[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 

Ozzy Osbourne - dusmanul lui Hristos, idolul generatiei MTV

Celebru rocker Ozzy Osbourne (54 ani), cel ce îngrozea lumea în anii '70 si '80 împreună cu grupul Black Sabbath, cunoaste o nouă si nesperată "tinerete". El a revenit de ceva timp în lumina reflectoarelor prin serialul MTV The Osbournes si cu un nou hit în topuri, Dreamer. Emisiunea este ceea ce specialistii media numesc real live show, adică un show de televiziune care arată viata de zi cu zi a familiei starului amintit. Emisiunea, căreia nu-i poti reprosa prea multe, ni-l prezintă pe veteranul rocker în ipostaze casnice, ridicole sau amuzante, ceea ce a dus la cresterea neasteptată a interesului pentru "visătorul" Ozzy. El este acum ceea ce nu a fost nici în perioada de glorie: un star iubit de tinerii din întreaga lume. Noua generatie, generatia MTV, începe să-i asculte muzica. Ce mesaje va întâlni ascultătorul? Cine este de fapt acest Ozzy Osbourne?

În adolescentă se ocupa în timpul liber cu mici furtisaguri din magazinele cu haine sau descinderi prin casele oamenilor, când acestia nu erau acasă…

A fost arestat deseori pentru ultraj si furt. Nebuniile nu s-au sfârsit odată cu adolescenta.
La o petrecere dată la casa de discuri C.B.S Records, Ozzy, influentat de Sharon Arden (viitoarea sotie si manager, vedetă a show-ului MTV amintit) are ideea năstrusnică de a lua cu el niste porumbei care trebuiau lăsati liberi prin clădirea unde se tinea petrecerea, dar pentru bună dispozitie Ozzy se hotărăste să lovească doi porumbei cap în cap, până când nu mai rămân decât penele din ei…Presa îl cataloghează drept insane si mad man (nebun , nesăbuit), iar în unele state americane îi sunt interzise concertele.

În 1970, Black Sabbath în frunte cu vocalistul Ozzy Osbourne produc albumul omonim despre care s-a spus că intră pe un teren neexploatat până atunci de nimeni: satanismul si stiintele oculte. Curios este faptul că nici unul din membrii trupei nu a fost si nu este satanist declarat, adică membru al unei biserici sataniste.

Ozzy părăseste grupul Black Sabbath în 1977 datorită problemelor cu drogurile si alcoolul. După o lungă meditatie asupra problemei drugs & alchool, în 1984 are loc prima internare pentru dezintoxicare la celebra clinică Betty Ford din Los Angeles, loc pe unde au trecut mai toate starurile rock cu probleme de acest gen.
În 1982, aflându-se în orasul San Antonio, urinează pe un monument istoric al orasului. Este interzis de autorităti si doar după 10 ani (1992) a mai concertat în acest oras.

În 1986, Ozzy Osbourne este chemat în fata tribunalului de către părintii unui adolescent american care s-a sinucis ascultând piesa Suicide Solution , proces câstigat de Ozzy după numai trei înfătisări. De fapt marea majoritate a albumelor lui au nume sinistre: The ultimate sin, Diary of the madman sau Talk of the devil etc.

Despre nebuniile lui Ozzy Osbourne au scris mult revistele de specialitate, însă pentru a întelege malefica sa personalitate prezentăm declaratia unui membru al formatiei Ugly Kid Joe, care a cântat în deschiderea unor concerte ale lui Ozzy:
"Diseară va evolua Ozzy Osbourne, Antichristul în persoană, în această urbe (Salt Lake City) care recită zilnic versete din Biblie. O protectie împotriva fortelor distructive ale răului se impune cu necesitate".

Revenind la fosta trupă a lui Ozzy, Black Sabbath, constatăm că ea cântă despre cadavre, azile de nebuni, droguri, război atomic si despre diavol, iar în cântecul Nativity in black declara : "Numele meu este Lucifer / Te rog, ia-mă de mână". Numele formatiei reprezintă ceremonia mistică a magiei negre.

În 1990 este acuzat de tentativă de omor împotriva sotiei (Ozzy fusese băut). Reuseste să scape pe cautiune.
Având o atractie vădită către ocultism si satanism (desi nu s-a considerat niciodată satanist ), Ozzy Osbourne se hotărăste să-i prezinte în timpul turneului său Ozz Fest Tour pe satanistii de la Marylin Manson, dar Primăria din New Jersey anulează concertul din cauza atitudinii scenice a satanistilor de la M.M. Osbourne îi dă în judecată si câstigă procesul.

Reamintim că Marylin Manson este trupă rock declarat satanistă (al doilea album al grupului se numeste Antichrist Superstar, '96 (titlul inspirat după celebra operă rock Jesus Christ Superstar, '70).
În acelasi turneu Ozz-Fest, pe 17.06.1997, la Columbus (Ohio) izbucneste un scandal în rândurile spectatorilor care sparg ferestre, rup copacii, incendiază băncile stadionului si răstoarnă câteva masini. Cauza? Ozzy a avut oarecare probleme cu vocea si a anulat concertul. Evenimentul nu e singular ; pentru daunele provocate de fani la un concert în Meadowlands, New Jersey, Ozzy a fost nevoit să achite
85000 $.

Atitudinile anarhice, violente ale fanilor rock (în cazul de fată - fanii Ozzy Osbourne) infirmă ideea că admiratorii (fanii) sunt preocupati, interesati doar de muzica idolilor. De ce oare nu se întâmplă asemenea acte si la Operă sau la concerte simfonice ?
Influenta starurilor rock asupra vietii si comportamentului admiratorilor este mai mult decât evidentă.
Pentru a ne face o idee despre cât de mare este influenta lui Ozzy si cât de mult este admirat, trebuie să precizăm că numai în SUA a vândut peste 21 de milioane de albume. Cu sigurantă marea majoritate a fanilor nu-si imită idolul, dar fenomenul ar trebui să ne pună pe gânduri.

În foarte multe fotografii Ozzy poate fi văzut făcând semnul diavolului (semnul coarnelor lui satan) si machiat strident în stil horror.
Celebrul Ozzy Osbourne, cel catalogat de presă drept nebun, chiar pune în aplicare un scenariu horror de-a dreptul demonic: în timpul concertelor, publicul să fie împroscat cu sânge, iar cei ce stau mai departe de scenă să fie altoiti cu intestine, ochi si bucăti de carne proaspete, acestea fiind aruncate cu ajutorul unei catapulte.

Mai mentionăm că în 1969, pentru a atrage atentia publicului, Ozzy si-a vopsit tot corpul în culoare purpurie, iar găleata de apă pe care de obicei si-o toarnă în cap în timpul spectacolelor, este plină de vodcă.
E de notorietate faptul că Ozzy Osbourne, acest nebun al rock-ului, "antichristul în persoană", cum afirmă multi, este persona non grata în foarte multe orase din S.U.A.

Revenind la show-ul MTV care fascinează majoritatea tinerilor de azi, mai spunem că bătrânul Ozzy, tatăl adolescentilor Kelly si Jack, se vrea de multe ori moralizator spunând, spre exemplu, copiilor să nu intre prin cluburi (iar acestia îi replică: "dar tată, ne-ai crescut altfel, ne-ai luat cu tine în turnee"), sau le cere acestora să nu se tatueze, desi el are o multime de tatuaje.

Tinerilor crestini fani ai lui Ozzy le amintesc proverbul: "spune-mi cu cine te însotesti ca să-ti spun cine esti". Iar acest bătrânel simpatic este dusman al lui Hristos. Îti mai place Ozzy Osbourne de la MTV?!
Chibzuieste si alege… Viata, nu moartea!

N-am gasit de cuviinta sa încarc acest articol cu note de subsol, marea majoritate a informatiilor fiind transcrise din memorie. Timp de câtiva ani, la începutul anilor 90 am fost mare ascultator de muzica rock si devoram zi si noapte informatii despre starurile rock.


Laurentiu Dumitru

 


carti ortodoxe librarie