amin.


(Preoteasa Maria Oprea, Sibiu)1

1 Mărturia aceasta i-a întărit pe mulți în credință, și referiri la ea există în multe relatări postate pe internet. Una din acestea este chiar mărturia care urmează…Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.