[ drumul sufletului dupa moarte ]

[ dreapta credintă ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 
www.SfaturiOrtodoxe.ro

CartiOrtodoxe.ro - magazin online - 600 de titluri la un clic


Sâni mari pentru creiere mici

Daniela: „Mie îmi place să am sânii foarte mari sau foarte dezvoltați. Prietenii mei m-au părăsit și nu mai vorbesc cu mine fiindcă eu nu am sânii dezvoltați ca celelalte prietene ale mele” 17 .

Nicoleta: „Nu mă dezvolt deloc, toți mă resping, chiar și băieții. Încă la vârsta mea nu am avut un prieten, îmi vine să mă omor. Vă rog frumos să-mi spuneți ce să fac ca să îmi crească și mie sânii și să fiu și eu mai grasㅔ 18

Diana: „Am un mare complex: nu am sânii mari. Îmi este rușine să mă îmbrac cu bluze mulate, toți băieții își bat joc de mine, toți strigă după mine, aceste faze mă duc la exasperare. Din punct de vedere fizic mi se fac multe complimente: că am un corp frumos cu o excepție, că arăt cool. Am vorbit cu puțini băieți, ultimul meu prieten mi-a spus în față că nu mai putem fi prieteni pentru că nu am sâni și m-a părăsit. Sunt disperată! Țin foarte mult la el, m-a părăsit pentru o vagaboandă. Mă gândesc la o posibilă sinucidere, nu mai suport acest chin…” 19

Către toate Danielele, Nicoletele și Dianele care împărtășesc aceeași perspectivă tristă asupra prezentului: „Fetelor, băgați-vă mințile în cap! Nu are rost să vă dați cu capul de pereți numai pentru faptul că sânii voștri nu sunt mai darnici cu privirile tinerilor ai căror hormoni tropăie precum un detașament militar”.

Există o psihoză a sânilor mari, o psihoză din ce în ce mai accentuată. Eu nu sunt de părere că trebuie să se lupte împotriva discriminării fetelor nedotate, dar nici ca acestea să fie consolate cu povești de adormit copiii. Cred că pur și simplu ar trebui ca fetele cu sâni mici să capete o altă perspectivă asupra „handicapului” lor.

Îmi este greu să mă adresez mai multor fete deodată, așa că mă voi adresa unei singure „victime a sorții”.

Ar trebui să fii fericită că din cauza sânilor tăi mulți băieți stau departe de tine. E o șansă de care nu au parte fetele bine dotate. De ce? Pentru că băieții se vor apropia de ele în primul rând pentru sânii lor și nu pentru sufletul lor. Un băiat rostește foarte ușor o declarație de dragoste numai pentru a avea ocazia să pună mâna pe un trup care îl înnebunește. Foarte greu îi va fi unei fete cu sânii mari să își dea seama dacă prietenul ei o iubește cu adevărat sau pur și simplu a fost hipnotizat de niște balcoane spațioase.

„Nu pot să mă amăgesc cu un astfel de refren…”, mi-ai putea spune. Nu vreau să te amăgești, pur și simplu așa stau lucrurile: de multe ori fetele cu sâni mari sunt curtate de băieți nu pentru că ar avea cine știe ce calități ieșite din comun, ci doar pentru că sânii lor sunt generoși.

„Și nu este asta o mare calitate?”

Nu pot să fiu atât de orb ca să nu constat și eu că printre tineri această însușire capătă încetul cu încetul rangul de virtute de căpătâi. Dar ce vorbesc de tineri? Femeia cu sânii mari face parte din setul de vise erotice al bărbaților care nu sunt împliniți de relația cu soțiile sau amantele lor. Un prieten îmi spunea că cea mai mare ispită a lui este să facă sex cu o femeie cu sânii XXL, cum au cele din revistele porno.

Să ne întrebăm de ce au atâta trecere fetele cu sânii mari. Există vreo legătură între aceste organe și mintea unei fete? Sunt sânii mari semnul unei minți mai strălucite sau al unui coeficient de inteligență redus?

Nici una, nici alta. O femeie poate avea sâni revărsabili și poate fi genială sau proastă de-a binelea. O femeie poate avea sâni milimetrici și asta nu o face nici deșteaptă, nici proastă.

Dar femeia cu sâni mari este o femeie care îi înnebunește pe bărbați. De ce? Din mai multe motive, toate centrate în jurul actului sexual. O fată cu sâni mari este mai ușor de stârnit. (Se știe că sânii reprezintă una dintre zonele cele mai sensibile ale trupului femeii.) Și masculul se excită foarte tare atingând acei sâni mari. Ce s-ar fi făcut oare dacă fata pe care o agăța avea sâni mici? I-ar fi fost mai greu să o stârnească și, mai apoi, nu ar fi avut aceeași stare de extaz în fața trupului ei.

Regula că o fată cu sânii mici este aproape frigidă nu stă în picioare: în literatura de specialitate se menționează faptul că sunt fete cu pieptul neted care abia dacă sunt atinse reacționează ca niște experte în sex. Poate că tocmai complexul de care suferă le dă astfel de senzații extreme la cel mai mic impuls. Dar faptul că un mascul se simte mai bine lângă o fată cu sâni mari e valabil. Poate chiar și numai pentru faptul că presiunea cu care prietenii sau filmele i-au băgat această idee în cap lasă urme care nu pot fi șterse decât foarte greu.

Nu vreau să spun că dacă unui tânăr îi plac formele mai bogate ale sânilor asta înseamnă neapărat că e un tip lipsit de valoare, dar sunt convins că dacă un tânăr renunță la o fată sau nu vrea să fie prieten cu o fată numai pentru că ea are sâni mici, înseamnă că handicapul de care suferă el e mai serios decât „problema” fetei.

„Sunt mulți tineri care pun problema așa…”

Și ce dacă? Afirmația mea privitoare la valoarea lor nu se modifică. Faptul că mai au și spirit de turmă nu îi dezvinovățește. Dimpotrivă. Repet faptul că o fată cu sâni mici ar trebui să își fructifice la maxim avantajul pe care îl are. În jurul ei vor roi mai greu tipii obsedați de sex și îi va fi mai ușor să își găsească un prieten de valoare. Evident, vânătorii de sex nu vor evita cu totul nici prăzile mai modeste, ai căror sâni sau fese nu intră în standard. Ba chiar le vor considera niște prăzi ușoare: „Dacă nu are cine știe ce sâni, e complexată, e mai ușor de băgat în pat”. Perspectiva lor nu e chiar utopică: unele fete se culcă cu prietenii lor tocmai pentru a-i recompensa pentru faptul că le-au trecut cu vederea puținătatea sânilor.

E trist nu numai faptul că alții își dau seama că cineva are motive să fie complexat, este trist când persoana respectivă se lasă doborâtă de complexele ei. „Mă gândesc la o posibilă sinucidere, nu mai suport acest chin…”, spunea Diana. E oare acesta un motiv întemeiat pentru o sinucidere? Sinuciderea nu e justificată niciodată, nici măcar atunci când cineva se află într-o situație de zece ori mai grea. Pe fetele aflate în situația Dianei le atenționez că, deși își imaginează că prin sinucidere stresul lor va lua sfârșit, nu va fi deloc așa. Să își imagineze că dacă se vor sinucide vor ajunge pe o insulă pe care tipi bine, ținând în brațe fete cu sâni mari, vor arăta cu degetul spre ele strigând disprețuitor: „schiloadele…” și le vor scuipa cu scârbă.

„Dar nu va fi așa pe lumea cealaltㅔ, mi-ai putea spune. Da, nu va fi așa, pentru fetele care se sinucid acolo va fi de o mie de ori mai rău.

Să analizăm puțin ce se poate face cu sânii tăi. Ca să îi mărești, metoda „clasic㔠e cu ajutorul silicoanelor. 20 Presupunând că silicoanele nu ar avea efecte secundare nocive pentru organism, să vedem ce ai rezolva dacă sânii ar fi mai apetisanți. În primul rând ai scăpa de apăsarea că ești altfel… O apăsare serioasă. (Ciudat, pe cât de serioasă este campania dusă de cei grași pentru ca moda XXL să nu mai fie considerată ridicolă, pe atât de penibil pare efortul de a-i convinge pe băieți că o fată cu sânii mici nu e handicapată.)

Numai că problemele nu s-ar împuțina, ci doar s-ar schimba. Cine e de vină că sânii tăi nu au fost mai dotați? Oare de ce Dumnezeu nu te-a făcut mai arătoasă? Poate pentru simplul fapt că nu aveai nevoie de așa ceva. Dumnezeu te-a făcut trup și suflet. Trupul și sufletul tău se află în armonia ideală pentru ca, la sfârșitul vieții tale, să ajungi la bucuria veșnică. Ai venit pe lume pentru a străbate un drum sinuos, la capătul căruia se află împlinirea, dragostea adevărată, frumusețea netrecătoare. Rostul tău, fie că ești conștientă sau nu, este același cu rostul fiecărui om: acela de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a te desfăta de frumusețile veșnice. Orice handicap fizic ar avea un om, acesta nu îl poate împiedica să dobândească raiul. Oare să fie „handicapul” de care suferi tu un asemenea impediment? Nu, evident că nu.

„Dar pe mine nu mă interesează ce va fi atunci, mă apasă faptul că acum nu îmi e bine. Vreau să schimb lucrurile.”

Dacă ți-ar fi fost mai de folos să ai sâni mari, atunci Dumnezeu ți i-ar fi dat. Tu arăți exact cum trebuie pentru a ajunge la mântuire. Dacă modifici în mod artificial trupul tău, întreaga ta viață va fi schimbată într-un mod pe care tu nu ai cum să îl prevezi. Nu îți va fi de folos.

„Crezi că vei reuși să mă convingi să renunț să îmi măresc sânii cu silicoane, vorbindu-mi despre ce mă așteaptă pe lumea cealaltă? Eu vreau să mă bucur pe lumea asta.”

Depinde și în ce mod vrei să te bucuri pe lumea asta. Dacă îți vei mări sânii cu silicoane, vei avea parte într-o anumită măsură de desfătările erotice de care acum consideri că ești lipsită. Dar vei merge pe un drum al eșecului, pe un drum al neîmplinirii.

În ecuația în care îți încadrezi viața, sânii mari sunt prilej de sminteală pentru alții, iar pentru tine sursă de plăceri trupești. Pe o fată care se naște cu sâni ideali din punctul de vedere al standardului, Dumnezeu o poate ajuta să își păzească atât fecioria trupului, cât și pe cea a sufletului. Faptul că tu râvnești să porți sutienele ei nu îți poate fi de folos - pentru că structura ta sufletească rămâne tot pe vechiul calapod. Înțelegi ce vreau să spun? Trupul și sufletul, fiind interdependente, ajung să se certe atunci când unul din ele suferă o intervenție exterioară bruscă ce le modifică armonia. (E ca în cazul schimbării de sex, un bărbat își poate tăia penisul, dar tot bărbat rămâne, orice ar avea în slip. ADN-ul rămâne de bărbat, orice ar face.) Nu același lucru se întâmplă cu fetele ai căror sâni au rămas mici în urma unui accident suferit în copilărie sau din alte motive; în unele situații medicii pot da un ajutor real, fără să fie nevoie să se apeleze la silicoane sau la alte metode artificiale.

Știu că în acest punct al discuției fetele care și-au băgat silicoane pot să aducă argumente artificiale prin care să te convingă ce avantaje îți oferă un piept mai generos. Privind însă din perspectivă creștină, mărirea sânilor e un eșec. Chiar dacă poate aduce avantajele erotice mult-așteptate 21 , e clar că aceste avantaje sunt lemne aruncate pe jarul care îi așteaptă pe desfrânați în iad.

„Dar atâția prieteni m-au părăsit din cauza sânilor…”, ar putea să îmi spună Daniela. Nu, nu din cauza sânilor tăi mici te-au părăsit, ci din cauză că nu au vrut sa vadă și altceva, de asta te-au părăsit. Numai un tip obtuz renunță la o fată din cauză că nu îi plac sânii ei. Sau un taur comunal, un tip obsedat de sex. Deci nu este o pierdere când te părăsește un asemenea tip. Un tânăr care merită să îți fie prieten ar trebui să nu se uite doar la trupul tău 22 . Eu nu spun că frumusețea trupului nu își are valoarea ei într-o poveste de iubire, ci spun că sunt fete deosebite pe care băieții le părăsesc numai pentru că nu au fost în stare să le aprecieze cum trebuie.

Ar trebui să îți fie clar că dacă sânii mici sunt un motiv pentru ca prietenul să te părăsească, nu pierzi nimic rămânând fără un astfel de prieten. Dar trebuie să ții seama și de faptul că în orice despărțire, cel care pleacă recunoaște greu care a fost motivul real al plecării sale. De multe ori, sub masca unei sincerități depline, sunt invocate motive false. Și oare, dacă cel care te părăsește vrea să te rănească, nu o face cel mai eficace motivând că a plecat din cauză că sânii tăi sunt prea mici? Gândește-te la asta. Chiar dacă mai mulți băieți invocă acest motiv, s-ar putea ca fiecare să mintă cu același sânge rece. De altfel, sunt destule fete cu pieptul generos pe care iubiții le părăsesc în același ritm în care te părăsesc pe tine.

Dacă prietenii pot invoca acest motiv pentru a evita să recunoască motivul real al plecării lor (întoarcerea primei iubite, o poveste de dragoste la prima vedere, plictiseala, …), atunci când se va pune problema angajării tale, lucrurile pot sta invers: potențialul și potentul șef va invoca alte motive pentru a nu fi nevoit să recunoască faptul că nu este mulțumit de decorul pe care îl oferă sânii tăi. Aici nu am ce să spun decât că, dacă sânii sunt un criteriu de angajare, mai târziu un criteriu de menținere a postului va fi gimnastica erotică: dacă nu vrei să îi faci poftele șefului, el nu se va sfii să angajeze o fată care din punct de vedere intelectual nu se ridică la măsura ta, dar care se pricepe la ridicatul poalelor în cap. Iată că nici aici pierderea ta nu e reală.

Putem vorbi despre un singur domeniu în care ai simți cu adevărat lipsa unor sâni mai voluminoși: în cazul în care ai vrea să devii cântăreață sau actriță. Cum ar fi Pamela Anderson dacă i-ar lipsi pieptul acela care îi desfată pe fani? Să fim realiști: o actriță nedotată poate face să scadă încasările unui film. Vrei să devii actriță sau cântăreață? Puțin probabil. Așa că nu are rost să insistăm asupra acestui subiect. (Iar dacă totuși vrei să fii actriță, nici atunci duhovnicul nu îți dă dezlegare la silicoane.)

Oricum, ar trebui să îți dai seama că nici dorința unor fete care se află în situația ta și care spun: „Vreau să am sânii cât mai mari, oricât de mari ar fi…” nu are acoperire. Iată ce scrie cu tristețe o fată aflată în extrema cealaltă: „Am un prieten, de nouă luni, și am fost de acord să facem dragoste când relația noastră va împlini un an, dar simt că nu o voi putea face pentru că îmi este rușine de sânii mei. Astfel, am hotărât să nu fac dragoste cu nimeni până când sânii mei nu vor fi mai mici. Sunt foarte disperată, pentru că el mă iubește, dar nu știu cum va reacționa când îi voi spune că nu pot face dragoste cu el, pentru că motivul nu-l va afla niciodat㔠23 .

Ciudat, unele fete se declară rebele atunci când este vorba să asculte glasul Bisericii care le cheamă la o viață curată, dar când e vorba de anumite idei fixe sau de satisfacerea unor capricii, iubirea de sine le dă puterea de a birui chiar și atracția sexuală. Poate că fata care a scris rândurile de mai sus a început până acum viața sexuală cu prietenul ei; deși cu asta nu a rezolvat nimic – a căzut din lac în puț.

Închei răvașul de față adresându-mă tuturor fetelor care sunt nemulțumite de puținătatea sau de volumul exagerat al sânilor lor: căutați adevărata dragoste, căutați un tânăr care să vă iubească cu adevărat. Veți vedea că dacă dragostea voastră va primi binecuvântarea nunții, atunci soțul vostru vă va iubi ca și cum ați avea cei mai super sâni din lume. Unui soț care își iubește soția îi e drag fiecare centimetru din trupul ei. Dacă dragostea pornește din trup nu poate să ajungă până la suflet și să-i acopere defectele, dar dacă pornește din suflet, atunci trece cu vederea micile „imperfecțiuni” ale trupului.

Atunci când doi oameni care se iubesc primesc binecuvântarea căsătoriei, Dumnezeu le curățește mințile și trupurile prin harul Său. Cei care vă vor lua de soții nu vor regreta că nu aveți bustul mai bogat, picioarele mai drepte sau dinții mai strălucitori. Vă vor iubi așa cum sunteți. Și nu va fi nevoie să îi trageți de mânecă fiindcă își uită privirile pe sânii capabili ai femeilor care trec pe lângă ei…


din cartea TINERII SI SEXUALITATEA
de Danion Vasile