[ dreapta credinta ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrajitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiinta si religie ] [ pacate ] [ canoane ] [ casatorie familie ] [ rugaciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltica MP3 ] [ calendar ortodox ] [ carti ] [ duhovnici ] [ noutati ] [ index ]
 

   CartiOrtodoxe.ro - librarie online de carti ortodoxe   


MULTUMIRI DIN SFANTUL MUNTE ATHOS - ( mai 2013 )Revin cu multumiri , in primul rand Maicii Domnului apoi la toti care ne-au fost alaturi si ne-au sprijinit: unii cu rugaciunea iar altii financiar.

Cu ajutorul Maicii Domnului am reusit si am ridicat un arhondaric pentru gazduirea inchinatorilor. Deja l-am dat in folosinta, iar cei care ajuns la noi au avut ocazia sa se bucure de o camera calda si de un pat odihnitor.

Ca la orice constructie care se face ni s-au adunat si ceva datorii pe care trebuie sa le achitam. Dupa care va trebui sa punem piatra pe acoperis, dupa cum e traditia in Sfantul Munte si se cere.

Se vede din fotografii ca este acoperit doar cu carton asfaltat. Finalizarea acoperisului ajunge cam la doua zeci de mii de euro. Speram ca cei care ne-au fost alaturi pana acum ne vor ajuta si in continuare. De aceea le multumim anticipat si Maicuta Domnului care este ocrotitoarea noastra sa-i acopere si sa-i ajute in viata aceasta, iar in cea vesnica sa le mijloceasca un coltisor de rai.

Cu respect Monahul Pimen cu Obstea

MULTUMIRI DIN SFANTUL MUNTE ATHOS - ( ianuarie 2011 )Venim din nou cu multumiri in primul rand Maicii Domnului apoi la toti cei care ne-au fost alaturi si ne-au sprijinit in toti acesti ani cu banutul si cu rugaciunea lor .

Va anuntam cu mare bucurie ca, Chilia 'Intrarea Maicii Domnului in Birerica' din Schitul Lacu - Sfantul Munte Athos locuita de monahi romani este finalizata , iar cand spun chilia ma refer la biserica si casa de locuit .

Biserica a fost sfintita pe 21 noiembrie 2009 si de atunci cu ajutorul Maicii Domnului avem Sfanta Liturghie in fiecare zi . Casa am reusit sa o acoperim cu piatra in vara lui 2010 si as putea spune ca s-a intamplat lucrul acesta dintr-o minune a Maicii Domnului.

Alaturat punem cateva fotografii , ceea ce ne-a mai ramas de facut sunt cateva anexe in jurul casei si de aceea conturile raman in valabile in continuare pentru toti cei care vor sa ajute si dupa cum am mai spus ca avem sfanta Liturghie zilnic in bisericuta Maicii Domnului , de aceea asteptam pomelnicele dumneavoastra ca sa va pomenim cu tot dragul la sfanta Liturghie.

Iar tuturor care vor sa vie sa se inchine in bisericuta nostra le oferim cu drag un patut cald si o mancare calugareasca gustoasa .

Maicuta Domnului sa va aiba in paza si sa va fie mijlocitoare in ziua judecatii!

Cu respect si cu dragoste

Monahul Pimen cu obstea

tel: 00306946572266

Povestiri Duhovnicesti - Monah Pimen Vlad


Multumire -- ( primavara 2009 )

 

Aducem multumiri pe aceasta cale tuturor celor care au raspuns APELULUI nostru si dupa posibilitatile fiecaruia au contribuit pentru a putea continua lucrarile de reconstructie a chiliei "Intrarea i Biserica a Maicii Domnului", din "Schitul Lacu", Sfatul Munte Athos, unde vietuiesc calugari romani.

Tuturor celor care ne-au ajutat le dorim mantuire si toate cele de folos, iar noi vietuitorii acestei chilii va vom pomeni zilnic in smeritele noastre rugaciuni, precum si la Sfanta Liturghie, trecandu-va in randul binefacatorilor acestui sfant lacas.

Va prezentam alaturat caeva poze cu imagini din care se poate vedea, prin comparatie cu cele prezentate in APELUL nostru anterior, cum au evoluat lucrarile de reconstructie a chiliei noastre.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si a Maicii Domnului, ocrotitoarea Sfatului Munte, s-a reusit definitivarea lucrarile de anvergura. Astfel, Biserica a fost acoperita cu piatra, am reusit sa-i punem geamuri, usi si sa-i tencuim interiorul. Casa cu Incaperile de locuit, de asemenea are geamurile si tamplaria montate, interioarele sunt aproape de finisare, insa este acoperita doar provizoriu cu carton asfaltat. Preturile pentru materiale practicate in Grecia sunt relativ mari si nu va ascundem ca, pentru lucrarile executate pana acum, avem datorii in prezent la diferiti furnizori in suma de 40.000 EURO.

Pentru a finaliza lacasul urmeaza sa pictam interiorul bisericii, sa acoperim cu piatra si casa de locuit, asa dupa cum cere traditia Sfantului Munte pe care suntem obligati sa o respectam, iar la interioarele casei mai avem de facut sobe si sa le amenajam cu strictul necesar pentru locuit. Aceste lucrari implica in continuare costuri, iar dupa cum am mai aratat Tot ceea ce reusim sa realizam noi aici se face, sub ocrotirea Maicii Domnului, cu dania credinciosilor si efortul fizic a calugarilor din obstea noastra, pentru ca nu dispunem de alte fonduri si aici nu se primesc salarii.

Am fi dorit ca in anul acesta, pana in ziua de 21 Noiembrie cand este sarbatoarea   Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, sa definitivam toate lucrarile si sa procuram celelalte odoare necesare la savarsirea slujbelor sfinte si impodobirea SFANTULUI LACAS, bineinteles daca va fi voia Maicii Domnului.

Pentru aceasta, APELAM din nou la intelegere pentru ajutor si dragostea dumneavoastra, pe care ni le-ati aratat si pana acum, incat la sarbatoare sa putem SFINTI aceasta lucrarare binecuvantata.

Aducem inca o data multumirile noastre tuturor si rugam pe Maicuta Domnului ca rasplatindu-va cu bunatate sa va aiba sub acoperamantul Ei si sa va fie mijlocitoare la Bunul Dumnezeu spre bucuria Raiului.

Ajutoarele financiare pot fi depuse in urmatoarele conturi de la Piraeus Bank, pe numele Vlad Petru:

RO29 PIRB 4202 1017 3600 1000 (in lei deschis in Romania);

GR10 0172 2300 0052 3003 1626581 (pentru USD);

GR81 0172 2300 0052 3003 1626564 (pentru EURO).

Pentru transferurile in valuta se va folosi codul SWIFT: PIRBGRAA.

Pomelnicile Dumneavoastra pot fi trimise pe adresa:

Monah Pimen Vlad

SCHITUL LACU

P.O. Box 146 KAREIA

63086 SFANTUL MUNTE ATHOS

GRECIA

Putem fi contactati la telefonul chiliei: 0030 2377 023814

 

Cu dragoste crestineasca, Monahul Pimen Vlad cu obstea 

 


carti ortodoxe librarie