[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania

Botezul unui catolic în

Biserica lui Hristos1Mă numesc Mihai-Cristian. M-am născut într-o familie mixtă, dacă aș putea zice așa, mama ortodoxă nepracticantă și tatăl romano-catolic. Am fost botezat la romano-catolici, la fel și fratele meu mai mic cu un an, iar până la vreo treisprezece-paisprezece ani am frecventat biserica în zilele de duminică, mai mult la insistențele bunicilor dinspre tată, întotdeauna stând ca pe ace și abia așteptând să auzim cuvintele: „Liturghia s-a sfârșit, mergeți în pace”.

Anii au trecut, cu tatăl divorțat de mama țineam legătura destul de puțin, anturajul, prietenii și libertatea sosită odată cu revoluția m-au făcut să trăiesc într-o totală depărtare de Dumnezeu, fără a mai ține cont de nimic din cele învățate în pruncie, adâncindu-mă în tot felul de obiceiuri urâte și patimi. Fan declarat science-fiction, devoram cărți și filme, așa încât ajunsesem să cred că Iisus Hristos a fost o entitate extraterestră cu puteri paranormale. De asemenea, ascultam și muzică heavy-metal, dar fără să fiu un „metalist adevărat”… Crescând, am devenit un om violent, cu un limbaj suburban, mândru și orgolios, neiertător cu cei din jur, mincinos, cu o dorință nestăpânită de a-i conduce pe alții, laș și superficial.

Cu toate „calitățile” astea, am cunoscut o fată foarte frumoasă și inteligentă, cu șapte ani mai mică decât mine, eu având douăzeci și șase, de care m-am îndrăgostit și cu care m-am însurat după trei ani. Fiind creștină ortodoxă practicantă, tot încerca să mă facă să merg măcar duminica dimineața, cum zicea ea, „așa, ca într-o plimbare”, la biserică, dar se lovea de refuzul meu permanent sau, de cele mai multe ori, nici pe ea nu o lăsam să meargă! Slujbele ortodoxe mi se păreau lungi, pline de lălăieli și învechite, în schimb dacă se întâmpla să merg la o liturghie catolică, mă făleam nevoie mare cu muzica antrenantă și înălțătoare a orgii și a corului, cu slujba scurtă și la obiect, ziceam eu, sau cu simplitatea decorului ce ne înconjura. În viața de toate zilele consideram că toate mi se cuvin, că tot ce am realizat, serviciu, apartament, mașină, le-am făcut prin forțe proprii sau cel mult ajutat, într-o mică măsură, de mama sau de mama soacră.

Soția a rămas însărcinată, dar a pierdut sarcina la trei luni, nici acum nu știm din ce motive, dar nu am disperat, ci am încercat din nou până când am avut un copil. Trebuie să vă mărturisesc faptul că pe toată perioada sarcinii nici măcar o singură dată nu m-am rugat lui Dumnezeu pentru un prunc sănătos, ci am continuat să fiu același om, ba încă căutam să-mi înșel nevasta, petreceam nopțile în fața calculatorului și eram stăpânit de o patimă scârboasă de care mi-e și rușine să pomenesc. Copilul s-a născut iarna, un băiețel frumos și luminos, dar cu un defect la ochiul stâng: mai mic ca diametru și fără vedere.

Din momentul acela lumea mea s-a prăbușit. Mândria mea era grav lovită, consideram că e o rușine să nu poți face un copil normal, trăiam ca într-un coșmar, veneam acasă de la serviciu și mă închideam în cameră, ferindu-mă de prieteni, fără să mănânc, dar în schimb amețindu-mă de băutură, slăbind în timp record, fără să știu de nimeni, bântuit de tot felul de gânduri din care nu lipsea posibilitatea sinuciderii. Doctorii turnau gaz pe foc, spunându ne despre copil că e posibil să fie mai grav decât atât. Ajunsesem într-un așa hal de deznădejde încât voiam să mi părăsesc casa, soția și copilul. Soția a suferit enorm și ea, dar a fost extraordinar de puternică, m-a suportat, a avut grijă de copil ca nimeni alta, a fost sprijinul meu, mai ales că imediat după nașterea copilului, tatăl ei, la care ținea enorm, a murit subit, neavând timp să-și vadă nepotul în vârstă deja de două săptămâni, fiind plecat din localitate.

Cotitura a apărut în momentul când, într-o duminică, în care am fost la țară cu toată familia, întorcându-mă în oraș, m-am îndreptat spre catedrala catolică. Am găsit biserica goală, liturghia se sfârșise, mai era o măicuță care se pregătea să închidă ușile. Am luat loc pe o bancă și am izbucnit în plâns, un plâns ca niciodată înainte, eu care credeam că lacrimile sunt o dovadă de slăbiciune. Am plâns mult și am zis: „Doamne, facă-se voia Ta! Cum voiești Tu de acum așa voi face.” Nu știu nici acum de ce am zis acele cuvinte. Poate că obosisem să mai lupt cu mine însumi, poate eram conștient că toate cele făcute prin voia mea le făcusem greșit. Din ziua aceea am început să frecventez duminica slujbele ținute în catedrala catolică, să mă spovedesc și să mă împărtășesc.

Dar nu eram pe deplin mulțumit, nu mă simțeam împlinit, ceva lipsea. Mă spovedeam, dar de rușine ascundeam multe păcate făcute, eram, ca întotdeauna, superficial și laș, iar împărtășania primită acolo o simțeam ca pe ceva obișnuit, o rutină și o încheiere a liturghiei. Nu mai zic că, păcălit de tot felul de articole de pe internet și disperat de a găsi o rezolvare facilă a problemelor mele, ajunsesem să cred că o sectă numită Noul Ierusalim, de pe lângă Târgoviște, m-ar putea ajuta, săvârșind o minune pentru mine. Credeam cu disperare într-o minune, așa că, într-o sâmbătă dimineața, m-am suit în mașină, lăsând acasă o soție tot mai singură în fața necazurilor și convinsă că umblu după cai verzi. O femeie din zonă, luată la autostop, auzind unde merg, a rămas foarte mirată, zicând că nu voi fi primit acolo, la Noul Ierusalim, că sunt niște ciudați care păcălesc oamenii și mai degrabă să merg la Mănăstirea Viforâta, unde este icoana făcătoare de minuni a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și să caut ajutor acolo. S-a întâmplat exact cum a spus, am bătut la o poartă închisă, fiind privit de trecători ca un ciudat, am renunțat și m-am îndreptat către mănăstire, unde am aprins lumânări și am lăsat un acatist, fiind învățat cum să procedez de maicile aflate în biserică.

Dar nu m-am lecuit de căutat minuni și, convins de colegele mele de serviciu, mi am îndreptat speranța către un domn vindecător numit în alint „Mitruț”. Ele frecventau conferințele și ședințele ținute de el, vorbeau numai de transe, entități, lumini purpurii și tot felul de „Eliberări de păcate” și „Încărcări prin Noua energie”… Nu prea eram eu de acord cu asta, dar am zis că merită să încerc și, într-o duminică dimineața, am plecat spre Suceava, unde, sus, la cetatea de scaun, se adunau din toată țara practicanți sau pretendenți, iarăși lăsând în urmă aceeași nevastă supărată și singură cu copilul. Când am ajuns, am găsit cam treizeci de oameni liniștiți, care stăteau în cerc și cântau. Am înțeles că îl comemorau pe Sfântul Ștefan Cel Mare. Din când în când veneau la microfon și citeau mesaje scrise în grabă pe foi, primite de la entități superioare despre noua energie care va veni să mântuiască lumea și despre planurile aflate în plină desfășurare a entităților cu nume ciudate, de a schimba lumea cu ajutorul lor și a iubirii universale… ceva în genul ăsta. Eu m-am bucurat de liniștea locului, de cântecele la chitară auzite, întrerupte la un moment dat de „Mitruț”, care, cu voce bubuitoare și voievodală, a luat cuvântul numindu-ne fiii lui… Am priceput apoi că nu vorbea el, ci prin el ni se adresa Ștefan Cel Mare, care avea un mesaj pentru noi, în linii mari același ca și de la celelalte „entități superioare”. Eram pătruns de cele văzute și auzite, chiar credeam că a vorbit Ștefan Cel Mare, mi se părea absolut firesc și normal. După amiază urma să apar în fața lui și să-mi facă Eliberările, să mă ajute cu problema mea, așa că, sfătuit de colege, am scris repede pe foaie necazurile mele, faptele mele de care îmi părea rău cel mai mult și cum aș vrea să fiu ajutat.

Până la ora când trebuia să apar în fața lui am coborât în orașul Suceava și am intrat în biserica unde se află moaștele Sfântului Ioan cel Nou, împreună cu cele trei colege ale mele. M-am apropiat de racla sfântului, am îngenuncheat și am sărutat-o, iar în acel moment nu pot descrie starea de binefacere, de liniște și totodată de tristețe care m-a năpădit. Efectiv lacrimile îmi curgeau pe față șiroaie, cu greu m-am desprins și m-am ridicat, am îmbrățișat-o pe colega de serviciu aflată lângă mine, dornic să mă sprijin și totodată să-i transmit starea inexplicabilă de bine în care mă aflam, ea era foarte mirată, dar și bucuroasă, parcă bănuia prin ce stare trec eu, care habar nu aveam să mă rog. După amiază am apărut în fața domnului „Mitruț”, care m-a pus să citesc ce am scris pe foaie, mi-a pus mâna pe creștetul capului, repetând tot timpul ceva cu iubire, iertare și altceva la care nu am fost atent pentru că, fără să fiu atent la el, mă rugam în gând lui Dumnezeu: „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă și ajută-mă!”. Habar n-aveam ce-mi venise. Am rămas dezamăgit când am aflat că trebuia să dau o sută de lei pentru Eliberare, nu aveam bani așa mulți la mine, nici nu știam că trebuie să plătești să fii ajutat, dar m-a împrumutat colega mea, specificându-mi că nu e obligatoriu să plătesc, dar că e bine s-o fac totuși. M-am întors acasă, convins că nu era bine ce făceam și continuând să trăiesc ca un mort viu.

Într-o zi mohorâtă și ploioasă de joi, am mers la profesorul universitar doctor recomandat, în care ne pusesem mari speranțe în ceea ce privește copilul, dar nu a făcut decât să ne spună că nu are ce să-i facă, ba încă ne-a trimis să facem investigații suplimentare amănunțite, pentru că bănuia că problema era mult, mult mai gravă. Nu știu cum am ajuns acasă, am condus mașina în transă, iar odată ajuns acasă am început să plâng, într-o stare vecină cu nebunia. Stăteam amândoi jos în genunchi pe covor, cu obrajii scăldați în lacrimi, față în față, copilul dormea în camera alăturată, iar eu îi spuneam soției că plec și nu mă mai întorc, și că o să le trimit bani, că o să le port de grijă, că eu nu mai pot îndura mai mult. Din toate aceste vorbe fără rost, am fost oprit de palma nevestei, care nu mai știa săraca cum să reacționeze.

Am lăsat-o în casă și am început să bântui străzile fără țintă prin Iași. Pașii m-au purtat în cartierul vecin, la biserica pe care o admiram demult pentru frumusețea ei arhitectonică și care adăpostește moaștele Sfântului Nectarie. Am intrat și am fost fermecat de liniștea și pacea din interior. M-am apropiat de moaștele sfântului, nu știam despre el nimic și m-am închinat cum știam, am luat loc pe un scaun acolo și am lăsat liniștea locului să-mi pătrundă în suflet.

Era acolo un părinte bătrân care citea așezat pe scaun, m-am apropiat de el și, timid, am intrat în vorbă cu el, întrebând despre viața Sfântului Nectarie, despre faptul că dacă sunt catolic mă pot sau nu ruga lui. Și povestindu-i în linii mari necazul meu, plin de bunătate, m-a liniștit, mi-a zis să citesc o cărțulie cu viața sfântului și că totul o să fie bine. Am fost impresionat de faptul că printre altele, fără să scoată în evidență faptul, mi-a zis despre el însuși că, citez, „am fost bolnav de cancer”. Adică cum putea un om să vorbească despre cancer ca despre o gripă? Auzi, „am fost bolnav de cancer”… Adică finalitatea cancerului nu e moartea? Pe moment nu am dat atenție, dar gândurile astea m-au frământat după aceea mult timp…

La câteva zile, la serviciu, o colegă mi-a dat o cărțulie mică, roșie. Era Acatistul Sfântului Nectarie. Nu i-l cerusem, dar știind necazul meu a zis că mă va ajuta foarte mult, mai ales dacă îl voi citi în fiecare zi, timp de patruzeci de zile. Am început să-l citesc, la început ca pe ceva mecanic, obligatoriu, ca pe un medicament pe care trebuie să îl iei zilnic, fie că-ți place sau nu, trebuie să te supui regimului. Treptat, am început să fiu intrigat de cele citite, voiam să cunosc mai multe despre viața sfântului și, în același timp, descoperisem că acatistul citit în liniștea bisericii devenea o rugăciune și chiar o comunicare cu Sfântul Nectarie, iar de la pangarul bisericii am făcut rost de cartea cu viața și minunile lui. Citeam și nu mai puteam de bucurie, pentru că descoperisem că minunile nu s-au întâmplat numai în veacurile trecute, ci chiar și în secolul nostru mai sunt sfinți, era chiar bizar să văd fotografia Sfântului Nectarie în carte, om ca toți oamenii, eu care eram obișnuit să văd sfinți pictați numai în icoane.

Veneam în timpul zilei în biserică, când erau foarte puțini oameni, și luam câte o carte din raft. Mă ascundeam după câte o coloană și citeam până uitam de mine. Așa am descoperit comoara care se ascundea în cărțile pangarului, comoara Ortodoxiei, scrieri care îmi mergeau la suflet, care mă învățau, care mă făceau să mă privesc introspectiv, să mă analizez. Cărțile respective îmi deșteptau tot felul de trăiri, de la lacrimi până la râs, efectiv vibram la cele citite. Este dificil de descris în cuvinte emoțiile trăite.

Am început să-mi doresc tare mult să mă spovedesc, dar nu așa superficial și mincinos, ci să-mi mărturisesc toate păcatele din copilărie și până atunci, să spun tot și să încerc să mă schimb. Tot apăreau amânări și tot felul de lucruri de făcut, dar chestia cu spoveditul nu-mi ieșea din cap. În fiecare zi mă gândeam numai la asta, zi de zi îmi răsuna în cap: „Spovedește-te! Spovedește-te!” Până când, într-o zi, am listat la serviciu la imprimantă un îndreptar de spovedanie, găsit pe un site ortodox, și am mers în apropierea locului unde muncesc, în curtea unei biserici, am luat loc pe o bancă, m-am rugat și am început să scriu, să scriu, umplând foi întregi de hârtie…

Tot aceeași colegă de serviciu m-a îndrumat către Sfânta Mănăstire Sihăstria, la părintele Ciprian, la care am ajuns prin marea milă a Domnului într-o zi de sâmbătă, 19 iulie. Am avut temeri mari și emoții cât am așteptat să intru, dar când am intrat și l-am cunoscut parcă tot zbuciumul sufletesc și emoțiile au pierit ca prin farmec. I-am povestit în linii mari cine sunt și ce necazuri am, m-a ascultat plin de bunătate, apoi m-a spovedit, eu fiind plin de rușine pentru cele citite… La sfârșit, mi-a zis printre altele că trebuie să mă botez, mi-a dat canon pentru vindecarea mea sufletească și a zis să-l sun ori de câte ori am nevoie de sfat și binecuvântare, iar în ceea ce privește botezul, doar să am răbdare. Am ieșit de la el parcă zburând, ușurat și cu mare bucurie în suflet, mama soacră și soția m-au întâmpinat bucuroase în curtea mănăstirii, m-au sărutat și felicitat, fericite nevoie mare pentru mine… Ce zi binecuvântată a fost!!! De atunci îl tot sunam pe părinte și nu uitam să-l întreb când mă botează, dar mă amâna tot timpul! El mă amâna și eu așteptam câteva zile, și apoi iar îl sunam, auzind: „Răbdare, răbdare!”

Dar, în sfârșit, am primit vestea cea bună: să mă pregătesc, să învăț Crezul, să am toate cele de trebuință pentru că vineri, 22 august, mă așteaptă la mănăstire, unde am fost botezat după tot tipicul Ortodox. Apoi, la biserica Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de la Mitropolie, în Iași, am primit scumpul Sânge și Trupul Domnului nostru Iisus Hristos!!! Nu voi înceta să-I mulțumesc Domnului pentru mila Sa și pentru iubirea Sa de oameni, pentru că eu, păcătosul, m-am învrednicit de o taină așa mare! M-am născut din nou pe 22 august, voi ține minte acest lucru toată viața mea netrebnică.

În linii mari, cam aceste lucruri am avut de povestit, altceva ce să mai zic, doar că acum lupt: cad, mă ridic, iar cad, iar mă ridic, dar nădăjduiesc în Domnul, Îi simt ajutorul și nu încetez să mă minunez de dragostea Lui pentru noi, însă chiar am „gustat și am văzut cât de bun este Domnul...”


P.S.: Dacă mă întrebați despre băiețelul meu, vă pot spune că este bine și că multe s-au rezolvat în anul scurs. La noi la serviciu a fost angajată cam odată cu nașterea copilului meu o doamnă de origine germană, care are o soră în Germania, chiar în orașul Wiesbaden, unde, întâmplător, este o clinică oftalmologică foarte mare și prestigioasă, și unde ea s-a oferit, auzind de problema micuțului, să ne facă rost de programare. În decembrie anul trecut a mers ea cu soția și cu micuțul la consult în Wiesbaden, unde le-au zis că fiul nostru se dezvoltă normal, nu are alte afecțiuni, cu ochișorul stâng cel puțin deocamdată nu va vedea, dar că trebuie pusă o proteză oculară pentru dezvoltarea armonioasă a feței, așa că am fost îndrumați în Stuttgart, la un alt institut. Am avut mare noroc cu colega mea care vorbește nemțește, ea a mers în Germania cu soția mea și cu copilul, ea ne-a ajutat foarte mult, Domnul să o miluiască!

În primăvara anului curent, 2009, înainte de Sfintele Paști, am mers în Stuttgart la Institutul Jorg-Muller-Welt, unde fiului meu i s-a implantat proteza oculară, copilul obișnuindu-se repede cu ea. Privindu-l, nici nu-ți dai seama că are ceva la ochișor! Vreau să spun că deplasarea împreună cu anestezia și proteza au fost destul de costisitoare, dar ne-am împrumutat și am făcut rost de bani…

În paralel, am făcut și dosar de finanțare a tratamentului în străinătate prin Ministerul Sănătății, ajutați de nașul meu de botez, de altfel o persoană cu relații în domeniul medical. Dar cei de la Direcția Sanitară ne-au avertizat că timpul este foarte scurt până la vizita de la Stuttgart și că e posibil să nu se aprobe finanțarea la timp… Așa a și fost, noroc că am avut bani împrumutați! La întoarcerea din străinătate, după o perioadă de timp, deși ne luasem gândul de la banii statului, am fost sunați de la Direcția Sanitară și ni s-a comunicat că vom primi totuși banii de la minister, chiar dacă retroactiv! Mare minune și mult ajutor de la Dumnezeu am primit cu banii ăștia, căci aveam mari datorii! De altfel, ajutor de la Sfântul Nectarie, de la Maica Domnului și de la Dumnezeu am primit de nenumărate ori pe tot parcursul călătoriilor, atât în străinătate cât și în viața de acasă, cu toate că nu meritam… Acum, când scriu aceste rânduri, așteptăm al doilea copil, tot băiețel, și mă rog Sfântului Nectarie, Sfântului Ioan Rusul și Maicii Domnului să fie sănătos! Doamne ajută!


(Mihai Cristian, 15 septembrie 2009)Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.