[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


Ortodox TV - interviuri video cu parinti - filme documentare


Sfantul Nectarie - Minuni in Romania


În fiecare zi se întâmplă minuni”În fiecare zi se întâmplă minuni cu fiecare dintre noi, însă nu le vedem sau, din cauza problemelor și a vieții, nu vrem să le vedem. Același lucru pot spune că s-a întâmplat și cu mine. Însă bunul Dumnezeu a vrut ca prin minunea care s-a făcut prin Sfântul Nectarie să mă trezesc la realitate și să observ că viața trebuie trăită în Hristos și în Biserică.

Totul a început de când părintele duhovnic m-a sfătuit să citesc cartea Sfântului Nectarie. A insistat și cu blândețe mi-a explicat cât de mare este acest sfânt și câte vieți a salvat prin minunile făcute cu ajutorul lui Dumnezeu. Nu am înțeles de la început de ce insistă, dar cu timpul mi-am dat seama că este sfântul protector al părintelui, care îl ajutase mult în viața sa. M-am apucat să citesc despre viața și minunile Sfântului Nectarie, care m-au fascinat și, pe măsură ce citeam, înțelegeam iubirea părintelui Ionuț Bogdan față de acest sfânt. Până aici totul pare ca o poveste normală, cu lucruri frumoase.

Spuneam la început că prin minunea ce a făcut-o Sfântul Nectarie cu mine m-am trezit la realitate. Iată cum sfântul a săvârșit această minune cu mine: la Capela „Centrului Social Patriarhul Justinian Marina”, din Pajura, acolo unde slujește părintele Ionuț Bogdan Văduva, duhovnicul meu, în data de 2 August se făcea prăznuirea hramului Binecredinciosului Împărat Iustinian cel Mare, ocrotitorul acelui Paraclis. Părintele Ionuț Bogdan, pentru a aduce bucurie celor de acolo, a făcut tot posibilul ca la hram să fie aduse pentru patru zile părticele din moaștele Sfântului Nectarie. În data de 1 August (ziua mea de naștere), după Sfânta Liturghie, părintele Ionuț – împreună cu mine și cu câțiva credincioși – am mers să aducem în procesiune sfintele moaște. A fost o bucurie imensă, care ne-a cuprins pe toți cei ce veniserăm să întâmpinăm acele mici părticele din moaștele sfântului. Astfel, timp de patru zile, capela a fost binecuvântată de Dumnezeu și de Sfântul Nectarie și a fost o bucurie mare pentru cei ce lucrează în cadrul Centrului și pentru oamenii dimprejur.

A sosit momentul în care trebuiau duse părticelele, iar Părintele m-a rugat să-l ajut să le ducă înapoi. Însă, cu câteva ore înainte de a veni spre paraclis, m-am împiedicat și am căzut cu mâna dreaptă în niște profile de aluminiu, care mi-au secționat degetul mare, arătătorul și încheietura mâinii drepte. Am uitat să precizez că împreună cu părintele hotărâsem să plecăm pe data de 16 August în pelerinaj la mai mulți sfinți din Grecia, printre care și Sfântul Nectarie. Durerea pricinuită de operație mi-a adus în gând că diavolul nu dorea să plecăm în acest pelerinaj, mai ales că eu eram șoferul. Am ajuns la doctor la urgență, fiind preluat de medicul de gardă care m a operat. Mi-a spus că tăieturile sunt grave și că au fost afectate cartilagiile și nervii de la degete în proporție de 90%. În timpul operației am discutat cu medicul chirurg despre posibilitatea plecării mele în pelerinaj cu mașina personală. Medicul chirurg a fost foarte ferm în ceea ce privește plecarea mea în calitate de șofer, spunându-mi că nu voi putea conduce timp de cel puțin trei săptămâni.

Ceea ce trebuie remarcat este că în timpul operației am simțit că cea care mă operează este Maica Domnului, iar pe Sfântul Nectarie îl simțeam lângă mine sprijinindu-mă și spunându-mi că o să fie bine. Atunci am început să înțeleg ceea ce îmi spunea părintele, cum că sfântul ajută și vindecă pe oricine care are credință neîndoielnică în Dumnezeu, în Maica Domnului și sfinți. Ceea ce trebuie spus este că Părintele a venit seara și mi-a citit o rugăciune din Molitfelnic, m-a spovedit și mi-a dat să leg de mână o bucată de bentiță care stătuse pe racla Sfântului Nectarie timp de patru zile.

A doua zi după operație am fost să-mi schimbe bandajul. Ajungând la spital, medicul care mă operase a rămas surprins că operația nu sângerase deloc și că nu erau supurații. S-a mirat deoarece vorbeam despre o zi care trecuse de la operație sau, mai bine spus, câteva ore. Din momentul în care am văzut cum arăta operația și faptul că medicul s-a mirat de cum arăta, am înțeles că se întâmpla o minune și că Maica Domnului și Sfântul Nectarie erau cu mine și mâna mea era vindecată. Medicul mi-a spus că nu voi putea sa conduc deoarece am o atelă care nu-mi dă voie și că în două săptămâni nu are cum să se vindece mâna, fiind afectați nervii și cartilagiile. Eu am insistat să mi se facă o atelă mai mică pentru a putea pleca, însă medicul mi-a spus că nu se poate fiindcă am de tras cu mâna și că în șase luni o voi putea folosi mai bine. Acest lucru nu m-a descurajat, ci din contră, mi-a dat putere să cred și să sper că Sfântul Nectarie mă ajută.

Din ziua următoare, timp de aproape două săptămâni am fost la Radu Vodă, la moaștele Sfântului Nectarie, unde am simțit multă căldură din partea Sfântului. M-am apropiat de racla cu moaște și am pus mâna pe raclă. În secunda următoare am simțit cum mâna îmi ia foc, iar o căldură puternică intră în mână. La două zile după operație am mers la un alt spital pentru a fi consultat de un alt medic. Medicul chirurg care m-a consultat a rămas surprins și mirat de cum evolua operația și cât de bine arăta într-un timp atât de scurt. Deși după spusele medicului operația arăta foarte bine, acesta împreună cu asistenta mi au recomandat să nu plec în pelerinaj în calitate de șofer, deoarece mâna se va vindeca în trei-șase luni.

La o săptămână după incident am primit o icoană cu Sfântul Nectarie, pe care am așezat-o lângă patul în care dorm, iar în noaptea aceea am simțit că cineva m-a atins pe palmă și mi-a strâns degetele operate, spunându-mi că mâna este vindecată. Timp de două săptămâni, în fiecare zi, părintele Ionuț Bogdan m-a uns cu ulei de la candela sfântului. Iată că am putut pleca în pelerinaj, unde am condus aproximativ cinci mii de kilometri cu mâna operată și cu nădejdea la sfinții pe care urma să-i vizităm. Bucuria cea mai mare a fost atunci când am ajuns la Mănăstirea Sfântului Nectarie, în Eghina. Atingând racla cu moaștele sfântului am resimțit din nou acea căldură și bucurie pe care am simțit-o la Radu Vodă. Am simțit că sfântul e cu mine, iar eu aveam datoria să-i mulțumesc pentru ce făcuse pentru mine. Întorcându-ne în România am fost să-mi scot firele și iată că după patru săptămâni de la operație mâna mea este ca nouă, arată de parcă nimic nu s-a întâmplat.

În fiecare dimineață și seară mă ung cu ulei de la Sfântul Nectarie și îi mulțumesc pentru că m-a ajutat și a făcut o minune cu mine. Până și medicul a recunoscut că mâna arată bine și iată că, deși mâna trebuia folosită după trei-șase luni, eu, după patru săptămâni, o folosesc cu nădejdea la Bunul Dumnezeu și la Sfântul Nectarie.


(Aurel Adrian Neagu)Sfantul Nectarie Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi și de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Și de cancer poți muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureștiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimicești - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinților
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteți, părinte. Sunteți Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în țară și căreia nu-i supraviețuiesc foarte mulți copii
Sfântul vindecă un copil de astm și aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naștere după dezlipirea parțială a sacului gestațional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitație,în momentul cel mai crunt al vieții mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aș fi trăit, nu v-aș fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu și bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene și imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulțumim îndeajuns de mult sfinților pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduiește o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaș care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijlocește găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de mașină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică și un copil care se naște cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii și să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naște din necredință
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Șinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până și doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După șapte ani de așteptări și chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înțeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaște!
Cât am mai plâns acolo! Și, minune!”


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neașteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creștinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie


3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”


4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ȘI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI


5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ȘI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII


ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NECTARIE DIN EGHINA, NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
Editura a început deja strângerea de material pentru un nou volum – Sfântul Ioan Rusul – Minuni în România , care nădăjduim că va vedea lumina tiparului anul viitor. Tot atunci sperăm să tipărim o altă culegere de mărturii – Minunile sfinților în România, care va conține minuni făcute de mari sfinți – Sfântul Ioan Iacob, Sfântul Efrem, Sfântul Ioan Maximovici, Sfinții Rafail, Nicolae și Irina.1

Îi rugăm pe toți cei care au primit ajutor minunat de la Sfântul Nectarie sau de la alți sfinți să trimită mărturiile lor pe e-mail editura[@]egumenita.ro sau pe adresa editurii (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 29, Galați, cod 800830).

Mărturiile primite, ca și cele din această carte, vor fi postate pe http://minunilesfintilor.wordpress.com/ .1Ciprian Voicilă, cel care a îngrijit volumul de față, intenționează să tipărească un volum despre minunile făcute de sfinții care au sfinte moaște în București (cum sunt Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina sau Sfântul Ciprian). Mărturiile pot fi trimise pe e-mail ciprian_voicila[@]yahoo.com sau prin poștă pe adresa Editurii Egumenița.