[ dreapta credinta ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrajitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiinta si religie ] [ pacate ] [ canoane ] [ casatorie familie ] [ rugaciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltica MP3 ] [ calendar ortodox ] [ carti ] [ duhovnici ] [ noutati ] [ index ]
 
Noi imagini de la evolutia lucrarilor de reconstructie din temelii a chiliei "Intrarea Ón Biserica a Maicii Domnului"La Sfântul Munte ATHOS

au început lucrarile de reconstructie din temelii a chiliei «Intrarea în Biserica a Maicii Domnului»
Sfântul Munte ATHOS din Grecia, numit pe drept cuvânt Gradina Maicii Domnului, este simbolul Ortodoxiei de pretutindeni în care convietuiesc de veacuri monahi din toate tarile ortodoxe, ca semn al unitatii si universalitatii credintei ortodoxe. Acest Sfânt Munte a fost mii de ani în întunericul închinarii la idoli, dar a fost încrestinat de însasi Maica Domnului pe timpul vietuirii Ei pe pamânt si a ramas drept capitala a ortodoxiei mondiale. Se afla aici 20 de manastiri mari înconjurate de mai multe schituri si chillii, locuite numai de calugari care cu smerenie zi si noapte, prin munca, post si rugaciune duc o viata monahala.

Schitul Lacu, ce are în centru Biserica Mare cu hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din Sfântul Munte ATHOS, se afla pe teritoriul manastirii Sfântul Pavel si dateaza de la începutul secolului al XVIII-lea. A fost si este locuit de calugari români, având în prezent 40 de vietuitori si un numar de 10 chilii construite, iar altele, adevarate ruine, ce asteapta sa fie reconstruite. Chilia reprezinta o casa cu 8-10 camarute de locuit si dotari (bucatarie, sala de mese, cuptor, camere de oaspeti si alte dependinte) în care se afla o bisericuta – paraclis, destinata ca loc de rugaciune zilnica pentru vietuitori chiliei, închinata sfântului sub ocrotirea caruia se afla chilia de la care îsi ia si denumirea.
Reconstructia din temelii a chiliei «Intrarea în Biserica a Maicii Domnului» din Schitul Lacu, constituie o necesitate pentru noi, cei 9 vietuitori care în prezent locuim la chilia Sf. Artemie, întrucât aceasta este foarte mica si a devenit neîncapatoare.Pâna acum, cu ajutorul Maicii Domnului si prin bunavointa unor crestini care ne-au ajutat, am reusit sa construim trei ziduri foarte mari din piatra pentru consolidarea muntelui din spatele chiliei, prezentate în imaginea alaturata. În prezent am sapat fundatia, urmând sa începem lucrarea de constructie propriu-zisa care este destul de mare si necesita fonduri apreciabile.

Se cuvine sa mai aratam ca, aceste comunitati ale românilor din Schitul Lacu sunt asezate într-o zona greu accesibila vizitatorilor, nu au nici un fel de venit financiar pentru a fi întretinute si aici nu se primesc salarii. Tot ceea ce reusim sa realizam se face, sub ocrotirea Maicii Domnului, cu dania credinciosilor si efortul fizic a calugarilor din obstea noastra si vecinatate.


Asadar, daca se vor afla binevoitori crestini cu posibilitati sa ne sprijine în continuare, noi le multumim si rugam pe Maica Domnului sa-i rasplateasca cu bunatatea Ei. Pe cei care nu au posibilitatea sa ne ajute financiar, îi rugam sa ne sprijine prin rugaciunea lor.

La rândul nostru, va asteptam pe toti pentru a va pomeni în rugaciunile noastre zilnice, dar si pentru a va trece în rândul binefacatorilor si chiar al ctitorilor acestui lacas sfânt. Totodata, dorim sa va pomenim si la Sfintele Liturghii, care se savârsesc în limba româna la Biserica Mare în toate duminicile si sarbatorile de peste an, unde participa toti ce 40 de vietuitori ai schitului.

Ajutoarele financiare pot fi depuse în urmatoarele conturi de la Piraeus Bank, pe numele Vlad Petru:

RO29 PIRB 4202 1017 3600 1000 (în lei – deschis în România);

GR10 0172 2300 0052 3003 1626581 (pentru USD);

GR81 0172 2300 0052 3003 1626564 (pentru EURO).

Pentru transferurile în valuta se va folosi codul SWIFT: PIRBGRAA.


Pomelnicile Dumneavoastra pot fi trimise pe adresa:

Monah Pimen Vlad
SCHITU LACU
P.O. Box 146 KAREIA
63086 SFÎNTUL MUNTE ATHOS
GRECIA


Putem fi contactati la telefonul chiliei: 0030 2377 023814

Domnul sa va binecuvânteze casa, familia si pe toti cei dragi dumneavoastra, iar Maicuta Domnului sa va ia sub Acoperamântul Ei si sa va îndrepteze pasii spre bucuria Raiului.

Cu dragoste crestineasca,

Monahul Pimen Vlad cu obstea 

 


carti ortodoxe librarie