[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


Sfântul mi s-a prezentat discret,

ca o invitație,

în momentul cel mai crunt al vieții mele”A vorbi despre Sfântul Nectarie este mai mult decât un privilegiu, este o binecuvântare. Poate cineva să spună bucuria gândului și liniștea sufletului la purtarea sa de grijă, la buna sa povață și la izvorul de tămăduiri pe care îl revarsă asupra sufletelor noastre?

El m-a scăpat de la moarte, atunci când eu nici măcar nu auzisem de el și uitasem total de Biserica lui Hristos. Trăiam în adâncul păcatului, cunoscând, timp de zece ani, toate păcatele grele ale desfrânării și preadesfrânării și acceptând nebunia de a sta necununată cu un bărbat de altă naționalitate și religie.

Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație, în momentul cel mai crunt al vieții mele, la puțin timp după ce aflasem verdictul doctorilor: că am în mine un virus provocator de cancer, iar genotipul său este unul dintre cele mai agresive (hpv 18), neexistând niciun tratament pentru a-l înlătura. Eram deja într-o fază precanceroasă, celulele fiind displazice. Virusul ăsta începuse deja să lucreze și infecția era într-o stare foarte gravă, fiind foarte posibil să degenereze în cancer. Atunci am cunoscut-o pe Oana, un medic român stabilit de foarte mulți ani în Chicago. Venise să-și viziteze niște rude în România, și, printr-o cunoștință comună, am întâlnit-o. M-a îndemnat să mă duc la Radu-Vodă, la moaștele Sfântului Nectarie, însă eu nu știam cine e și nici că exista o asemenea mănăstire așa aproape de mine.

Așa a început drumul regăsirii mele, al speranței și al vieții. Am pășit cu teamă în biserică și m-am rugat la el cu nepricepere, dar din toată inima. Nu i-am cerut să mă vindece neapărat, ci să mă ajute cum crede el de cuviință. Am citit cu mare interes aproape toate cărțile despre viața și minunile sale și am rămas profund impresionată. ESTE, ÎNTR-ADEVĂR, UN MARE IUBITOR DE OAMENI ȘI UN GRABNIC AJUTĂTOR! Mă gândeam cum s-a milostivit el de mine să mă ajute fără ca eu să i-o cer, dându-mi de veste prin femeia aceea. Cât de bun, blând și milostiv este Domnul! După mai bine de zece ani de rătăcire, iată, mă primea ca pe fiul cel risipitor, cu toată dragostea Sa!

La scurt timp după diagnosticare, am primit cadou din SUA, de la aceeași femeie care mi-l vestise pe sfânt, tratamentul care nu se găsea în Romania și care pentru mine era foarte costisitor; tot sfântul m-a ajutat și am găsit un duhovnic bun, iar în vara lui 2006, la nicio jumătate de an, am plecat în Grecia, de dragul de a-i vedea patria din Eghina și de a-i săruta moaștele, fără niciun însoțitor, doar cu o prietenă. Tot drumul am simțit paza sa, iubirea și bucuria cu care m-a înconjurat. Să nu credeți că a fost o minune imediată și spectaculoasă, acestea sunt dăunătoare uneori sufletelor celor care le cer, deși pentru mine rămâne la fel de spectaculoasă ca și învierea lui Lazăr.

De când am aflat diagnosticul, experimentele doctoriței, căci, așa cum am spus nu există tratament, nu au încetat (inclusiv intervenții chirurgicale) timp de trei ani. Traumatizante psihic, nu atât fizic, cât umilitoare. Sfântul Nectarie a fost cel care m-a ajutat să le îndur, căci el mi-a deschis ochii către Hristos, dar a lucrat, simplu și firesc, prin oameni. Evident că viața mea nu a mai fost aceeași.

Inițial, simțeam în mine revolta, căci omul pe care eu îl iubeam mai mult decât demnitatea și decât viața mea și despre care niciodată nu-mi pusesem problema că poate să-mi facă vreun rău, a fost cel care mi-a dat virusul, la modul concret (căci boala a fost însuși păcatul). Ulterior, am înțeles că și el e bolnav la fel ca mine și că nu avea habar că are această boală, așa că am încercat să-l conving, pe cât mi-a stat mie în puteri să caute să se trateze și să-și schimbe viața.

Am trăit cu spaima morții și simțeam că iadul e sub picioarele mele oriunde mă aflam, pe stradă sau acasă. Mi-am privat toate speranțele de viitor, iubirea firească față de un alt bărbat cu care aș fi putut întemeia o familie, iar asta trebuie să recunosc că a fost o luptă îngrozitoare pe care doar Domnul m-a ajutat s-o duc.

Absolvisem o facultate și aveam o meserie care presupunea o siguranță și o liniște relativă până la adânci bătrâneți. Nu-mi mai găseam însă nicio satisfacție spirituală în ea, așa că am dorit din tot sufletul să-mi schimb profesia. M-am rugat și am plâns la Maica Domnului și la Sfântul Nectarie și am fost sigură că mă vor ajuta, dar trebuia să am răbdare și să fiu perseverentă în rugăciune. De-abia după un an, dorința mea s-a împlinit, acum lucrez chiar într-o instituție a Bisericii. Între timp, am devenit studentă la teologie, din dorința de a cunoaște și înțelege binecuvântarea acestei credințe care este ORTODOXIA și Adevărul revelat de Hristos, cel puțin din studiul învățăturii date prin Tradiție și Scriptură. A o cunoaște însă cu adevărat presupune cu mult mai mult, a trăi în comuniunea Bisericii și a consolida o viață liturgică autentică.

Vestea care m-a surprins, aducându-mi o imensă bucurie și putere de viață, a fost rezultatul analizelor la fix trei ani de la primul diagnostic: VIRUSUL ESTE NEDETECTABIL!!! Doctorița nu a știut ce explicații să-mi dea: mi-a spus că fie e într-o cantitate foarte mică, fie s-a neutralizat, fie a fost eliminat, însă eu știu cine m-a ajutat: MAICA DOMNULUI și SFÂNTUL NECTARIE! Lor m-am rugat mereu și în paralel cu aplicațiile-șoc presupuse de tratament, m-am uns cu mir din candela sfântului, ceea ce fac și în prezent.

După un an de la acest minunat rezultat, am mai avut o intervenție chirurgicală, deoarece îmi rămăsese de dinainte un mic polip endocervical, care mi-a fost acum extirpat. Anul acesta, în 2010, când am fost la ultimele analize, mi s-a spus că rana e vindecată, că nu au mai crescut niciun fel de formațiuni, ba chiar până și cicatricele au dispărut, cu excepția uneia mici...

Ceea ce vreau să vă mărturisesc din toată inima este speranța în mila Domnului față de cei mai mari păcătoși. Nu cereți neapărat vindecări miraculoase, căci trebuie să ne vindecăm mai întâi sufletul, iar boala este o terapie în acest sens, prin care se arată dreptatea (adică iubirea) lui Dumnezeu. Nu vedeți că de cele mai multe ori în boală, în suferință, în grele încercări, ne ridicăm ochii spre Hristos? Suntem ingrați, dar atunci inima noastră devine sensibilă în a primi iubirea dumnezeiască pe lângă care am trecut nepăsători.

Vindecarea presupune să te confrunți însă cu multe și grele ispite, căci după ce ai stat atât departe de Domnul, dând putere vrăjmașului, sufletul e plin de răni și slăbit.

Deci, așteptați-vă la cele mai grele încercări, dar fiți perseverenți în rugăciune și nu vă îndoiți în credință. De multe ori nu putem pătrunde sensul încercării și ne întrebăm: „De ce, Doamne?” sau cârtim. Dar răspunsul îl vom afla mai târziu, fie în viața aceasta, fie în Împărăția Sa. Important e să nu ne îndoim de cuvântul Domnului care zice: După credința voastră, fie vouă! (Matei 9: 29). Să înțelegem viața optimist și să o acceptăm așa cum vine, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru fiecare clipă și încercând să ne facem împreună-lucrători cu El în lume prin iertare și milă.


(Elisa-Roxana I.)Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.