[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 


PĂCATUL PRECURVIEI

Păcatul precurviei este infidelitatea conjugală. Adică după ce s-a căsătorit cineva si greseste cu altă persoană face păcatul precurviei. Deci păcatul curviei îl face cel necăsătorit, iar păcatul precurviei îl face cel care s-a cununat. Păcatul precurviei este mult mai greu decât al curviei deoarece atunci când cineva se căsătoreste depune jurământ înaintea lui Dumnezeu că va păstra fidelitatea conjugală până în mormânt, adică nu va însela sotia niciodată sau sotia nu-l va însela pe sot niciodată. În momentul când unul din soti cade în acest păcat de infidelitate, cade în păcatul precurviei. Păcatul curviei se pedepseste cu 7 ani oprire de la împărtăsanie, iar cel al precurviei cu 15 ani, deci dublu. Din cauza acestui păcat al precurviei se întâmplă toate relele în familie.

Când sotul, spre exemplu, a căzut în păcat cu altă femeie, s-a spurcat, cu alte cuvinte cu ea, după aceea se îm preună cu femeia lui, o spurcă si pe femeia lui si implicit spurcă toată casa. Această spurcăciune înseamna introducerea diavolilor în casa sa. Dacă este constient de acest fapt grav, părăseste păcatul, nu îl mai face, se spovedeste, face canonul rânduit de preot si se căieste din toată inima lui. Atunci Dumnezeu îl poate ierta si nu se mai răsfrânge asupra familiei sale. Însă dacă acea persoană nu încearcă să părăsească păcatul, nu se spovedeste sau, mai grav, nici nu ia în seamă gravitatea acestui păcat si continuă să-l facă, urmările catastrofale în familie sunt inevitabile. O dată ce bărbatul se împreună cu acea femeie străină se produce o legătură ilegală ce afectează legătura lui legală cu sotia sa. Iubirea nu poate fi manifestată la două persoane în acelasi grad. Cu siguranta iubirea de sotie se diminuează si trece pe locul secundar; dacă se continuă asa poate să se stingă defînitiv dragostea sotului fată de sotie. De aici încolo apar marile probleme. Apar certurile, apare gelozia, apar invidia, ura, bătăile, iar dacă se continuă mai mult timp se ajunge până la despărtire.Iată ce poate face precurvia!

Femeile foarte usor cad în această plasă atunci când au serviciu si pleacă de acasă. Locul femeii este acasă.

Un alt mare păcat al precurviei este împreunarea între rude. Este atunci când cineva păcatuieste cu o rudă: verisor, unchi, nasi sau, mai grav, incestul, când părintii păcătuiesc cu proprii lor copii.

Iar altul din cele mai grave păcate ale precurviei este perversitatea sexuală. Acest păcat poate fi facut de către soti în mod anormal si nenatural, în chip animalic si demonic sau, mai grav, când se face între persoane de acelasi sex. Aceste păcate făcute de oameni depăsesc chiar si animalele. Aceste păcate aduc foc din cer peste omenire, asemenea celor două cetăti Sodoma si Gomora din Vechiul Testament, care au fost arse cu focul coborât din cer din pricina acestor păcate.


DESPRE PĂCAT ÎN GENERAL

PĂCATUL NECREDINTEI
PACATUL MANDRIEI
PĂCATUL PORTULUI INDECENT
PĂCATUL BLESTEMULUI ÎN CASĂ
PĂCATUL ÎNJURĂTURILOR

PĂCATUL NERESPECTĂRII ZILELOR DE ODIHNĂ
PACATUL BETIEI
PACATUL APELĂRII LA VRĂJITORII. FARMECE,
DESCÂNTECE SI ALTE LUCRURI DIAVOLESTI, OCULTE

PACATUL NERESPECTARII ZILELOR DE POST
PACATUL NEEDUCARII COPIILOR ÎN SPIRITUL RELIGIOS SI ÎN CREDINTA DE DUMNEZEU
PĂCATUL PORNOGRAFIEI
PĂCATUL AVORTULUI
PACATUL FURTULUI

PĂCATUL CURVIEI
PĂCATUL PRECURVIEIcarti ortodoxe librarie